Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-Ekim-2009, 00:00   #1 (permalink)
SaBaH GüNeŞi
Özel Üyeler
 
SaBaH GüNeŞi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Balıkesir
Yaş: 43
Mesajlar: 998
Teşekkürleri: 416
494 mesajına 2.408 kere teşekkür edildi.
Exclamation İşsizliğin Acı Çehresi.. (HABER)!!!

Her üniversite bitiren iş bulacak diye bir kaide yok"


İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2009-2001 Eğitim- Öğretim Yılı açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genç işsizlerle ilgili tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu. Erdoğan, " Her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok" dedi.

Türkiye'nin artık çok farklı kulvarda ilerlediğini, güçlü lider ülke olma yolunda kararlılıkla yürüdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

''Birçok sorunumuzu çözdük. Çözüm yoluna da koyduk. Mevcut sorunlarımızı uzlaşı içinde, mutabakat içinde çözmenin gayretindeyiz. Küresel krizin aşılacağını biliyoruz. 2010 bunun ciddi başlangıcı olacak ve 2010'dan itibaren pozitif büyüme beklentilerimizi kamuoyuna orta vadeli programda açıkladık. Krizin sona ermesiyle birlikte üniversite gençliği başta olmak üzere tüm gençlerimizin işsizlik kaygısında biraz daha azalma olacak. Gençler, bakınız her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok. Dünyanın hiçbir yerinde, ABD başta olmak üzere halkının tümüne iş sağlamıştır diye bir gerçek yok. Bakın şu anda onlar da yüzde 7-8 oranlarına varan işsizlikle uğraşıyor. İspanya, buyurun yüzde 18 işsizlikle başbaşa. Biz ise şu anda yüzde 13'deyiz. Tabii ki mücadelemizi vereceğiz. Bunu daha aşağıya çekmenin gayreti içinde olacağız. Göreve gediğimde 10.7 idi, şu anda krize rağmen yüzde 13'deyiz. Bunu hiçbir zaman iyi bir yerdeyiz demek için söylemiyorum. Bunu kesinlikle tek haneli orana düşürmek durumundayız. Onun için de gerek tarım endüstrisinde, gerek hizmet sektöründe yoğun çalışma yapmak suretiyle bunları düşürmenin gayreti içinde olacağız.''

AJANSLAR


__________________
İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, ölümlü Mustafa Kemal; diğeri milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemal'ler ülküsüdür. Ben onu temsil ediyorum.Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı, Türk anaları daha Mustafa Kemal'ler doğurmayacaklar mı? Mutluluk Milletindir, benim değildir.. .

Konu Tugay NAYKI tarafından (01-Ekim-2009 Saat 00:06 ) değiştirilmiştir.
SaBaH GüNeŞi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
SaBaH GüNeŞi kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
bahriaskin (01-Ekim-2009), hasan kesme (01-Ekim-2009), Tugay NAYKI (01-Ekim-2009)