Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   EĞİTİM HABERLERİ (https://www.bizimcografya.com/66-egitim-haberleri/)
-   -   Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz? (https://www.bizimcografya.com/egitim-haberleri/5200-okullarda-serbest-okul-kiyafeti-ister-misiniz.html)

yusufili 14-Nisan-2010 23:49

Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yağtığı ankete aşağıdaki linkten katılabilirsiniz.Anket 30 Nisan'da Sona Erecektir.

Bir kişi sadece bir oy kullanma hakkına sahiptir.

İlköğretim Genel Müdürlüğü Anketi

SaBaH GüNeŞi 15-Nisan-2010 11:09

Şu an giriş yapamıyorum ama ben kesinlikle serbest kıyafet uygulamasına karşıyım.

bahriaskin 15-Nisan-2010 18:15

Bende hayır olarak oyumu kullandım

Ayşenur KILIÇ 15-Nisan-2010 19:22

Ben de hayır olarak oy kullandım.Arkadaşlarıma da hep söyledim hayır olarak oy kullanacaklar. Gerek yok böyle bir uygulamaya. Forma iyi güzel rahat. Okulları mankenlik ajansına geçirmesinler durup dururken...

Tugay NAYKI 15-Nisan-2010 19:46

Anket çalışmıyor ki, sonra çıkıp kendilerince bir karar alacaklardır..

Gelir dağılımında uçurumlar olan bir ülkede kıyafet serbestliğinin mantıklı bir uygulama olduğunu düşünmüyorum, artı bu anlayışla abartılı kıyafetler giyilecek ve önüne geçilemeyecektir. Benden de HAYIR..

GUNBAN 15-Nisan-2010 20:10

Alıntı:

SaBaH GüNeŞi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17169)
Şu an giriş yapamıyorum ama ben kesinlikle serbest kıyafet uygulamasına karşıyım.

Linkte sorun yok.
EVET.
Niçin evet? Tek tip Uygulamayı; Toplumda her alanda tek tip insan modeli yaratmaya yönelik uygulamalardan biri olarak gördüğüm ve demokrasi anlayışıma karşı olduğu için EVET.
Bari insanlarımızın hür iradesi ile seçtiği kılık kıyafete kimse karışmasın.

Cahit ERAYDIN 15-Nisan-2010 20:38

Ülkemizdeki insanların gelir düzeylerindeki uçurum diye nitelendirilebilecek farklılıklar olması nedeniyle HAYIR...
Kabul edilmesi durumunda çoksıkıntılar doğurabilecek bir uygulama olacaktır...

canselcan 15-Nisan-2010 21:11

ben evet dedim çünkü öğrenciler kendilerini bu konuda daha rahat hissedecekler ama bir yandan giyecek kıyafeti olmayan öğrenciler var onu da belki okul aile birliği sağlayabilir.. sonuçta durumu iyi olan aileler bu gibi yardımlardan asla kaçınmaz =) böylece herkes istediği gibi gelebilir-

GUNBAN 15-Nisan-2010 21:18

Alıntı:

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17195)
Ülkemizdeki insanların gelir düzeylerindeki uçurum diye nitelendirilebilecek farklılıklar olması nedeniyle HAYIR...
Kabul edilmesi durumunda çoksıkıntılar doğurabilecek bir uygulama olacaktır...

''Gelir dağılımı bozukluğunun sonuçlarını ne yaşamın bir parçası olmaktan ne de davranış biçimlerinden söküp atma olanağı yoktur. Çünkü; yiyip içme, gezip tozma, istediğini alıp alamama gibi yüzlerce örnek sıralanabilecek alanlarda, bu farklılık sırıtmakta, kendini öyle ya da böyle, yaşamda bir biçimde ortaya koymaktadır.
Herkesi giysilerle birbirine benzeterek, aynı giysiler içine sokarak varılabilecek bir yer yoktur. Yaşamın eşitsizlikleri, giysilerin eşitleştirilmesiyle giderilememektedir. Öğrenciler okulun kapısından ayrıldıktan sonra, yaşamlarında olan tüm farklılıkları yaşamaya başlamaktadır. Okulların dışında yaşananlarla, içlerinde yaşananların, yaşanan gerçekliklere ters olan zorlamalarla birbirinden koparmanın, bilimsel, usa yatkın bir açıklaması olamaz.
Tek tip giysi uygulaması, baskıcı, otoriter sistemlerin, kendi anlayışlarına uygun, kendilerine hizmet edecek insan tipini yetiştirme isteğinin ürünüdür. Sözün özü, tek tip giyimle saklayıp gizleyebildiğimiz, ayrıca saklayıp gizlememiz gereken hiçbir şeyimiz yoktur. 80-90 yıldır, bu örtüyle eğitim sistemimizin ulaştığı bir nokta da yoktur. Tek tip giysi ile varsıl-yoksul olgusunu, bu olguların sonuçlarından hiçbirisini ortadan kaldırmak söz konusu olamamaktadır.
Öğrencinin ne giydiği değil, ne öğrendiği, mal ve hizmet üretimi için ne gibi bilgi, beceri, yetenek kazandığı önemlidir. 80-90 yıldır tek tip giysiyle eğitim kurumlarından gelip geçmiş olan milyonlarca insana bu tek tip giysinin kazandırdığı bilgi, beceri, yetenekler nelerdir? Öğrencilerimizi böyle giyindirerek ülkemizin, insanımızın hangi sorununu çözmüşüz? Bu kalıplar altında süregelen eğitim sistemi, hangi uygar ülke eğitim sisteminden bir basamak ileride?
İnsanları hangi örtünün altına sokarsanız sokun, bilgi, beceri, davranış kalıplarını değiştirmediğiniz sürece değişen bir şey olmaz.
Tek tip giyinme zorunluluğuyla, öğrencilerin seçme özgürlükleri ellerinden alınarak, bireysel gelişimlerine engel olunduğu da ayrı bir gerçektir. Tek tip giysi uygulaması öğrencilerin kişiliklerini bozmaktadır.
Tek tip giyimle; tek tip düşünen, tek tip davranış kalıpları oluşmuş, edilgen, sorgulamadan verilen buyrukları yapan bireyler yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu özelliklere sahip bireylerin ise gelecekte ülke kalkınması, gelişmesi için yapacağı birşey yoktur.''
ALINTIDAN DÜZENLENMİŞTİR.

Her kelimesine katılıyorum.

GUNBAN 15-Nisan-2010 21:20

Alıntı:

SaBaH GüNeŞi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17169)
Şu an giriş yapamıyorum ama ben kesinlikle serbest kıyafet uygulamasına karşıyım.

Niçin?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:41.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas