Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   ANKET (https://www.bizimcografya.com/114-anket/)
-   -   Türkiye'de Nükleer Santral Kurulmalı mı?.. (ANKET) (https://www.bizimcografya.com/anket/5299-turkiyede-nukleer-santral-kurulmali-mi-anket.html)

ozge_001 12-Mayıs-2010 11:41

http://www.bizimcografya.com/genel/5...izi-yazin.html



bunları okuyalım bunlar sadece bir kısmı........

Fatih GÜRIŞIK 13-Mayıs-2010 09:05

Alıntı:

ozge_001 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 18223)
http://www.bizimcografya.com/genel/5...izi-yazin.html



bunları okuyalım bunlar sadece bir kısmı........

Bu tür nükleer kazalar dünyada oldu,gerek Three Mile Island gerek Çernobil kazaları tamamen ihmalden yaşandı,şimdi bizim komşumuz Ermenistanın da uluslararası anlamda uyarıldığını hocam İbrahim Atalaydan duymuştum.Serçeden korkan darı ekemiyor,biz adam olmayız biz yapamayız diyerek kalkımnanın motoru olan enerjiden feragat ediyoruz.Çin,küresel krize rağmen hızla byüyor,1990-2000 yılları arasında ortalama yüzde 10 büyüme yaşamış Çin,37 nükleer santralin startını vermiş durumda.Ben tekrar söylüyorum biz asla yenilenebilir enerjiden vazgeçmemeli, sonuna kadar kullanmalıyız ama nükleer enerji, de olmalı,aklın yolu bir diyorum..
Bir de son bir gelişme olarak Rusya Devlet Başkanı Medevedev ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde Mersin Akkuyuya santral yapılacak inşallah,tabiki danıştayın gazabına uğramazsa....

nuzi 13-Mayıs-2010 17:50

Tugay hocama aynen katılıyorum.

ozge_001 13-Mayıs-2010 22:28

Rus medyası: Türkiye'de kurulacak nükleer santralın sahibi Rusya


Rusya’nın Sesi, Ankara’da imzalanan anlaşmaya uygun olarak Rusya’nın Türkiye’de ilk nükleer santral inşaatını gerçekleştireceğini belirtirken, "İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya’nın malı olacak" dedi. Bu projenin "benzersiz" uygulama düzeninin örnek oluşturacağı belirtilen haberde "Rusya’nın, Türkiye’de uzun zaman için kalmak niyetinde olduğu" da kaydedildi.

18:27 | 13 Mayıs 2010

MOSKOVA/ ANKA

Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev’in ses getiren Türkiye ziyaretini değerlendiren Rus medyasında, ziyaret sırasında anlaşması imzalanan nükleer santralın sahibinin Rusya’nın olacağı değerlendirmeleri yapılıyor. Rusya’nın Sesi, anlaşmaya uygun olarak Rusya’nın Türkiye’de ilk nükleer santral inşaatını gerçekleştireceğini belirtirken "İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya’nın malı olacak" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Sesi, Türkiye’de kurulacak nükleer santralin sahibi Rusya olacak" başlıklı haberinde, "Ankara’da imzalanan anlaşmaya uygun olarak Rusya Türkiye’de ilk nükleer güç santralinin inşaatını gerçekleştirecek. Hem de inşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya’nın malı olacak" dedi. Haberde şöyle devam edildi: -"DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLUŞTURACAK" "Bu projenin belirli derecede benzersiz uygulanma düzeni, günümüzde dünyada, nükleer santraller tesisi piyasasında bir örnek oluşturacak. Bugün Rusya, aynı zamanda 5 yabancı ülkede,bu arada Çin, İran ve Hindistan’da nükleer güç santralleri inşa etmekte olan bir tek ülkedir. Daha önce nükleer santralin işletime sunulmasından sonra Rusya nükleer santral kurulduğu ülkeden çekiliyordu. Bugün ise Rusya Türkiye’de uzun zaman için kalmak niyetindedir." Başlangıçta yüzde 100 oranında Rus sermayesi temelinde proje şirketi kurulacağı, gelecekte yüzde 49 oranında yabancı yatırımcıların, bu arada Türk yatırımcıları cezp edebileceği kaydedilen haberde, Türkiye’nin kararı için "Bu, nükleer enerji üretimini geliştirme yoluna girmek niyetinde olan ülke için oldukça bilgece bir karardır. Pekçok ülkeler Türkiye’nin pozitif deneyimini hesaba alarak aynı yolu tutabilecekler. Gelecekte Türkiye kendi topraklarında 2-3 nükleer santralın yapımını gerçekleştirmek niyetindedir. İlgili inşaat çalışmalarına Rusya da katılabilir" denildi.

ozge_001 13-Mayıs-2010 22:29

Hamdolsun artık dışa bağımlı değiliz enerjide .....

cancan31 14-Mayıs-2010 21:14

Hayır ! Kesinlikle Karşıyım.

ÖLÜMÜNE ÇARŞI 15-Mayıs-2010 21:56

''ölümüne çarşı, nükleer santrale karşı''

Orkun KARAKURUM 15-Mayıs-2010 22:37

nükleer santral bence kurulmalı ancak öncelikli olarak diğer enerji kaynakları tam randımanıyla kullanılmalıdır.

mutlak ve mutlak nükleer santral demiyorum dikkatinizi çekeyim nükleer santraller kurulmalıdır. geç bile kalındı.

Tugay NAYKI 15-Mayıs-2010 22:47

Sanırım istemek yada istememek yetmiyor yetkililer ihaleyi Rus bir şirkete verdiler bile.. Benden sonuna kadar hayır..

Tugay NAYKI 15-Mayıs-2010 23:55

Buyrun nükleerci arkadaşlar..

http://www.bizimcografya.com/genel/5...en-hayret.html


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:33.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas