Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

HABERLER

> DÜNYADAN HABERLER

Dünyanın En Pahalı Hayvanları..

Dünyanın En Pahalı Hayvanları.. Dünya'nın en pahalı hayvanları X-Paylasim - Dünya'nın en pahalı hayvanları 1-Beyaz aslan yavruları Fiyatı: 138 bin dolar Türüne çok çok az rastlanmasının ana nedeni çekinik genlerinin olmasıdır. Beyazdır ama ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30-Temmuz-2009, 00:42   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Dünyanın En Pahalı Hayvanları..

Dünya'nın en pahalı hayvanları


X-Paylasim - Dünya'nın en pahalı hayvanları 1-Beyaz aslan yavruları
Fiyatı: 138 bin dolar
Türüne çok çok az rastlanmasının ana nedeni çekinik genlerinin olmasıdır. Beyazdır ama albino sınıfında yer almazlar. Göz rengi normal bir aslanın göz rengine çok yakındır fakat tüyleri ve derileri farklıdır.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

2-Şempanze
Fiyatı: 60 bin dolar - 65 bin dolar
Primatlar arasında insandan sonra evrimin en üst basamağına çıkmış olan türdür. Alet kullanmayı becerebilen nadir türlerdendir. Neslinin 50 yıl içinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ileri sürülen bu hayvanın aslında doğal ortamı Orta Afrika ve Batı Afrika ormanlarıdır. ABD'nin ve dünyanın bazı bölgelerinde şempanze beslemek yasaldır.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..
3-Dişi Lavanta Albino pitonu
Fiyatı: 20 bin dolar
Bu kırmızı gözlü piton, eflatuna kaçan lavanta renginde olduğu için bu isim verilmiş. Türüne çok az rastlanan bu yılanı yine ünlü piton besleyicisi Bob Clark satıyor. Yalnız fiyatı böyle korkutucu bir hayvan için dudak uçuklatacak cinsten . Tamı tamına 20 bin dolar.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

4-Albino Kaplan pitonu

Fiyatı: 15 bin dolar
Asya ve Afrika'da yaşar. Zehirsizdir. Geyik, insan, yaban domuzu, ceylan ve antilop gibi hayvanlarla beslenir. Boyu 2 metre kadar küçülebilir. Amerika'da yaşamaz fakat insanların piton yetiştirme merakları nedeniyle bu kıtada da rastlanır hale gelmiştir. Piton besleme konusunda uzman olmuş Bob Clark bu yılanı 15 bin dolara satıyor. Kaplana benzeyen görüntüsü ve albino rengi bu yılanı diğer yılan türlerinden daha çekici kılıyor.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

5-Amerika papağanı(Hyacinth Macaw)
Fiyatı: 6 bin 500 dolar - 12 bin dolar
Papağan türnün belki de en pahalı cinsi Amerika papağanlarıdır. Canlı mavi tüyleri bu kuşları değerli kılıyor. Kanatları açıldığında oldukça büyüyebiliyor.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

6-Çizgili piton yılanı
Fiyatı: 10 bin dolar
Yılanın üzerindeki şeritli çizgiler bu hayvanı türünün en farklı ve sıradışı örneği yapıyor. Siyaha yakın çerçeveli açık sarı bu çizgi belki de bu hayvanın bu kadar pahalı olmasını sağlamıştır.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

7-Debrazzas maymunu

Fiyatı: 10 bin dolar
Bu maymunu en kolay beyaz tüylü sakallarından tanıyabilirsiniz. Kürkü de gridir. Ortalama ömür süresi 22 yıldır. Görüntülerinin aksine oldukça uysal ve insan canlısı hayvanlardır.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

8-Mona Guenon maymunu
Fiyatı: 6 bin dolar
Dişi maymun türüdür. Doğal yaşam alanı Batı Afrika tropikal ormanlarıdır fakat her türlü orman hayatına uyum sağlayabilen bir donanıma sahiptir.Evde beslemek aslında yasal değildir.Bu hayvana sahip olabilmek özel birtakım izinler gerektirmektedir.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

9-Savannah kedisi

Fiyatı: 4 bin dolar - 10 bin dolar
Savannah kedileri, zeki, oldukça oyuncu, hareketli ve sosyal kedilerdir. Yumuşak ve nazik bir mizaçları vardır. Yoğun bir sevgi, ilgi, okşanmak ve öpücüklerden çok hoşlanır.

Sahibiyle, evdeki diğer evcil hayvanlarla ve çocuklarla iyi geçinen ve iletişim kurabilen savannah'ların en büyük özelliği suyu sevmeleridir.

Gövdesi de uzun,ince yapılı ve esnek olan Savannah kedisinin kemik yapısı oldukça iyi gelişmiştir ve kaslı bir yapıya sahiptir. Boyun oldukça uzun, göğüs geniştir.

Çene yapısı güçlüdür ve burun ile birlikte yüze vahşi bir görünüm kazandırır. Gözler orta büyüklükte oval ve badem şeklindedir. Göz renkleri zengin yeşil, sarı, altın, veya karamel kahve gibi tüm canlı renklerde olabilir.En pahalı kedi türüdür.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

10- Tüysüz Çin köpeği
Fiyatı: 4 bin dolar - 5 bin dolar
Türüne en az rastlanan köpek cinsidir. Oldukça barışçıl ve arkadaş canlısı yapıları vardır. Sıcak ve güneşli bir günde ciltleri güneş yanığı olabilirler. 10 yıl ile 12 yıl arasında ömür süresine sahip bu köpek türünün kökeni Afrika kıtasınd dayanıyor.

Dünyanın Pahalı Hayvanları..

almak istiyenlere duyrulur.....)


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (31-Temmuz-2009)

Cevapla

Etiketler
dunyanin, dünyanın, hayvanlari, hayvanları, pahali, pahalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:38.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq