Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-Temmuz-2009, 01:29   #2 (permalink)
kt.
Özel Üye
 
kt. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Yaş: 59
Mesajlar: 257
Teşekkürleri: 102
80 mesajına 302 kere teşekkür edildi.
Standart

YÖK Genel Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Fikret Şenses kararın bütününe karşı oy kullandı. Üyelerden Prof. Dr. Atilla Eriş, Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ve Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu da katsayıların 0,15’le çarpılmasına karşı oy kullandı.

Farklı katsayı kararı uygulamasının asıl amacının haksızlıkları giderme görüntüsü altında yükseköğretimi iktidar partisinin amaçları doğrultusunda biçimlendirmeye yönelik olduğunu belirten Şenses “Mevcut farklı katsayı uygulamasının bütün meslek lisesi öğrencilerini ilgilendirmesine karşın konunun sadece imam hatip liseleri üzerinde odaklandırılmış olması bu kuşkuları daha da artırmaktadır” dedi.

YÖK eski üyelerinden Prof. Dr. İsa Eşme de NTV televizyonunda katıldığı yayında yeni düzenlemenin imam hatip liselerinin önünü açtığını söyledi. Eşme yeni düzenlemenin yarar sağlamayacağını tam tersine yüksek lisans programları ümidiyle dershanelere rağbeti artıracağını belirterek “Ortaöğretim-imam hatip lisesi diye çift kutuplu eğitime dönüşebilir. Bundan kaygı duyuyorum. Liseler artık branşlaşma yerine ilköğretimin devamı durumuna indirgenecektir. En büyük zararın eğitim birliği bakımından zararlı olacağı inancını taşıyorum ve bundan kaygılıyım” diye konuştu.

Alıntı
__________________
Dünyayı güzellik kurtaracak...
kt. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
kt. kullanıcısına teşekkür edenler:
zumrut_ (25-Temmuz-2009)