Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-Nisan-2012, 18:39   #257 (permalink)
jupiter
Deneyimli Üye
 
jupiter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 21-Ocak-2010
Ad- Soyad: Yasin Esen
Bulunduğu yer: ANTALYA
Yaş: 40
Mesajlar: 200
Teşekkürleri: 204
22 mesajına 24 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: LYS-3 ve LYS-4 Coğrafya Konuları Burada....

shadan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Talim terbiyenin 26.08 2011 tarihinde Coğrafya Öğretim Programlarında yaptığı değişikliği açıkladığı belgede ders kitaplarının yazarlarına yönelik açıklaması aşağıda verilmiştir.

Kitap Yazarlarından Beklenenler
Öğretim programının amacına ulaşmasında, ders kitapları önemli materyallerdendir. Bu bağlamda ders kitaplarının programın felsefesini (konu içeriği, yöntem, beceri) en iyi şekilde yansıtması çok önemlidir. Kitap yazarlarına bu bakımdan çok önemli görev düşmektedir. Ders kitabı yazarlarının öncelikle yapması gereken; programı ayrıntıları ile inceleyip değerlendirmek, eğitim-öğretim ve ölçme–değerlendirme felsefesini tüm bileşenleri ile kavramak ve bunları ders kitaplarına yansıtmaktır.
10, 11, 12. sınıf Coğrafya Öğretim Programı, alternatif iki farklı ders saatine göre düzenlenmiştir. Ders kitapları hazırlanırken her sınıf düzeyinde (10, 11, 12. sınıf) programın 4 saatlik kazanımları dikkate alınacaktır. Ancak, haftada 2 ders saati seçen öğrencilerin sorumlu olduğu kazanımlar diğer kazanımlardan kolayca ayırt edilebilecek şekilde farklı renkle yazılacak veya farklı fon kullanılarak ayırt edilmesi sağlanacaktır. Bu husus kitap başında kolaylıkla fark edilecek şekilde uyarı olarak verilebilir.
Bence kitap yazarları herzaman sınıfta kalmıştır hazıdladıkları basit içerikli kitaplarla. YGS sorularını hazırlayan, emeği geçen herkese teşekkürler.
__________________
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
jupiter isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla