Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-Mayıs-2011, 16:34   #9 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

shredder8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam eğitim amaçlı bir sitede siyaset hiç hoş olmamış. Tarih derslerinden hatırladığım kadarıyla Sokullu Mehmet paşanın hazırladığı projeler hayata geçirilebilmiş olsaydı tarihin akışı başka bir şekilde olabilirdi. O zamanda illaki o projeleride eleştirenler olmuştur. Hatta engellenmişti. Her insanın ufku bir değildir.
Hocam siyaset ve politika farklı kavramlardır, ki ekonomik ve nüfus politikaları siyasetten ayrı tutulmalıdır herzaman. Bir ekonomik içerikli politika olunca bence bunun coğrafyacılar ortasında olmalıdır. Yabancı ülkelere baktığımızda coğrafyacıların belediyeler ve il genel meclislerinde aktif ve zorunlu olarak yer aldıklarını görürüz.

Ben inanıyorum ki biz coğrafyacıların bakış açısı mutlaka diğer dallardan farklıdır, biz coğrafyacıları diğer branşlardan ayıran özellikte bu olsa gerek..

Kanal İstanbul Projesi taa Kanuni ve Sokullu döneminden bu yana tartışılmakta, bu konuyu cumhuriyet döneminde de 1994 döneminin başbakanı B.Ecevit gündeme getirmişti. O zamanlar ben öğrenciydim ve bizim bölümde tartışmıştık yine..

O zamandan bu zamana benim fikrim değişmedi. Ülkenin acil ihtiyaçları varken üstelik orada doğal bir boğaz varken paraleline bir kanalın açılması mantıksız hatta mantık ötesi bişey.

Boğaz trafiği rahatlatılacaksa buyursunlar boğaz geçişini paralı hale getirsinler. Ayrıca hemen yanda İstanbul Boğazından ücretsiz geçişler söz konusuyken kimse Kanal İstanbul'dan ücret ödeyerek geçmeyecektir.

Ayrıca alt yapı, araştırma, tahlil, neden-sonuç ilişkisi, getirisi, götürüsü tartışılmadan ortaya bu fikrin atılmasını doğru bulmuyorum.

Yine yeniliyorum bu ülkenin ekonomik sorunları, işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk, cari açık,dış borç, iç ve dış güvenlik gibi hayati önem taşıyan sorunlarının çözülmesi gerekir. Bu sorunlar çözülürse yada ortadan kalkarsa o zaman tartışılır değerlendirilir..!
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 7 üye:
erdem yaz (04-Mayıs-2011), ertuğrul batur yılmazcan (03-Mayıs-2011), GUNBAN (04-Mayıs-2011), izobar (03-Mayıs-2011), kadirli (06-Haziran-2014), Nesli Karaca (03-Mayıs-2011), ÖLÜMÜNE ÇARŞI (05-Mayıs-2011)