Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-Ocak-2011, 23:30   #9 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Türkiye'de benzin dünyanın 5 katı fiyata!

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen tek şey dolardaki dalgalanmadı. Dolar düşüyor ama Türkiye'de akaryakıt artıyor.

Akaryakıt fiyatları doların düşmesine rağmen sabit kalıyor. Akaryakıt dağıtım firmaları yıllardır 3 ileri 1 geri yaparak fiyatları katlayarak ilerliyor...

Son günlerde dolar değer kaybetmesine rağmen akaryakıt fiyatları gerilemiyor. Hatta bugün Fuel Oil'e zam geldi.

Haber Turk'ten Burak Taşçı'nın haberi- Petrolün varil fiyatı 84-85 dolar aralığında oynarken petrol kaynaklarına en yakında bulunan ülkemizde akaryakıt fiyatlarında dünya birinciliğini elimizden düşürmüyoruz.

Petrolün fiyatını hep varil hesabıyla öğreniriz. Ancak bir varilin kaç litre aldığını çoğumuz bilmiyoruz. 1 varil petrol=159 litreye denk geliyor. Şu anki ham petrolün litre fiyatını bulmak çok kolay. 1 litre ham petrol= 84/159=0.52 dolara denk geliyor. Yani bu da 0.76 TL. Ancak ülkemizde işlenmiş halde petrol istasyonlarından araçlarımıza aldığımız benzin veya motorin 5 katına satılıyor.
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla