Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-Nisan-2011, 18:33   #7 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

"YGS'de gizli şifre iddiası ciddi"

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "YGS'de gizli şifre" iddiasının bir basın açıklamasıyla geçiştirilemeyecek kadar hassas bir konu olduğunu belirterek ÖSYM'yi acilen gazeteciler, uzmanlar ve sendika temsilcilerinin sorularını sorabilecekleri bir basın toplantısı yapmaya çağırdı. 02.04.2011 13:31
ANKARA (ANKA) - Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "YGS'de gizli şifre" iddiasının bir basın açıklamasıyla geçiştirilemeyecek kadar hassas bir konu olduğunu belirterek ÖSYM'yi acilen gazeteciler, uzmanlar ve sendika temsilcilerinin sorularını sorabilecekleri bir basın toplantısı yapmaya çağırdı.
Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada yaklaşık 1 milyon 700 bin adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözülebildiği haberlerinin sınava dair ciddi şüpheler doğurduğunu belirterek şöyle dedi:
"KPSS'deki kopya skandalında halen bir sonuca ulaşılamamış olması, İstanbul'da sisteme müdahale edilerek sadece kız öğrencilerin belirli okullarda sınava alınmış olması ve geçmişte yaşanan kopya skandalları YGS üzerinde artan şüpheleri pekiştirmektedir. KPSS'de yaşananlar ile toplumun güvenini yitiren ÖSYM bu konuya dair acilen bir açıklama getirmelidir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen basın duyurusu akıllardaki soru işaretlerini artırmak dışında bir şeye hizmet etmemiştir. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması ve kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde yanıtların alınabileceği ve basının geniş katılımıyla oluşturulacak bir basın toplantısı acilen gerçekleştirmelidir."
Kılıç, söz konusu "şifre yöntemi" birilerine servis edilmişse, adayların tek tek kendi kitapçıklarını görmesinin hiçbir anlamı olmayacağını ve iddiaları ortadan kaldırmayacağını vurgularken ÖSYM'nin, tüm kitapçıkları adayların T.C. Kimlik numaralarını gizli tutarak kamuoyuyla paylaşmasını istedi. Kılıç, adaylara dağıtılan diğer kitapçıklarda da "şifreleme" yöntemiyle doğru sonuç alınıp alınamadığı açısından net bilgiler verilmesi gerektiğine de dikkat çekerken konunun, basın duyurusuyla geçiştirilemeyecek kadar hassas bir konu olduğunu belirtti. (ANKA)
(HH/HF)
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
Ayşenur KILIÇ (02-Nisan-2011), zumrut_ (03-Nisan-2011)