Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-Haziran-2009, 15:35   #1 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart Öğretmenlik gözde mesleklerden oldu !

Gençlerin en gözde mesleği öğretmenlik

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneğinin (TÖDER) 224 bin 350 öğrenci ile yaptığı anket çalışması ilginç sonuçları ortaya çıkardı.

Öğretmenlik gözde mesleklerden oldu

Ankete göre öğrencilerin yüzde 45i ÖSSye hazırlık sürecinde ailesinin kendisine daha anlayışlı davranmasını isterken, yüzde 37si ailesinin diğer öğrencilerle kıyaslama yapmasını istemiyor.

Anket sonuçlarına göre öğrenciler, üniversiteye giriş sisteminin değişmesini isterken en fazla okumak istedikleri bölümün öğretmenlik olduğunu ifade etti.

TÖDER Akademik Direktörü Prof. Dr. Adil Çağlar koordinatörlüğünde mayıs ayında üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik yapılan anketin sonuçları açıklandı.

Ankete katılan öğrenciler, üniversiteye giriş, tercihler ve sınav sistemiyle ilgili görüşlerini belirtti.

ÖSSnin yeteneğimi ve ilgimi ölçeceğine inanıyorum. yargısına öğrencilerin yüzde 54ü hayır cevabını verdi.

Bu durum için Prof. Dr. Adil Çağlar, ÖSS, eğitimsel katkı bakımından öğrencinin gözünde tam bir angaryaya dönüşüyor. Öğrencilerin üstündeki sınav baskısı bu yüzden daha da artıyor. dedi. Ankette öğrencilere, ÖSSye hazırlıkta ailenizden beklentileriniz nelerdir? şeklinde bir soru yöneltildi. Öğrencilerin yüzde 45i bu soruya daha anlayışlı olmalı yorumunu yaptı.

Öğrencilerin yüzde 37sinin ise Ailem beni diğer öğrencilerle kıyas etmemeli diye cevap vermesi dikkat çekti. Prof. Dr. Adil Çağlar, çıkan sonuca, Aileler bu dönemde çocuklarına çok da anlayışlı davranmıyor. Özellikle bu durumdan en çok kız öğrenciler şikâyetçi.

Kız öğrencilerin 39,7si bu dönemde ailelerinden daha fazla anlayışa ihtiyaç duyuyor. ÖSSye hazırlanan öğrencilerin en önemli beklentileri, anlayışlı bir anne-baba ve aile ortamı. Bu konuda ailelerin eğitilmesi gerekir. yorumunu yapıyor.

Öğrenciler, üniversitede okumak istedikleri bölüm olarak da yüzde 18,5 oranında öğretmenliği işaretlerken öğretmenliği yüzde 14,5 oranla mühendislik takip ediyor. Çağlar, bu sonuca, Öğrenciler program tercihi yaparken iş garantili meslekleri tercih ediyor. diyor.

Öğretmenlik gözde mesleklerden oldu


__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
DreameR-Türk (30-Haziran-2009), Tuğba YILDIRIM (30-Haziran-2009)