Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-Ekim-2009, 22:05   #3 (permalink)
erdal49
Üye
 
Üyelik tarihi: 07-Eylül-2009
Yaş: 46
Mesajlar: 42
Teşekkürleri: 14
11 mesajına 18 kere teşekkür edildi.
Standart

Adamın bir tanesi bahçesinde bir yılan görür.Yılanı öldürmek ister. Yılan kendisini bağışlaması karşılığında ona yerin altındaki hazinelerden getireceğine söz verir ve sözünde durur.Derken adamla yılan dost olur.Adam bahçesinı yılana göre dizayn eder ve yılanı koruması altına alır.Yılanda karşılığında yerin altındaki hazinelerden bulduğunu adama verirmiş.
Bir gün adamın işi çıkmış ve yılanın vereceğı hazıneleri alması için oğlunu bahçeye gönderir.
Yılan gelenin farklı kişi olduğunu görünce ürker ve kaçmak ister.Oğul ise yılanı yakalamak ister.Yılan tam yuvasına girecekken yılanı kuyruğundan yakalar ve çeker.Bu esnada yılanın kuyruğu kopar.Yılan can havliyle çıkar ve adamın oğlunu ısırır ve ölümüne neden olur.
Adamla yılanın arası bozulur ve uzun süre bir araya gelmezler.Adamın öfkesi uzun bir radan sonra geçince yılanla barışmak ister ve bahçeye gider.Orada yılanı bulur ve tekrar eskisi gibi dost olmak istediğini söyler.
Yılan yarım kalan kuyruğunu göstererek bende bu kuyruk acısı sende de bu evlat acısı oldukça biz hayatta bir daha dost olamayız der ve oradan uzaklaşır.
Onlarda Osmanlıya karşı zamanında oluşan eziklik psikolojisi oldukça, bizlerde de abd nin atalarımızın (Kürt, Türk, Arap, Boşnak...) kurmuş olduğu ve 700 yıl dünyaya hükmeden bu muazzam medeniyetin ortadan kalkması için takınmış olduğu olumsuz tutumları varken abd ile hayatta dost olamayız...
erdal49 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla