Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-Ekim-2011, 14:04   #2 (permalink)
bahriaskin
Özel Üye
 
Üyelik tarihi: 06-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Denizli
Mesajlar: 125
Teşekkürleri: 4.299
65 mesajına 293 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Van 'daki Deprem

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, sekiz yıldır deprem tahminleri üzerinde çalışan bir genç geliştirdiği formül ile Van'daki depremi aylar öncesinden bildi.
Özat, İHA'ya yaptığı 10 Şubat 2011 tarihindeki röportajında da Van'da yıkıcı bir deprem olacağı konusunda herkesi uyarmıştı. Kendi geliştirdiği yöntemle depremi yıl ve ay olarak tahmin eden Özat, 2012 yılında da Kahramanmaraş'ta yıkıcı bir deprem olacağını, Denizli'de ise orta şiddette bir deprem meydana geleceğini söyledi.

Depremle yıllardır bilimsel olarak uğraştığını anlatan Özat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda her gün deprem aktivitelerini takip ediyorum. Türkiye'de ikinci büyük bir deprem tehlikesi daha var. Bu da Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Pazarcık ilçeleri arasındaki 90 kilometrelik fay hattında çok yıkıcı bir deprem bekliyorum. Bunu daha önceki açıklamalarımda da belirtmiştim. Ama bundan önce Ege Bölgesinde deprem tehlikesi var. Ancak, Ege Bölgesinde beklediğim depremin orta şiddette olacağını düşünüyorum yani 5.5 ve üzerinde olabilir bu deprem özellikle Denizli çevresinde olacaktır. Bunları önümüzdeki aylarda ve özellikle 2012 yılında bekliyorum. Van'da meydana gelen deprem öncesinde zaten bu bölgede deprem kümelenmeleri söz konusuydu, yani mikro deprem aktiviteleri gerçekleşiyordu.
ALINTI Depremi aylar öncesinden bildi | Mynet Haber
Deprem Tahmin Projesi
bahriaskin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bahriaskin kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
ne olacak bu ülkenin sonu (24-Ekim-2011), zumrut_ (31-Ekim-2011)