Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-Ağustos-2009, 21:57   #1 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart 2009-2010 Eğitim Ödeneği 515 TL Oluyor..

Her eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen ve geçen eğitim döneminde 475 TL olarak belirlenen Eğitime Hazırlık Ödeneğinin (Kırtasiye Yardımı) 2009-2010 eğitim yılı için 515 TL olarak öngörüldüğünü belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Ödeneğin, sadece 40 TL arttırılması; enflasyon oranları karşısında bir anlam ifade etmeyecektir. Öğretmenlere her yıl sadece bir kez verilen eğitime hazırlık ödeneğinin 1 maaş tutarına yükseltilmesini, senede 2 kez ödenmesini ve bütün eğitim çalışanlarını içine almasını talep ediyoruz. Ödeneceği açıklanan 515 tl’yi kesinlikle yeterli bulmuyoruz. Sadece öğretmenlere ödenmesini adaletsiz bir uygulama olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ödeneğin daha da manidar bir hale gelmesi amacıyla bu miktarın arttırılmasının eğitim çalışanlarının beklentisi olduğunu ifade eden BES Genel Başkanı, “Eğitime hazırlık ödeneği en az bir maaş tutarında olmalıdır ve ayırım yapılmadan bütün eğitim çalışanlarına verilmelidir. Herhangi bir ayırım yapılmadan ücretin ödenmesi, çalışma barışının sağlanmasına ek olarak adaletsizliğin giderilmesi yönünden de çok önemlidir. BES olarak, başta Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’nun ve hükümet yetkililerinin ödeneğin en az 1 maaş tutarında olması yönündeki talebimizi dikkate almalarını talep ediyoruz. Üyelerimiz adına ve bütün eğitim çalışanları adına hükümetten, adaletsizliğin sona erdirilmesi ve 515 TL olarak öngörülen komik ödenek miktarının arttırılması yönünde bir adım atmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.


__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (26-Ağustos-2009)