Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-Ağustos-2009, 21:27   #1 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart Deniz Manzaralı Orman Yangınları Genişliyor..!

Kocaeli, Yalova, Denizli ve Bursa`da çıkan orman yangınları, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İşte detaylar...

Deniz Manzaralı Orman Yangınları Genişliyor..!

İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, merkeze bağlı Akpınar köyü yakınlarında öğle saatlerinde başlayan orman yangınının rüzgarın da etkisiyle Derince ilçesi yönüne doğru ilerlediğini bildirdi.

Kaymakam Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akpınar köyü yakınlarındaki yangına İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra 1 yangın söndürme helikopteri ve 3 uçakla müdahale edildiğini, iş makineleriyle yollar açılarak alevlerin önünün kesilmeye çalışıldığını belirtti.

Yangının yer yer kontrol altına alındığını ancak rüzgarın da etkisiyle alevlerin büyüdüğünü ifade eden Kaya, ``Yangın rüzgarın da etkisiyle Derince ilçesi yönüne doğru ilerliyor. Yanan alan 10 hektarı aştı. İnşallah kontrol altına alınacak`` dedi.

Akpınar köyü çevresindeki yangının söndürüldüğünü ifade eden Kaya, ``Yangının şu an için yerleşim birimlerine sıçrama ihtimali yok ancak rüzgarın yönü ve şiddetine göre her şey değişebilir`` diye konuştu.

Kaya, yangının ilerlediği Kuruçeşme Mahallesi Doktorlar Sitesi`ndeki evlerin tehdit altında olmadığını kaydetti.

Yangın yerine gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise söndürme çalışmaları için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile iki kez görüştüğünü, Mersin`den söndürme uçağı gönderildiğini bildirdi.

-İZMİT KÖRFEZİ DUMAN ALTINDA KALDI-

Bu arada, orman yangını, kuzeydoğudan 20-25 kilometre hızla esen rüzgarın da etkisiyle Derince ilçesinin Çınarlı ve Mersincik mahallelerinin üst kısımlarına doğru ilerliyor.

Mersincik Mahallesi`nde ormanlık alanda bulunan kulübelerde yaşayanlar, tedbir amacıyla kulübeleri boşalttı.

Çok sayıda meraklı vatandaşın çevrede toplanması üzerine önlem alan polis ekipleri, yangın mahalline ilgililerin dışında giriş ve çıkışa izin vermiyor.

Kuruçeşme Mahallesi`nin üst kısmında ormanlık alandaki bir elektrik trafosunda alevlerin sıçraması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın yönü nedeniyle İzmit Körfezi`ni yoğun duman tabakası kapladı.

DENİZLİ`E ÇIKAN ORMAN YANGININDA 20 HEKTARLIK ÇAMLIK ALAN YANDI

Denizli`nin merkeze bağlı Başkarcı beldesinde çıkan yangında 20 hektarlık ormanlık alan yandı.

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, beldede ormanlık alana yakın bir evin önünden başlayan yangının; 3 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz ve yer ekipleriyle müdahale edilerek kontrol altına alındığını söyledi. Oklu, ormanlık alanı tehdit eden yangını vatandaşlarla birlikte kontrol altına aldıklarını söyledi.

Yangın sonrası soruşturma başlatan jandarma yetkililerinin, durumlarından şüphelenilen bir vatandaş ile oğlunu gözaltına aldığı öğrenildi. Yangının başladığı yerin yakınındaki evin sahibi Emir Dudu Değmeci (70) de torununun, öğle saatlerinde bahçenin biraz yukarısında 2 kişiyi gördüğünü söyledi.

BÜYÜKORHAN`DAKİ ORMAN YANGINI

Bursa`nın Büyükorhan ilçesindeki orman yangını nedeniyle 2 köyün boşaltıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Büyükorhan ile Balıkesir`in Dursunbey ilçesi sınırındaki Akçasaz köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında çıkan yangının rüzgarın etkisiyle büyümesi sonucu, Dursunbey ilçesine bağlı Kuzköy ve Tezlik köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Jandarma ekipleri, Dursunbey-Harmancık karayolundaki ulaşımı da durdurdu.

Yetkililer, yangının, demir yolu hattından geçen trenden çıkan kıvılcımların ağaçlık alana sıçraması sonucu çıktığını tahmin ettiklerini bildirdiler.

Yangına, 4 helikopter, 50 arazöz ile çok sayıda dozer ve itfaiye aracıyla müdahale ediliyor.

ARMUTLU`DAKİ ORMAN YANGINI NEDENİYLE ARMUTLU-GEMLİK KARA YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Yalova`nın Armutlu ilçesindeki orman yangını nedeniyle Armutlu-Gemlik kara yolu ulaşıma kapatıldı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Köksal Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayriye köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve kısa sürede kızılçam ormanına sıçrayan yangının poyrazın etkisiyle büyüdüğünü belirtti.

Yaklaşık 20 hektar alanda etkili olan yangının Gemlik Körfezi kıyılarına kadar ulaştığını söyleyen Konak, bu nedenle Armutlu ile Bursa`nın Gemlik ilçesi arasındaki kara yolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Konak, yangına Çanakkale ve Manisa`dan gönderilenlerle birlikte 3 helikopter ve 15 arazöz ile çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini kaydederek, ``Tüm gücümüzle yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz`` dedi.


__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 4 üye:
bahriaskin (26-Ağustos-2009), Fatih GÜRIŞIK (25-Ağustos-2009), ozge_001 (25-Ağustos-2009), SaBaH GüNeŞi (25-Ağustos-2009)