Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

HABERLER

> DÜNYADAN HABERLER

Dünyadan En Net Görüntüler..

Dünyadan En Net Görüntüler.. Dünyamızdan bir kaç net görüntü.... Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Dünya'nın şimdiye kadarki en detaylı uydu görüntülerini yayınladı. Bir dizi uydu gözleminin sonucunda elde edilen fotoğraflar, büyüleyici renklerde. ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04-Mart-2010, 11:19   #1 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart Dünyadan En Net Görüntüler..

Dünyamızdan bir kaç net görüntü....

Dünyadan Görüntüler..
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Dünya'nın şimdiye kadarki en detaylı uydu görüntülerini yayınladı. Bir dizi uydu gözleminin sonucunda elde edilen fotoğraflar, büyüleyici renklerde. Görüntülerin büyük kısmı, Dünya yüzeyinden yaklaşık 700 kilometre yüksekte bulunan Terra uydusundan alındı.



Dünyadan Görüntüler..
İki ayrı fotoğrafta, Dünya’nın iki yüzü sergileniyor. Bir yüzde Kuzey Amerika kıtasının tamamı, Orta Amerika, Güney Amerika’nın kuzey kısmı, Grönland, Pasifik ve Atlantik okyanuslarını, diğer yüzdeyse Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının tamamına yakınını görmek mümkün.
Her sekiz günde bir elde edilen ve Haziran ve eylül 2001 arasında çekilmiş uydu fotoğraflarından oluşturulan çarpıcı görüntü NASA uzmanlarını bile şaşkına çevirdi. Fotoğrafları yayımlayan NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nden bir sözcü, “Bu mavi bir misketi andıran muhteşem görüntüler, küçük gezegenimizin güzelliğini gösteriyor” diye konuşuyor


Dünyadan Görüntüler..
NASA, 1960'ların başından beri Dünya'nın uydu fotoğraflarını çekiyor. Dünya'ya ait uydu görüntüleri her yıl derleniyor. 1972'de Apollo 17 astronotları tarafından çekilen 'Blue Marble' fotoğrafı hafızalara kazınmıştı.
Dünyanın uzaydan çekilmiş diğer fotoğrafları...

Dünyadan Görüntüler..
Sinop ve Samsun kıyı şeridi, MODIS tarafından 2008 yılında çekildi. Karadeniz'deki planktonların hareketi net bir şekilde görülüyor.



Dünyadan Görüntüler..
Ağrı ve Küçük Ağrı dağları



Dünyadan Görüntüler..2001 yılında Çin'de bir kum fırtınası, Fotoğrafta toz fırtınası bulutlarla karışmış. Fotoğrafta görülen beyaz bulutun genişliği 200 km civarında.

Dünyadan Görüntüler..

Alaska Körfezi boyunca uzanan buzul fotoğrafı. 2005 yılında IKONOS uydusu tarafından çekilmiş. Buzuldaki koplamalar açıkça görülebiliyor.




Dünyadan Görüntüler..Çukurova

Dünyadan Görüntüler..
İzlanda'nın güneyinde oluşan iki hortum net şekilde görülebiliyor. Fotoğraf MODIS tarafından 2006'da çekildi.




Dünyadan Görüntüler..Kanada'nın Akimiski Adası. Son buzul çağında ada tamamen buzulların altında kaldı. Buzulların çekilmesiyle ortaya çıkan adada bitki örtüsü ve hayat yeniden başladı.




Dünyadan Görüntüler..İran'ın güneyindeki Lut Gölü dünyanın en büyük tuz kumulu. Aynı zamanda yükseklikleri 300 metreye yaklaşan kum tepelerine sahip. Fotoğraf 2006'da ASTER'den çekilmiş.




Dünyadan Görüntüler..Arabistan'daki Rub' al Khali bilinen en geniş kum denizi. Sahra çölünün yarısı kadar genişliğe sahip. 583 bin km karelik bir alandaki kum denizi fotoğrafı Landsat 7 tarafından 2001'de çekildi.


Dünyadan Görüntüler..
Antartika buzul parçalarının uydudan çekilmiş hali. Buzul bloklarının küçük görüntüsü sizi yanıltmasın çünkü gerçekte bu buzulların bazıları yüzlerce metre uzunluğunda.


__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK

Konu Cahit ERAYDIN tarafından (04-Mart-2010 Saat 11:22 ) değiştirilmiştir.
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür eden 5 üye:
bahriaskin (04-Mart-2010), gamarcoba (04-Mart-2010), Tugay NAYKI (04-Mart-2010), yusufili (04-Mart-2010), zumrut_ (04-Mart-2010)

Alt 04-Mart-2010, 18:06   #2 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Cahit hocam çok teşekkürler, özellikle karadeniz'de ki akıntıların görüntüüsü olsa gerek çok ilginç çıkmış, bir de ağrı dağı görüntüsü..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dünyadan, dünyamızın, görüntüler, görüntüleri, net


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:35.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq