Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-Nisan-2011, 20:42   #5 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Sorudaki vatandaşımız Samsundan Rizeye doğru giderken yol boyunca muhtemelen Fındık ağaçlarını görecektir ,soruya konu mankeni olan bu vatandaşımız fındık ağaçlarını Marmara bölgesinde de görmüştür ve bunun üzerine “bu bitki Türkiyenin her bölgesinde yetişir'' sözünü söyleyerek hem garip bir tutum sergilemiş hemde herkesin aklını karıştırmıştır Oysa bu vatandaşımız yanılmaktadır Güngör hocamında dediği gibi Marmara bölgesinde üç farklı iklim türü görüldüğünden yol boyunca görmüş olduğu Fındık ağaçları Marmarada da yetişmektedir ve bunun böyle olması o bitkinin tüm bölgelerimizde yetişebileceği anlamına gelmez. Mesele bundan ibarettir Mehmet hocam

Not: Vatandaşımızın Maki bitki örtüsünü görmüş olduğunu varsaymamız çok doğru olmaz ,çünkü o zaman Akdeniz bölgesi seçeneğide doğru şık olmuş olur. Ayrıca sizlerinde bildiği gibi Karadenizde fındık ağaçlarının yerini yavaş yavaş Kivi bitkisi almaktadır ve kivi Marmara bölgesinde de yetişiyor,yani ileride görülen bitkiye Kivi dememiz yanlış olmayacaktır..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla