Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı kutlu olsun. Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur. (Mustafa ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23-Nisan-2010, 10:49   #1 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Smile 23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı kutlu olsun.

NİSAN Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı

Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur. (Mustafa Kemal Atatürk)

NİSAN Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı


Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

NİSAN Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 nisan 1920, halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusu’nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır.

NİSAN Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı


Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük Önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. Seksen beş yıl önce kurulan genç Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk Ulusu ATATÜRK İlke ve Devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir.

NİSAN Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı


Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi, ülkemizi ilgilendiren siyasal, ekonomik, iç ve dış her türlü kararların sadece Türk Ulusuna ait olduğu, başkaca hiçbir ülkenin veya yabancı kuruluşların bu kararlarda hükümranlık hakkı olamayacağı ve egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelen her tür teslimiyetçi siyasal anlayışlara kesinlikle izin verilemeyeceğini ifade eder. Ancak ne yazık ki son yıllarda demokrasi, insan hakları ve yerel yönetimleri güçlendirme adına dış güçlerin etkisiyle yapılan bazı düzenlemelerin etnik ve dinsel ayrılıkçı hareketleri cesaretlendirdiği ve ülkemizde bir kardeş kavgası yarattığı bir gerçektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimin yarattığı Türk Ulusu, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.

NİSAN Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı


En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceğimiz inanç ve temennisiyle tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, bu vesileyle bu günleri bize armağan eden Büyük Önderimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.



Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 9 üye:
hasan kesme (23-Nisan-2010), izobar (23-Nisan-2010), o.ardanuç (23-Nisan-2010), ozge_001 (23-Nisan-2010), SaBaH GüNeŞi (23-Nisan-2010), Selçuk ÖZTÜRK (23-Nisan-2010), Serenay (23-Nisan-2010), Tugay NAYKI (23-Nisan-2010), yusufili (24-Nisan-2010)

Alt 23-Nisan-2010, 11:05   #2 (permalink)
izobar
Moderatör
 
izobar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 18-Ocak-2010
Ad- Soyad: EMEL GEDİK
Bulunduğu yer: SAMSUN
Yaş: 50
Mesajlar: 1.067
Teşekkürleri: 1.053
210 mesajına 497 kere teşekkür edildi.
Standart

nice 90 yıllara...
izobar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 23-Nisan-2010, 11:10   #3 (permalink)
hasan kesme
Özel Üye
 
hasan kesme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06-Temmuz-2009
Yaş: 45
Mesajlar: 448
Teşekkürleri: 427
124 mesajına 465 kere teşekkür edildi.
Standart

tüm herkesin milli egemenlik gününü kutluyorum
hasan kesme isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 23-Nisan-2010, 11:30   #4 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

23 nisan günü, gaz lambalarıyla ışıtılan, odun sobalarıyla ısıtılan, ilahiler ve kuran okunarak açılan, kurbanlar kesilen ve kutsallığını burdan alan yüce meclis şuan keşke aynı kutsallığını koruyabilseydi, şehit ailelerinin giremediği, Türk bayraklarının sokulmadığı, terörün bile temsil edildiği dünyada ki ilk meclis olsa gerek.

Keşke şuan bu meclis ülkenin öncelikli sorunu olan ekonomik, yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik gibi sorunlarla meşgul olsaydı, gelir dağılımında ki uçurumlar ortadan kaldırılsaydı..

Keşke 600'den fazla fezleke bulunan vekil dokunulmazlıkları kaldırılmış olsaydı, ülkeyi hırsız zihniyetli ailelerine rant sağlamakla meşgul olan zihniyetler yönetmeseydi..

O kadar çok keşkeler var ki.. Keşke..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 23-Nisan-2010, 12:01   #5 (permalink)
SaBaH GüNeŞi
Özel Üyeler
 
SaBaH GüNeŞi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Balıkesir
Yaş: 44
Mesajlar: 998
Teşekkürleri: 416
494 mesajına 2.408 kere teşekkür edildi.
Standart

Duygularıma tercüman olmuşsunuz Tugay hocam..Ama o dokunulmazlıklar kaldırılsa neler olur neler.Ah keşke kaldırılsa! En büyük keşke ne biliyormusunuz? Keşke Mustafa Kemal Atatürk yaşasa idi..

23 Nisanı Türkiyenin fiziki yapısının,Cumhuriyetinin ilanının da siyasi ve idari yapısının ortaya çıktığını varsayıyorum.

Demokratik ve LAİK Cumhuriyetin aydınlattığı yolda,ulusal birlik içinde olduğumuz taktirde daha çok başarılara imza atacağımıza inanıyorum..

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM ‘nin 90. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum..
__________________
İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, ölümlü Mustafa Kemal; diğeri milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemal'ler ülküsüdür. Ben onu temsil ediyorum.Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı, Türk anaları daha Mustafa Kemal'ler doğurmayacaklar mı? Mutluluk Milletindir, benim değildir.. .
SaBaH GüNeŞi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bayramı, çocuk, egemenlik, kutlu, nisan, nİsan, olsun, ulusal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:54.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq