Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

HABERLER

> DÜNYADAN HABERLER

Küresel Isınma ve Diğer Saçmalıklar: Tüm Korkunç Bilimsel Hikâyeler Hakkındaki Gerçek

Küresel Isınma ve Diğer Saçmalıklar: Tüm Korkunç Bilimsel Hikâyeler Hakkındaki Gerçek Dünyayı diken üstünde yaşamaya iten küresel ısınma ile ilgili felaket senaryolarının gerçekliği tartışmaya açıldı. Stanley Feldman ve Vincent Marks adlı iki İngiliz ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23-Haziran-2009, 23:59   #1 (permalink)
yusufili
Süper Moderatör
 
yusufili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Ad- Soyad: YSF
Mesajlar: 637
Teşekkürleri: 470
271 mesajına 787 kere teşekkür edildi.
Arrow Küresel Isınma ve Diğer Saçmalıklar: Tüm Korkunç Bilimsel Hikâyeler Hakkındaki Gerçek

Dünyayı diken üstünde yaşamaya iten küresel ısınma ile ilgili felaket senaryolarının gerçekliği tartışmaya açıldı. Stanley Feldman ve Vincent Marks adlı iki İngiliz profesöre göre bunların hepsi tamamen palavra!

Buzullar eriyor, küresel ısınma almış başını gidiyor, en lezzetli yemekler kansere davetiye çıkarıyor, kutup ayıları ve penguenlerin soyu tükeniyor... Felaket tellalları bu korkutucu senaryoları sürekli kafamıza vurmaya bayılıyor! Ama panik yapmayın, alışkanlıklarınızın tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz... Stanley Feldman ve Vincent Marks adlı iki İngiliz profesör tüm insanlığı rahatlatacak bir kitap yazdı.

‘Küresel isınma ve diğer Saçmalıklar: Tüm korkunç bilimsel hikâyeler hakkındaki Gerçekler’ (Extracted from Global Warming And Other Bollocks: The Truth About All Those Science Scare Stories) adlı kitapta bir dizi örnek verilerek, ortada o kadar da korkulacak bir durum olmadığından bahsediliyor.
İşte küresel iklim değişikliğinden kalp krizlerinin nedenlerine, tuz kullanımından organik gıdalara pek çok konu başlığının yer aldığı kitapta yer alan en çarpıcı örnekler...

* Küresel ısınmanın sorumlusu Güneş:
Küresel ısınmada aslan payının insan eliyle yaratılan karbondioksit (CO2) olduğu konusunda herkes hemfikir ama Güneş’teki doğal değişikliklerin payı yadsınıyor. Küresel ısınmanın nedenlerinin en azından bir kısmının sorumlusunun, Güneş ısısındaki yoğunluk artışı olduğuna dair kanıtlar var.


* Maldivler batmıyor:
Dünyanın en güzel adalarının yükselen dalgaların altında kalacağı efsanesi, küresel ısınma hakkındaki temel iddialardan biri. Ancak Maldivler’deki yatırımcılar dalgaların yerinde durduğuna emin olacak ki denizin dibinde lüks otel inşaatları sürüyor. Benzer şekilde büyük risk altında olduğu iddia edilen Pasifik’teki Tuvalu’da da deniz seviyesinde düşüş var.


* CO2 seviyeleri benzeri görülmemiş seviyelere yükselmiş değil:
Bugün, atmosferin yüzde 0.038’i CO2 içeriyor. Bu rakam son 200 yılda arttı. Ancak çoğu zaman göz ardı edilen şu ki; Dünya’nın geçmişinde CO2 seviyeleri bugünkünden 10 kat daha yüksekti. Örneğin dinozorların ortalıkta dolaştığı zamanlarda CO2 seviyeleri bugünkünün beşle 10 katı arasında bir orandaydı.


* Kutup ayıları ölmüyor:
Felaket tellalları eriyip iyice küçülmüş buzulun tepesinde yaşam savaşı veren kutup ayısı fotoğrafına dikkat çekmeye bayılır. Ancak merak etmeyin, kutup ayıları gayet iyi... Son 50 yılda kutuplarda yaşanan belirli orandaki erimeye rağmen, kutup ayılarının nüfusu 1950’den beri iki katından daha yüksek bir rakama ulaştı. İşin aslı kutup ayıları geniş açıklıktaki sulardan rahatsız olmaz, yüzebilirler.


* Penguenler de ölmüyor:
Kutup ayılarınınkine benzer facia senaryosu, Güney Kutbu’ndaki penguenler için de geçerli... Özellikle insan yerleşimlerine yakın olan bazı Antarktik penguen kolonileri sayı olarak azalsa da toplam penguen nüfusu sabit ya da artışta.


* Körfez akıntısı tehdit altında değil:
Bazı bilim insanları kuzey kutbu buzulları erirse oluşacak sellerin ve Atlantik’teki soğuk suyun, İngiltere’yi ılıklaştıran sıcak su dalgası Körfez akıntısını daha güneye iteceğini öne sürüyor. Bu senaryo gerçek olursa Kuzey Avrupa’nın donmuş bir kara parçası haline gelebileceğine dair öngörüler var. Ancak bu bakış açısına dair delil yok! Aslında Körfez akıntısı her zamanki gibi güçlü, gittikçe ısınıyor ve yön değiştirdiği yok.


* Çok az sayıda ‘zararlı’ gıda var:
Hamburger hakkındaki korkular rasyonel değil. Pek çok ülkenin geleneksel yemekleri ete dayanır, hiçbiri de abur cubur gıdalardan kaynaklanan hastalıklarla boğuşmuyor. Obezitenin tek sebebi bu tür gıdalar değildir. Obezite, bu gıdaları oburca yemekten kaynaklanır.


* Organik gıda iyi değil:
Organik gıdaların, kimyasalları içermediği için daha faydalı olduğuna dair yaygın bir inanış ortaya çıktı ki yanlış! Tüm bitkilerin besini CO2 formunda havadan ve topraktaki suda çözülebilir kimyasallardan gelir. Bu kimyasalların kompozisyonu da her zaman aynıdır.


* Tuzu kesmenize gerek yok:
Tuz, temel bir gıda maddesidir, tuzsuz ölebiliriz. İnsanlar gibi yerde yaşayan tüm canlılar vücut sıcaklıklarını terleyerek ve nefes alarak korur ve terleme, yetersiz tuzla imkânsızdır. Vücudunda tuz bulunmayan bir insanın yorucu egzersiz yapması ölüme bile neden olabilir.


* Kalp krizine neyin sebep olduğunu bilmiyoruz:
Kolesterolü yüksek olan her insan kalp krizi geçirmez. Kolesterol seviyesi çok düşük pek çok insansa kalp krizi geçirebilir. Bazı ülkelerde kalp krizi oranları çok düşüktür. Öte yandan doymuş yağ oranı yüksek beslenme alışkanlığı olan Inuit’ler ya da Sibiryalıların beklenenin aksine, düşük kolesterole sahip olduğu görülmüştür.



Kaynak: http://www.haber7.com/haber/20090623...ne-senaryo.php


__________________
Şu An Özgün ve Özgür Coğrafya Sitesindesiniz.....

“Suskunluğum asaletimdendir. Her lâfa verilecek bir cevabım var; lâkin, bir lâfa bakarım lâf mı diye, bir de söyleyene bakarım, adam mı diye…"

http://atlas.cooltext.com/rendered/cooltext436560670.gif

yusufili isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
yusufili kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
GUNBAN (24-Haziran-2009), kt. (24-Haziran-2009)

Alt 24-Haziran-2009, 00:05   #2 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Son dört tespite hiç katılmıyorum,birilerinin ekmeğine yağ sürmeye çalışmışlar gibi ..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 24-Haziran-2009, 00:11   #3 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Bugün aynı haberi millette okudum.Zannederim çıkan kitabın reklamı en iyi, bu şekildeki bilgilerle yapılırdı.(biz bile bu vesile ile bir çeşit reklamını yapıyoruz. )
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilimsel, diğer, gerçek, hakkındaki, hikâyeler, isınma, korkunç, küresel, saçmalıklar, tüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:31.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq