Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-Eylül-2009, 16:58   #76 (permalink)
Hakan TAŞ
Özel Üye
 
Hakan TAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Ankara
Yaş: 50
Mesajlar: 181
Teşekkürleri: 0
75 mesajına 251 kere teşekkür edildi.
Standart

Tugay NAYKI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Adana milli eğitim müdürlüğü tm sınıflarına seçmeli coğrafya dersi verilemeyeceği konusunda görüş belirtti ve okullara yazı gönderecek, bizim okul da yanlıştan döndü ve tüm okul ders dağılımı ve proğramı iptal ediliyor..
İşte güzel ülkemizde böyle yönetiliyor. Ehil olmayan eller, akraba, eş dost, siyaset dalkavukluğu ile biryerlere gelenler önlerine konulan yazıları okumaktan ya da yorumlamaktan bile acizler. Bu işin en acı yanı.
Bir de çuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor başkalarını eleştirirken. Günlerdir sitemizde süregelen tartışmalara dahil olan arkadaşlar TTK nun yayınlamış olduğu çizlegelere bir göz atma zahmetine girmediler tahminimce. Konunun sitemizde açıldığı ilk günlerde yüklemiş olduğum 11.09.2009 tarih ve 151 sayılı TTK Başkanlığınca tüm illere ve dolayısıyla okullara gönderilen çizelge aslında çok net ifadeler içeriyor. Bu kadar uzun çizelgeleri okuyup zaman kaybetmemeniz için 38. syfada yer alan seçmeli dersler ile ilgili çizelgeyi bu linke yüklüyorum.
4shared.com - belge paylaşımı - indir ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA UYGULANACAK SEÇMELİ DERS LİSTESİ.doc

Ayrıca MEB Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeli konulu yazının tamamına da Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Web Sitesi adresinde bulunan duyurular bölümünden ulaşabilirsiniz.

38. sayfada yer alan seçmeli derser listesinin en sonunda yer alan Genel, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanın alan/dal dersleri veya diğer alanların alan/dal dersleri ifadesi oldukça net ve tartışma götürmez bir açıklamadır.
Elbette alan derslerinin bir de seçmeli ders olarak okutulup okutulmaması gerekliliği tatrtışılması gereken bir konudur. Ancak ortada bu kadar net bir ifadeyle açıklanmış bir konu hakkında sürekli tartışıyor olmamız da üzücüdür. Sitemize yorumlarıyla katkıda bulunan uzman arkadaşımız Sevil Hanımın da seçmeli dersler listesinin sonunda yer alan bu maddeden ne anladığını bize aktarmasını diliyorum.

Konu Hakan TAŞ tarafından (30-Eylül-2009 Saat 17:05 ) değiştirilmiştir.
Hakan TAŞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Hakan TAŞ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
Ayşenur KILIÇ (23-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (30-Eylül-2009)