Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> COĞRAFYA KİTAP TANITIMI

COĞRAFYA KİTAP TANITIMI Her konuda kitaplarla ilgili bölümümüz.

Öğretmenler İçin Coğrafi Bilgi Sistemleri.. (CBS)

Öğretmenler İçin Coğrafi Bilgi Sistemleri.. (CBS) Kitabın Adı: Öğretmenler için CBS: coğrafi bilgi Sistemleri Kitabın Yazarı: Ali Demirci (Fatih Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı) Yayın Evi: Fatih Üniversitesi Yayınları Sayfa Sayısı: 379 Coğrafya ve ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23-Haziran-2009, 01:23   #1 (permalink)
yusufili
Süper Moderatör
 
yusufili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Ad- Soyad: YSF
Mesajlar: 637
Teşekkürleri: 470
271 mesajına 787 kere teşekkür edildi.
Arrow Öğretmenler İçin Coğrafi Bilgi Sistemleri.. (CBS)

Kitabın Adı: Öğretmenler için CBS: coğrafi bilgi Sistemleri
Kitabın Yazarı: Ali Demirci (Fatih Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı)
Yayın Evi: Fatih Üniversitesi Yayınları
Sayfa Sayısı: 379

Coğrafya ve Coğrafi Bilgi Sistemleri

Coğrafya bilimi, mekânı sadece üzerinde çalışılan bir saha olarak ele almamakta, görünen ve görünmeyen özellikleri ile mekânı âdeta yaşayan bir organizma olarak değerlendirip bu yolla onu anlamaya, kullanmaya, şekillendirmeye ve yönetmeye çalışmaktadır.
Coğrafi Bilgi sistemleri (CBS), mekânın tanınması, mekânsal ilişkilerin görülebilmesi ve mekâna bağlı olarak sorulan sorulara cevaplar bulunabilmesi için geliştirilmiş bir mekânsal analiz sistemidir. Bu açıdan CBS’nin ağırlıklı olarak yaptığı işin mekânsal sorgulama ve analizler olduğu söylenebilir.
CBS, coğrafya öğretmenlerinin hem iyi bir coğrafyacı olabilmelerinde hem de edinmiş oldukları bilgi ve becerileri öğrencilerine aktarabilmelerinde yararlanabilecekleri önemli bir araçtır.
CBS’nin coğrafya öğretiminde kullanılmasına sadece derslerde teknolojiden yararlanma olarak bakılması yanlış olur. CBS, öğrencilere edinmiş oldukları bilgi ve becerileri gerçek hayatta nasıl kullanabileceklerini ve coğrafya biliminin toplumsal problemlerin çözümünde ne denli etkili bir bilim olduğunu göstermektedir.

Öğretmenler için CBS kitabının temel özellikleri


Öğretmenler için CBS, coğrafya öğretmenlerini ve öğrencileri, coğrafyanın yaparak, yaşa***** ve zevk alarak öğretilme ve öğrenilmesinde kullanılabilecek güçlü bir teknolojik araç olan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile tanıştırmaktadır.
Öğretmenler için CBS, Türkiye’deki coğrafya öğretmenleri ve coğrafyacıların ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Coğrafya öğretmenleri ve coğrafyacılar CBS’yi kendi eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanabilmek için ihtiyaç duyacakları hemen her şeyi bu kitapta teori ve uygulama yanı ile birlikte bulabileceklerdir.
Öğretmenler için CBS, genel olarak CBS’nin ne olduğu, ne amaçla kullanıldığı, nasıl çalıştığı ve ne yaptığı gibi konularda uluslararası örneklerle desteklenmiş doyurucu teorik bilgilere yer vermektedir.
Öğretmenler için CBS, ESRI tarafından geliştirilen ve dünyada en fazla kullanıcı sayısına sahip CBS yazılımı olan ArcView 9.2’nin tanıtımına yer vermiştir. ArcView 9.2’nin veri gösterimi, üretimi, sorgulaması ve analizinde nasıl kullanılacağı Türkçe versiyonu ile tamamen uygulamalı olarak anlatılmıştır.
Öğretmenler için CBS, ArcView 9.2’nin anlatımında çok kolay anlaşılabilen, kendine özgü bir yol takip etmiştir. Kitapta yazılım, kullanıcıların kendi başlarına rahatlıkla takip edebilecekleri 18 ayrı uygulama ile anlatılmıştır. Bir yıllık kullanım lisanslı ArcView 9.2 ve uygulama verileri kitapla birlikte ücretsiz olarak verilmiştir.
Öğretmenler İçin Coğrafi Bilgi Sistemleri.. Öğretmenler için CBS, öğretmenlere CBS’nin coğrafya eğitiminde neden, nasıl ve ne kadar kullanılması gerektiği konularında uluslararası literatürü de içeren bir yol haritası sunmaktadır. Kitap öğretmenlere CBS ile öğretim materyalleri geliştirme, proje yapma ve uygulama geliştirme konularında örnekleri ile birlikte doyurucu bilgiler vermektedir.
Öğretmenler için CBS, yeni coğrafya öğretim programının 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için öngörmüş olduğu bazı kazanımlara yönelik olarak hazırlanan, öğretmenlerin derslerinde etkinlik olarak kullanabilecekleri 9 farklı uygulamaya yer vermiştir. Uygulamaların amaç, süre, süreç ve sonuçlarını içeren planları ve uygulamada kullanılacak sayısal veriler kitapla birlikte sunulmuştur.
Öğretmenler için CBS kısaca, başta coğrafya öğretmenleri ve öğrencileri olmak üzere tüm coğrafyacıların coğrafyayı farklı bir yüzle yeniden keşfedecekleri bir dünyaya kapı aralamaktadır.

Kimler nasıl yararlanabilir?


Öğretmenler İçin Coğrafi Bilgi Sistemleri..
Öğretmenler için CBS öncelikle coğrafyacılar, coğrafya öğretmenleri, coğrafya öğretmen adayları ve öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmıştır. Ancak CBS’yi yeteri kadar teorik bilgi ile ve ArcView 9,2’yi de temel fonksiyonları ile tamamen uygulamalı öğrenmek isteyen herkes öğretmenler için CBS’den yararlanabilir. Kitap konuların sıralanışı, anlatım tarzı ve etkinlikleri ile derslerde rahatlıkla takip edilebilecek şekilde kaleme alınmıştır.
www.ogretmenimecbs.com adlı internet sayfası öğretmenlerin CBS ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşabilmeleri için hizmete girmiştir. Bu siteden Öğretmenler için CBS kitabı ile ilgili görüşler, öneriler ve sorular gerek kitabın yazarı gerekse siteyi ziyaret eden öğretmenlerle paylaşılabilecektir. Site yakında çok daha farklı bir yüz ve linkleri ile daha fonksiyonel olarak hizmete girecek ve Türkiye’deki CBS kullanıcılarının fikir ve uygulamalarını paylaşacakları bir platforma dönüşecektir.

NOT: Öğretmenler için CBS” kitabı şu andan itibaren 30 YTL üzerinden satışa sunulmaktadır. 10 ve daha fazla adette yapılan siparişlerde kitap ücreti 25 YTL’dir.


__________________
Şu An Özgün ve Özgür Coğrafya Sitesindesiniz.....

“Suskunluğum asaletimdendir. Her lâfa verilecek bir cevabım var; lâkin, bir lâfa bakarım lâf mı diye, bir de söyleyene bakarım, adam mı diye…"

http://atlas.cooltext.com/rendered/cooltext436560670.gif


Konu yusufili tarafından (23-Haziran-2009 Saat 01:28 ) değiştirilmiştir.
yusufili isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
yusufili kullanıcısına teşekkür eden 6 üye:
bahriaskin (27-Haziran-2009), işte gidiyorum bişey deme (16-Temmuz-2014), SaBaH GüNeŞi (04-Kasım-2009), Serenay (13-Aralık-2009), T.C. Hülya (16-Temmuz-2014), Tugay NAYKI (03-Kasım-2009)

Alt 03-Kasım-2009, 21:43   #2 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Yusuf hocam tanıtım ve bilgilendirme için çok teşekkürler..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 16-Temmuz-2014, 00:16   #3 (permalink)
T.C. Hülya
Üye
 
Üyelik tarihi: 03-Aralık-2013
Ad- Soyad: Hülya Can
Yaş: 41
Mesajlar: 87
Teşekkürleri: 99
4 mesajına 4 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Öğretmenler İçin Coğrafi Bilgi Sistemleri.. (CBS)

Yeterince üzerine düşülmeyen değerlendirilmeyen bir konu, mutlaka herkes tarafından benimsenmeli diye düşünüyorum.
T.C. Hülya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgi, cbs, coğrafi, Öğretmenler, sistemleri, sistemlericbs, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:59.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq