Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-Ekim-2013, 20:34   #2 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: 10.Sınıf Seçmeli ve Zorunlu Coğrafyada Yine Kargaşa..

Gökhan hocam bakanlığın 28.03.2013 tarihli haftalık ders çizelgeleri yayınında aynen aşağıdaki madde geçmektedir

"Dil ve Anlatım, Seçmeli Dil ve Anlatım; Tarih, Seçmeli Tarih ve Matematik, Seçmeli Matematik gibi derslerin değerlendirmeleri Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin hükümlerine göre ayrı ayrı yapılır. Bu dersler, farklı öğretmenler tarafından okutulabileceği gibi aynı öğretmen tarafından da okutulabilir"

İşte bu açıklamaya göre 10.sınıf coğrafya zorunlu ve seçmeli dersleri ayrı ayrı değerlendirilecek ,sınavları ve planları ayrı yapılacak. Her ne kadar mantıksız olsa da bir sınıf seçmeli coğrafya dersinide seçmişse zorunlu coğrafyada o dersin kazanımı,seçmeli coğrafyada da kendi kazanımları verilecek,yani dersin sarmal yapısı sizlere ömür olmuş olacak
Ben kendi okulumda planları ayrı ayrı yaptım ,konuları ise bakanlığın istediği gibi bir ileri 2 geri şeklinde yani sarmal yapıyı düşünmeden işliyorum,öteki türlü yapılacak yazılılar ayrı ayrı olacağı için soru sıkıntısı olacak(aynı yerden iki ayrı yazılı sorusu sormuş olunacak).Bu uygulama her ne kadar içime sinmesede bakanlık her zamanki gibi hatasını görüp yeni bir düzeltme genelgesi yayınlıyana kadar bu şekilde devam edeceğim..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür edenler:
konyalı42 (03-Ekim-2013)