Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-Ekim-2009, 22:55   #95 (permalink)
yusufili
Süper Moderatör
 
yusufili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Ad- Soyad: YSF
Mesajlar: 637
Teşekkürleri: 470
271 mesajına 787 kere teşekkür edildi.
Standart

Hakan hocam dediğiniz sayfa.(48.Sayfa)

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE YER ALAN DERSLERİN UYGULANIŞINA YÖNELİK AÇIKLAMALAR
• Derslerin programlarında belirtilen ders saati sayılarının ders çizelgelerinde sınıflara göre az veya fazla olması durumunda zümre öğretmenler kurulunca öğretim programlarının amaç ve açıklamaları dikkate alınarak hazırlanacak programlar uygulanır.

• Haftalık ders çizelgelerinde yer alan ve açıklamalarda belirtilmeyen derslerde öğretim programları, yeni öğretim programları hazırlanıncaya kadar mevcut öğretim programlarının amaç ve açıklamaları dikkate alınarak zümre öğretmenler kurulunca sınıflara göre hazırlanan öğretim programları uygulanır.

• Öğrenciler; ilgi ve istekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programlarına hazırlık amacıyla okulun imkânları, çevrenin ihtiyaç ve özelliklerine göre haftalık ders çizelgesinde belirtilen ders saatini geçmemek kaydıyla seçmeli dersler arasında yer alan dersleri seçebilirler.

• Öğrencilerin ilgi ve istekleri ile okulun imkânları doğrultusunda Resim/Müzik/Beden Eğitimi derslerinden birisi seçilir, aynı ders 4 yıl süresince okutulur.

• Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf seçmeli dersleri arasında yer alan ve programı tek olan seçmeli dersler öğrenim süresince bir defa alınır.

• Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflara ait seçmeli dersler çizelgesinde yer alan aynı derslerden herhangi birini bir önceki sınıfta okuyan öğrenci bir sonraki sınıfta aynı dersi alamaz. Bir önceki sınıfta aldığı dersin tamamlayıcısı olan dersi veya derslerden herhangi birini seçip okuyabilir.

• Bir üst sınıftan bir alt sınıfa kaydırılan dersleri okumamış olan öğrenciler bu dersi seçmeli dersler kapsamında alırlar.

• Bir alt sınıftan bir üst sınıfa kaydırılan ve daha sonraki sınıfta da bulunan derslerde, tekrar aynı dersi okumazlar. Bu sınıfta öğrencilere, hazır bulunuşluklarına göre üst sınıftaki program da dikkate alınarak zümre öğretmenler kurulunca hazırlanacak program uygulanır.

• Bir alt sınıftan bir üst sınıfa kaydırılan ve daha sonraki sınıfta bulunmayan derslerin ders saati, seçmeli derslerle doldurulur.

• Sosyal Etkinlik dersi ile Bilgi Kuramı dersi notla değerlendirilmez.

• Meslek ve Anadolu meslek liselerinde öğrenciler işletmelerdeki mesleki eğitimini, alanın özelliğine göre yoğunlaştırılmış eğitim programı olarak alması durumunda, seçmeli ders saatlerinde değişiklik yapılmadan okulun haftalık ders saatlerinde değişiklik yapılabilir. Bu değişiklik Bakanlık onayı ile uygulanır.

• Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarında alanlar bazında uygulanmakta olan ders dağıtım çizelgelerinin uygulanmasına aynen devam edilecektir. Ancak toplam ders saati sayısındaki değişiklik nedeniyle alan ortak meslek ders saatlerinde meydana gelen değişiklikler ilgili birimlerce hazırlanacak ders dağıtım çizelgeleriyle okullara duyurulacaktır.

• Seçmeli derslerde yer alan Alan ve Ortak Dersler farklı alanlardaki öğrencilerin seçmelerine yönelik düzenlenmiştir.

Bu da aynı açıklamanın 49.sayfasından bizi ilgilendiren bölüm.

Coğrafya dersinde; Talim ve Terbiye Kurulu’nun 14.07.2005 tarih ve 198 sayılı Kararı ile kabul edilen öğretim programı uygulanır.

Bildiğinize eminim ama hatırlatmak ta sakınca görmüyörum.Bütün açıklamlara ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://ttkb.meb.gov.tr/ogretmen/modu...=getit&lid=801
__________________
Şu An Özgün ve Özgür Coğrafya Sitesindesiniz.....

“Suskunluğum asaletimdendir. Her lâfa verilecek bir cevabım var; lâkin, bir lâfa bakarım lâf mı diye, bir de söyleyene bakarım, adam mı diye…"

http://atlas.cooltext.com/rendered/cooltext436560670.gif

yusufili isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
yusufili kullanıcısına teşekkür edenler:
Ayşenur KILIÇ (23-Ağustos-2010)