Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-Aralık-2014, 20:32   #5 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Hafta Sonu Yetiştirme Kursu Planları

Belki niyet olarak güzel, belki dersanelerin yerini kapatabilecek bir alternatif oluşturmak isteniyor olabilir.

Ama hiçbirzaman dersanelerin boşluklarını doldurabilecek düzelde olabileceklerini sanmıyorum. Bir kere donanım olarak yeterli alt yapı, kitap, test ve dersane ortamı olmayacak. Artı dersane deneyimi olmayan stajyer öğretmenlerin öğrencilerde ki bilgi açlığını giderebileceğini düşünmüyorum, öğrencilerin sorularına yeteri kadar karşılık verecekleri kanaatinde değilim.

Dersanelerin kapatılması olaya tamamen merdiven altı özel ders işini yaygınlaştıracaktır. Sanırım etüt merkezlerini kapatma çalışmaları var ama bu yasaklarla ne kadar bu sektörün önüne geçilebilir bilmiyorum.

En önemli meselelerden birisi de ders ücretinin normal ek ders ücreti gibi 9 TL olması. Çoğu arkadaşın bu ücrete ders verme düşüncesinde olacağını da sanmıyorum. Bir kere ücret cazip olmalı, öğretmenlere heyecan vermeli ki iyi bir başlangıç olsun.

Gördüğü kadarıyla plansız, proğramsız başladı, komisyon üyeleri dersane deneyimi olmayan, dersaneciliği bilmeyen milli eğitim yöneticilerinden oluşuyor. işin ehli olmayan kişileri bu işlerin başına getirirsen bu iş tabiki yürümeyecek.

Benim çalıştığım okulda da deneniyor ama bu ayın sonunu göremez, sınıf sayıları azaldı, öğrenciler gelmiyor, bir memnuniyetsizlik var.
Hayırlısı diyelim artık..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
demir hoca (08-Aralık-2014), ÖLÜMÜNE ÇARŞI (10-Aralık-2014)