Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

HABERLER

> EĞİTİM HABERLERİ

Liselerde Öğretmenlik Şartları Değişti

Liselerde Öğretmenlik Şartları Değişti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı fen, sosyal bilim, spor ve her türlü anadolu liselerinde öğretmenlik seçme sınavına katılabilmek için aranan şart, 3 yıldan 2 yıla düşürüldü. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19-Eylül-2009, 16:30   #1 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart Liselerde Öğretmenlik Şartları Değişti

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı fen, sosyal bilim, spor ve her türlü anadolu liselerinde öğretmenlik seçme sınavına katılabilmek için aranan şart, 3 yıldan 2 yıla düşürüldü.
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi Ve Atamalarına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Konuya ilişkin 20 Ekim 2006'da yayımlanan yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmelik, ikinci yabancı dil dersleri, öğretmenlik meslek bilgisi dersleriyle atölye ve laboratuvar öğretmenleri dışında kalan diğer alan öğretmenlerinin seçimi ve atamalarına ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Söz konusu okullara atamalar, bir eğitim kurumunda norm kadro açığı bulunması ve puan üstünlüğü esasına göre yapılacak.
Sınav ve atama sürecinde duyuru, başvuru, sınav ve değerlendirme amacıyla Milli Eğitim Bakanlığında Seçme Sınavı Komisyonu, valiliklerde İl Değerlendirme Komisyonu ile Uygulama Sınavı Komisyonu oluşturulacak.

Sınava girecek adaylarda, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına göre, alanı veya öğrenim durumu, atanacağı eğitim kurumuna atanmaya uygun olmak, bakanlık kadrolarında en az 2 yıl öğretmenlik yapmış olmak şartı aranacak.

Bu yönetmelik öncesinde, bakanlık kadrolarında öğretmenlik yapma süresi 3 yıl şartına bağlanıyordu.
Yine daha önce 3 yıl olan sicil notu ortalamasının iyi olması şartı da 2 yıla düşürülürken, son üç yıllık görev süresinde maaş kesimi veya aylıktan kesme cezasından daha ağır disiplin cezası almamış olma şartı da kaldırıldı.


-SEÇME SINAVI-


Seçme sınavı en az 30 gün önce her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde ülke genelinde yazılı ya da Milli Eğitim Bakanlığının internet sayfasından duyurulacak.

Sınav, Seçme Sınavı Komisyonunca belirlenecek merkezlerde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce merkezi sistemle yazılı olarak veya elektronik ortamda yapılacak.

Daha önce olduğu gibi sınavda Türkçe ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi'nin yüzde 15'er, öğretmenlik meslek bilgisinin yüzde 25 ve özel alan bilgisinin yüzde 45 ağırlığı olacak.

Seçme sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların sorulara verdikleri doğru cevapların dikkate alınacağı sınavda, 40 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacak.

Sınavın sonuçları, yazılı en geç 15 gün, elektronik ortamda yapılmışsa en geç 5 gün içinde açıklanacak.
Güzel sanatlar ve spor liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar atanmak isteyenler seçme sınavından sonra uygulama sınavına alınacak. Adaylar, seçme sınavı ile Ek-2 Değerlendirme Formu üzerinde yapılan değerlendirme sonucu aldıkları puana göre sıralanacak. Ek-2 Değerlendirme Formu'nun yüzde 60, uygulama sınavının yüzde 40 ağırlığı olacak. En yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar itibariyle ilan edilen kadro sayısının üç katı aday uygulama sınavına alınacak.

Uygulama sınavına alınan adaylar, Uygulama Sınavı Komisyonu tarafından, Ek-4 Uygulama Sınavı Formunda yer alan konular ve puanlar üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecek, başarı listesi bu yolla oluşturulacak.
Seçme sınavı sonuçlarına Personel Genel Müdürlüğü aracılığıyla Seçme Sınavı Komisyonuna 10 gün içinde itiraz edilebilecek. Bu itirazlar, 15 gün içinde karara bağlanarak, adaya bildirilecek.


-ATAMALAR-


Yönetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına iller arası yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalar hariç olmak üzere öğretmen atamaları, valiliklerce yapılacak. Sınav sonuçlarına göre atamalar daha önce Milli Eğitim Bakanlığı yetkisinde bulunuyordu.

Atamalar valiliklerce başvuru tarihinden en az 10 gün önce duyurulacak. Duyuruda, atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, alanlar itibariyle boş bulunan norm kadro sayıları, başvuruda bulunacaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilecek.
Söz konusu eğitim kurumlarına atamalarda yeniden atanacaklara öncelik tanınacak.



Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (19-Eylül-2009)

Cevapla

Etiketler
değişti, liselerde, Öğretmenlik, şartları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:07.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq