Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-Ekim-2009, 23:09   #1 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart 12.Sınıf Coğrafya Tarihte Kurulan İlk Kültür ve Uygarlıklar: HİNT UYGARLIĞI

Hindistan kıta yarımadası birçok nehir ve dağ silsilesi ile birbirinden ayrılması ve tarih boyunca pek çok isti*lacı kavimlerin yerleştiği bir bölge olması nedeniyle birbirinden bağımsız pek çok kültürün oluşmasına ne*den olmuştur. Bu yüzden sürekli ve güçlü bir Hint dev*leti kurulamamıştır.

Hindistan'a yerleşen ari kavimler özlerini yitir*memek için 'Kast' sistemini meydana getirmişler*dir. Kast sistemi, zaten aralarında din, dil, ırk bağı olmayan Hint halkı arasında kapanmaz uçurumlar meydana getirmiştir.

Kast Sistemi
Babadan oğula geçen bir meslek gruplaşmasıdır. Bu sistemde herkes babasının mesleğini devam ettirmek zorundadır. Daha aşağı kastlarla akrabalık kurulamaz ve evlenilemez.

Kastlar Dört Gruba Ayrılır,

1. Din adamları (Brahmanlar)
2. Soylular ve askerler (Kşatriyalar)
3. Tüccar.çiftçi ve zanaatkarlar (Vaysiyalar)
4. İşçiler (Südralar)

Kast dışı kabul edilen kölelere Paryalar denilmiştir.

Hindistan'da eski inançlar "Veda" denen kitaplarda toplanmıştır. Brahmanizm, Budizm, Taoizim vb. dinler yaygındır. Kast Sistemi, Gaznelilerin Hindistan'ı fet*hetmesi ile son bulmuştur.

· Din olarak Veda, Brahmanizm, Hinduizm, Bu*dizm, Hıristiyanlık ve Müslümanlık yaygındır.
· Hint kültürü (su = Akua) merkezlidir.


__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 7 üye:
aaözlem (15-Ekim-2009), bahriaskin (15-Ekim-2009), cpl (26-Mart-2011), nabucco (14-Ekim-2009), Ramazan SAYGILI (16-Ekim-2010), takunyalı (16-Ekim-2010), zumrut_ (15-Ekim-2009)