Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-Eylül-2011, 23:01   #21 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Talim terbiye kurulundan kişilerle yapılan telefon görüşmesi neticesinde sözlü olarak 10.sınıf zorunlu ve seçmeli coğrafya derslerinin yıllık planlarının ayrı ayrı yapılması ve yazılı sınavlarınında 2 şer adet olarak ayrı ayrı yapılıp e okula girilmesi söylenmiş. Ama TALİM TERBİYE KURULU yeni kararları nedense hep eylül ayında alıp öğretmenleri eğitim öğretim yılının başında bir çıkmaza sürüklemesi gelenek haline geldiğinden kararla ilgili yazının sonradan gönderileceğini bizim tahmin edebileceğimizi bildiği için şimdilik sadece sözlü olarak söylüyorlar.Bu kurulun sanırım Eylül ayı dışında çalışma prensipleri yok ,tüm kararları Eylül ayında alıyorlar
Şimdi bizlere bu konu ile ilgili yazılı bir karar bildirilmediği için gönderilen talimat gereği 10. sınıflar için geçen sene yaptığımız uygulamanın aynısını devam ettirmemek için hiç bir nedenimiz yoktur, yapılacak uygulamalar yazılı genelgelere dayandırılmak zorundadır.Derslerin ayrı ayrı işlenmesi konu bütünlüğü açısından zaten çok anlamsız olmaktadır,ama biliyorumki eğer bizler önceki uygulamayı devam ettirirsek geçen sene olduğu gibi birinci dönemin ilerleyen zamanlarında bakanlığın göndereceği yeni bir kararla bizlerden yıllık planların ve yazılı sınavların ayrı ayrı yapılması istenecek ,yönetmelik gereği dönem ilk haftasında yılllık planları yapmış olan bizler apışıp kalacağız.
Ülkelerin kaderlerini belirleyen eğitim sistemini belirleyen uygulamalar ehil olmayan yöneticilerin iki dudağının arasında olursa sağlıklı bir neslin yetişmesi söz konusu olamaz.Sistemin tepesinde bulunan bakan daha süresini tam olarak bilmediği öğretmenlerin tatillerini kısaltma ile değil eğitim sistemini ıslah edecek radikal kararları hayata geçirebilmek için uzmanları ile toplantılar yapmalıdır.
İşin uygulayıcısı olan ,okuldaki işlerini evlerinde devam ettiren ,fedakarca çalışan öğretmenlere karşı tavır almak neredeyse gelen giden tüm Milli Eğitim Bakanlarının geleneksel politikası haline geldi.
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür eden 5 üye:
aydan yıldız (20-Eylül-2011), fortunate (19-Eylül-2011), GUNBAN (22-Eylül-2011), selimcan (19-Eylül-2011), Tugay NAYKI (19-Eylül-2011)