Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

HABERLER

> COĞRAFYA HABERLERİ

7 yerde aynı anda yangın çıktı ...

7 yerde aynı anda yangın çıktı ... Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü yangın Harekat Merkezi, dün Türkiye genelinde meydana gelen 17 orman yangınından 7'sinin aynı saatlerde çıkmış olması nedeniyle yangın mahallerine ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24-Ağustos-2009, 09:29   #1 (permalink)
ozge_001
Özel Üye
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 880
Teşekkürleri: 236
231 mesajına 923 kere teşekkür edildi.
Angry 7 yerde aynı anda yangın çıktı ...

yerde aynı anda yangın çıktı


Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü yangın Harekat Merkezi, dün Türkiye genelinde meydana gelen 17 orman yangınından 7'sinin aynı saatlerde çıkmış olması nedeniyle yangın mahallerine yeterli güç kaydırmada zaman açısından zorluklar yaşandığını bildirdi.
Harekat Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 17 orman yangınından 14'ünün etkin ve hızlı müdahale ile kısa sürede söndürüldüğü belirtildi.

İzmit-Derince'de çıkan orman yangınına 2 amfibik uçak, 5 THK uçağı, 2 helikopter, 45 arazöz, 10 dozer, 25 teknik eleman ve 200 yangın işçisi ile müdahale edildiği ifade edilen açıklamada, yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerlemesi üzerine söndürme çalışmalarında önceliğin buralara kaydırıldığı, yangının saat 01.00'de kontrol altına alındığı kaydedildi. Açıklamada, bu yangında herhangi bir yerleşim yerinin zarar görmediği, can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Yalova-Armutlu'da çıkan ve 40 kilometre süratle esen rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınına da 3 helikopter, 50 arazöz, 10 dozer ve 20 teknik eleman ile 250 yangın işçisinin müdahale ettiği belirtilen açıklamada, tedbir amaçlı 2 tatil sitesinin boşaltıldığı, ancak zamanında ve etkin müdahale ile yerleşim yerleri zarar görmeden saat 01.30'da yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Balıkesir-Dursunbey'de çıkan orman yangınına da 4 helikopter, 30 arazöz, 8 dozer ve 150 yangın işçisinin müdahale ettiği, yangının saat 19.30'da kontrol altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, yangın riskine karşı vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmaları, gördükleri duman ve ateşi ücretsiz ''Alo 177'' hattına bildirmeleri istendi.


ozge_001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
ozge_001 kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (24-Ağustos-2009)

Cevapla

Etiketler
anda, aynı, çıktı, yangın, yerde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:09.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq