Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-Mayıs-2012, 11:27   #8 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Turistik Değerlerle İlgili Soru..

Karain mağarası bir çok farklı kültüre ev sahipliği yapmış ve o dönem kültürlerinden önemli tarihi bulguları zamanımıza kadar bünyesinde barındırmış anadoludaki en eski yerleşme yeri niteliğini taşıyan oldukça önemli tarihi kültürel bir mirastır .Bu mağara Türkiye’de tarihe tanıklık eden bir çok turistik değerlerinden bir tanesidir.

Sümela Manastırı Karain mağarasından çok daha sonraki dönemlerde kayaların oyulmasıyla oluşturulmuş ,daha sonra örme taşlarla genişletilmiş bir ibadet mekanıdır, bu kültür mirasımızda ilgi çeken önemli bir turistik değere sahiptir..

Sınav sorusu olarak sorulan bu soru iki cevabı olan sağlıksız sorulardan biridir ,çünkü hem Sümela manastırı ,hemde Karain mağarası doğal ve beşeri unsarların birlikte ortaya çıkardığı önemli turistik değerlerimizdir.
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla