Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-Nisan-2011, 18:23   #2 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

YGS skandalı bitmek bilmiyor. ÖSYM ne kadar dikkat ederse etsin mutlaka ve illakide bir şeyler çıkacak. Sorunsuz bir şey kalmıyor. En son elimize geçen bilgiler ise YGS de Gizli Şifre iddiası. Baktığın zaman hak vermemek elde değil. Çünki iddiaları yanyana koyarsanız mutlak sonuca gidiyorsunuz.Hürriyet gazetesi olayın üzerinde ciddi manada durdu hatta durmakla kalmayıp işin bilirlikişilerini yani Uzmanları Haber stüdyosuna davet ederek konuyu aydınlatmaya çalıştı.

Uzmanlar Hürriyet’e geldi ve haberimizi inceledi. Sonucu doğrulayan (soldan sağa) Fatih Ayan (Matematik Öğretmeni, Uğur Dershaneleri), Alparslan Alemdar (Uğur Dershaneleri Genel Müdürü), Mehmet Büge (Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi Direktörü Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları), Adil Kurt (Uğur Dershaneleri Matematik-Geometri Bölüm Başkanı) bu formülün rakam bulunan Türkçe ve Sosyal Bilimler testinde de işlediğini ortaya çıkardılar.


YGS’de bazı soruların belli şifreyle doğru cevaplandırılabileceği iddialarına ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “İddia sadece basına dağıtılan master kopyalar için doğru ancak sınavda her adayın soru kitapçığı, soruların yeri ve cevapların yeri birbirinden tamamen farklı” dedi. Demir, şunları söyledi:

‘Basına dağıtılan kopya için geçerli’

“Bulan arkadaş bayağı zekiymiş. Ama bu sadece basına dağıttığımız kamuoyuna açıkladığımız kopyalarda bulunabilecek bir şey. ‘ÖSYM, doğru cevabın yerini aynı tuttu, şıkları değiştirdi. Küçükten büyüğe yazıldığında çakışan şık doğru’ deniyor. Ama bu sadece master kopyalarda geçerli. Adaylara dağıtılan soru kitapçıklarında böyle bir mantıkla sorulara doğru yanıt vermek mümkün değil. Asıl kitapçıklarda şıkların hepsi birbirinden ayrı. Kamuoyuna açıklanan soru kitapçıkları matbaaya verilirken, eski cevap sıralama alışkanlığı ile doğru cevaplar yerini korumuş, diğerleri yer değiştirmiş halde basılmış. Basına verilen kopya kitapçıklar hiçbir öğrenciye verilmedi. Zekice bir buluş. Ama maalesef doğru değil.”
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da “Gerçek kitapçıklarda iddia edilen formülle bulmaları mümkün değil. Soruların yeri, şıkların yeri her aday için birbirinden farklı. Sadece basına dağıtılan master kopyalarda denilen formül doğru çıkıyor. Kimse gerçek aday kitapçıklarının ne olduğunu görmeden emin olmasın” dedi.



TÜRKİYE BUNU KALDIRAMAZ

KPSS'de yaşanan kopya skandalını da ortaya çıkartan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şaşkın, endişeli. 'Bu skandal değil, skandal ötesi bir durum' yorumu yapan Koncuk'un sözleri şöyle: 'Arkadaşlar inceliyorlar; Formül doğru mu, hangi kitapçıkta yapılmış. Doğruysa dava açarız. Buna iyi niyetle yaklaşamayız. Bizim arkadaşlarımız 40 matematik sorusunda 37 tanesinin formülle uyuştuğunu dile getiriyor. KPSS'den sonraTürkiyebunu kaldıramaz. Bunun üzerine gideceğiz. Bu formül sınava
girenlere verilmiş ise iş biter.'

5 MİLYON ÖĞRENCİ MERCEK ALTINDA

KPSS Eğitim Bilimleri testinde 350 kişinin tam puan alması kopya skandalını ortaya çıkarmıştı.AnkaraCumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan istifa etmişti. İstifanın ardından ise ÖSYM Başkanlığı'na Prof. Dr. Ali Demir getirilmişti. Savcılık, soruşturmayı genişletmiş ve son 10 yılın ÖSS sınavlarında başarılı olan 5 milyon öğrenciyi incelemeye almıştı. Şimdi ÖSYM'nin YGS'deki 'şifre vakasına' ilişkin yapacağı açıklama merak konusu oldu.


ÖRNEK SORULAR

Matematik Testi 4'üncü soru:

2011-2010+2009-2008+...+3-2+1 işleminin sonucu kaçtır?

A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002

Formüle göre rakamları küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden sıralıyoruz.

Yeni sıralama: A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008 şeklinde oluyor.

D şıkkında 1006 rakamı çakıştığı için doğru yanıt D şıkkı olarak işaretleniyor. Cevap anahtarında da 4'üncü sorunun yanıtı D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 13'üncü soru:

Üç basamaklı bir doğal sayının sağına 3 yazılarak dört basamaklı A sayısı, aynı sayının soluna 2 yazılarak dört basamaklı B sayısı elde edilmiştir. A+B=9967 olduğuna göre üç basamaklı sayının rakamlarının toplamı kaçtır?

A) 12 B) 9 C) 15 D) 13 E) 11

A) 9 B) 11 C) 12 D) 13 E) 15

Rakamları bu şekilde küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden yerleştiriyoruz.

Bu soruda da D şıkkında 13 rakamı çakışıyor. Doğru yanıt cevap anahtarında da D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 22'inci Soru:

Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor. Buna göre, 2 kadın ve 2 erkekişçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

A) 50 B) 30 C) 45 D) 40 E) 20

A) 20 B) 30 C) 40 D) 45 E) 50 şeklinde sıralanınca doğru yanıt B şıkkında çakışan 30'dur.

Cevap anahtarında da doğru yanıt B şıkkı olarak veriliyor.



Bugün 11:42:29 ÖÖ

__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
Ayşenur KILIÇ (02-Nisan-2011), zumrut_ (02-Nisan-2011)