Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-Ekim-2011, 21:36   #2 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: yardım edin

RUSYA

Rusya nüfusu son 10 yıldır ilk kez küçülmedi...
Doğum oranlarının düşük olması ve ortalama yaşam süresinin dünya ortalamasının altında olması nedeni ile Rusya'nın nüfusu son on yıldır ortalama 700 bin kişi azalıyor. 141 milyon kişiye düşen Rusya son dönemde nüfus artışını destek çalışmalarının sonucunu aldı. Rusya 2009 yılında ilk kez küçülmedi.

Doğum oranlarının düşük olması ve ortalama yaşam süresinin dünya ortalamasının altında olması nedeni ile Rusya son on yıldır ortalama 700 bin kişi azalıyor. 141 milyon kişiye düşen Rusya son dönemde nüfus artışını destek çalışmalarının sonucunu aldı. Rusya 2009 yılında ilk kez küçülmedi.

Vesti kanalında açıklamada bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Jukov 2009 yılında bir önceki yıla göre 40 bin daha fazla çocuk dünyaya geldiğini, ölümlerin de 75 bin daha az olduğunu ifade etti. Jukov, "Hükümetin doğumları destekleme programı ve sağlık hizmetlerinin iyileşmesi nüfus sorununun çözümüne doğrudan katkı sağladı. Böylece son 18 yıldır ilk kez 2009'da nüfusumuz küçülmedi." dedi.

Halk sağlık sisteminin modernize edilmesinin ölüm oranlarında önemli düşüşlere neden olduğunu kaydeden Jukov, kalp yetmezliğinden ölenlerin sayısının önemli oranda düşürüldüğünü söyledi. Başbakan yardımcısına göre doğumlarda aileye sağlanan ekonomik desteğin devam edeceğini ve 2010 yılında ulusal sorunlardan biri olarak tanımlanan nüfus probleminin çözümünde önemli mesafe alınacağını kaydetti.

PUTİN'İN ON BİN DOLAR, KONUT VE EĞİTİM YARDIMI PROJESİ

Birleşmiş Milletler önlem alınmaması durumunda Rusya nüfusunun 2050 yılına kadar üçte bir oranında azalacağı uyarısında bulunmuştu. Ölüm oranlarının düşük olması da nüfus probleminin artmasına neden oldu.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin 2007 yılında başlattığı ulusal programla ikinci çocuğa 10 bin dolar, konut ve eğitim yardımları ile nüfus artışının desteklenme programını başlatmıştı. Projeye göre sağlık alanında yapılacak iyileştirmelerle ölüm oranlarının düşürülmesi ve yurt dışında yaşayan milyonlarca Rus'un ülkeye dönüşünün sağlanması vardı. Bu çerçevede 2008 aile yılı ve 2009'da gençlik yılı ilan edilerek toplumun bilgilendirilmesine öncelik verilmişti.

CİHAN
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür edenler:
firstlove (11-Mart-2013)