Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-Eylül-2011, 16:26   #12 (permalink)
fortunate
Yeni Üye
 
Üyelik tarihi: 12-Temmuz-2011
Mesajlar: 12
Teşekkürleri: 17
6 mesajına 75 kere teşekkür edildi.
Standart

Tugay NAYKI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cahit öğretmenim haklısınız doğru. Ama mantık dışı bir uygulama, kazanımlar dikkate alındığında nasıl çıkılır bu işin içinden?

Bunların yaptığı çözüm değil, çözümsüzlük, kaos..!
tugay hocam asıl kaos sizin söylediğiniz şekilde 2 ayrı dersmiş gibi planlanıp işlenirse çıkacaktı. mehmet ali hocam ve güngör hocam bu sene böyle uygulama yapılacağını söyleyince böyle bir saçmalığa ihtimal vermek istemiyorum demiştim. neyse ki bu durum gerçekleşmedi. sizin bahsettiğiniz kaos nedir biraz açar mısınız? geçen sene de böyle uygulama yaptık. bazı sıkıntıları olduğu doğrudur :
1- öğretmenler e-okula 2 defa not girmek zorunda kalmaktadır
2- bu ders iki ayrı dersmiş gibi algılanabiliyor özellikle veliler tarafından.
3- dersten kalan bir öğrenci iki ayrı dersten kalmış gibi görünebilir ( bununla ilgili bir durumla karşılaşmadım çünkü 10. sınıflarda kalan öğrencim olmadı. düz liselerde belki sorun yaratabilir. ama ben bunu sorun olarak görmüyorum açıkcası.)
4- bu derslere güngör hocamın dediği gibi iki ayrı öğretmen girme durumu olamaz aslında ancak bazı iş bilmez idareler kanun kural dinlemeyerek böyle bir uygulama yapabiliyorlar. o da bizim kendi kusurumuz.
sonuç olarak bunlara kaos diyemeyiz hocam kanımca.

aslında benim bu sorunlara bir çözüm önerim de var ama bu sorunlar bakanlığın pek umrunda olmadığı için çözüm arayışı içine de gireceklerini pek düşünmüyorum.
ÇÖZÜM: 10. sınıflarda ortak kabul edilen derslerin kaldırılması. bunun yerine ortak derslerin seçmeli dersler arasına alternatifli olarak konulması. örneğin coğrafya dersi 2 ve 4 saatlik olarak seçmeli olur. ancak öğrenci bunlardan birini seçmek zorunda olur. böylelikle bu karmaşa da ortadan kalkar.
fortunate isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
fortunate kullanıcısına teşekkür edenler:
Tugay NAYKI (24-Eylül-2011)