Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   EĞİTİM HABERLERİ (https://www.bizimcografya.com/66-egitim-haberleri/)
-   -   Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz? (https://www.bizimcografya.com/egitim-haberleri/5200-okullarda-serbest-okul-kiyafeti-ister-misiniz.html)

yusufili 14-Nisan-2010 23:49

Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yağtığı ankete aşağıdaki linkten katılabilirsiniz.Anket 30 Nisan'da Sona Erecektir.

Bir kişi sadece bir oy kullanma hakkına sahiptir.

İlköğretim Genel Müdürlüğü Anketi

SaBaH GüNeŞi 15-Nisan-2010 11:09

Şu an giriş yapamıyorum ama ben kesinlikle serbest kıyafet uygulamasına karşıyım.

bahriaskin 15-Nisan-2010 18:15

Bende hayır olarak oyumu kullandım

Ayşenur KILIÇ 15-Nisan-2010 19:22

Ben de hayır olarak oy kullandım.Arkadaşlarıma da hep söyledim hayır olarak oy kullanacaklar. Gerek yok böyle bir uygulamaya. Forma iyi güzel rahat. Okulları mankenlik ajansına geçirmesinler durup dururken...

Tugay NAYKI 15-Nisan-2010 19:46

Anket çalışmıyor ki, sonra çıkıp kendilerince bir karar alacaklardır..

Gelir dağılımında uçurumlar olan bir ülkede kıyafet serbestliğinin mantıklı bir uygulama olduğunu düşünmüyorum, artı bu anlayışla abartılı kıyafetler giyilecek ve önüne geçilemeyecektir. Benden de HAYIR..

GUNBAN 15-Nisan-2010 20:10

Alıntı:

SaBaH GüNeŞi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17169)
Şu an giriş yapamıyorum ama ben kesinlikle serbest kıyafet uygulamasına karşıyım.

Linkte sorun yok.
EVET.
Niçin evet? Tek tip Uygulamayı; Toplumda her alanda tek tip insan modeli yaratmaya yönelik uygulamalardan biri olarak gördüğüm ve demokrasi anlayışıma karşı olduğu için EVET.
Bari insanlarımızın hür iradesi ile seçtiği kılık kıyafete kimse karışmasın.

Cahit ERAYDIN 15-Nisan-2010 20:38

Ülkemizdeki insanların gelir düzeylerindeki uçurum diye nitelendirilebilecek farklılıklar olması nedeniyle HAYIR...
Kabul edilmesi durumunda çoksıkıntılar doğurabilecek bir uygulama olacaktır...

canselcan 15-Nisan-2010 21:11

ben evet dedim çünkü öğrenciler kendilerini bu konuda daha rahat hissedecekler ama bir yandan giyecek kıyafeti olmayan öğrenciler var onu da belki okul aile birliği sağlayabilir.. sonuçta durumu iyi olan aileler bu gibi yardımlardan asla kaçınmaz =) böylece herkes istediği gibi gelebilir-

GUNBAN 15-Nisan-2010 21:18

Alıntı:

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17195)
Ülkemizdeki insanların gelir düzeylerindeki uçurum diye nitelendirilebilecek farklılıklar olması nedeniyle HAYIR...
Kabul edilmesi durumunda çoksıkıntılar doğurabilecek bir uygulama olacaktır...

''Gelir dağılımı bozukluğunun sonuçlarını ne yaşamın bir parçası olmaktan ne de davranış biçimlerinden söküp atma olanağı yoktur. Çünkü; yiyip içme, gezip tozma, istediğini alıp alamama gibi yüzlerce örnek sıralanabilecek alanlarda, bu farklılık sırıtmakta, kendini öyle ya da böyle, yaşamda bir biçimde ortaya koymaktadır.
Herkesi giysilerle birbirine benzeterek, aynı giysiler içine sokarak varılabilecek bir yer yoktur. Yaşamın eşitsizlikleri, giysilerin eşitleştirilmesiyle giderilememektedir. Öğrenciler okulun kapısından ayrıldıktan sonra, yaşamlarında olan tüm farklılıkları yaşamaya başlamaktadır. Okulların dışında yaşananlarla, içlerinde yaşananların, yaşanan gerçekliklere ters olan zorlamalarla birbirinden koparmanın, bilimsel, usa yatkın bir açıklaması olamaz.
Tek tip giysi uygulaması, baskıcı, otoriter sistemlerin, kendi anlayışlarına uygun, kendilerine hizmet edecek insan tipini yetiştirme isteğinin ürünüdür. Sözün özü, tek tip giyimle saklayıp gizleyebildiğimiz, ayrıca saklayıp gizlememiz gereken hiçbir şeyimiz yoktur. 80-90 yıldır, bu örtüyle eğitim sistemimizin ulaştığı bir nokta da yoktur. Tek tip giysi ile varsıl-yoksul olgusunu, bu olguların sonuçlarından hiçbirisini ortadan kaldırmak söz konusu olamamaktadır.
Öğrencinin ne giydiği değil, ne öğrendiği, mal ve hizmet üretimi için ne gibi bilgi, beceri, yetenek kazandığı önemlidir. 80-90 yıldır tek tip giysiyle eğitim kurumlarından gelip geçmiş olan milyonlarca insana bu tek tip giysinin kazandırdığı bilgi, beceri, yetenekler nelerdir? Öğrencilerimizi böyle giyindirerek ülkemizin, insanımızın hangi sorununu çözmüşüz? Bu kalıplar altında süregelen eğitim sistemi, hangi uygar ülke eğitim sisteminden bir basamak ileride?
İnsanları hangi örtünün altına sokarsanız sokun, bilgi, beceri, davranış kalıplarını değiştirmediğiniz sürece değişen bir şey olmaz.
Tek tip giyinme zorunluluğuyla, öğrencilerin seçme özgürlükleri ellerinden alınarak, bireysel gelişimlerine engel olunduğu da ayrı bir gerçektir. Tek tip giysi uygulaması öğrencilerin kişiliklerini bozmaktadır.
Tek tip giyimle; tek tip düşünen, tek tip davranış kalıpları oluşmuş, edilgen, sorgulamadan verilen buyrukları yapan bireyler yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu özelliklere sahip bireylerin ise gelecekte ülke kalkınması, gelişmesi için yapacağı birşey yoktur.''
ALINTIDAN DÜZENLENMİŞTİR.

Her kelimesine katılıyorum.

GUNBAN 15-Nisan-2010 21:20

Alıntı:

SaBaH GüNeŞi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17169)
Şu an giriş yapamıyorum ama ben kesinlikle serbest kıyafet uygulamasına karşıyım.

Niçin?

Cahit ERAYDIN 15-Nisan-2010 21:57

İnsanların olaylar karşısında farklı düşüncelere sahip olmaları,farklı tavırlar sergilemeleri demokrasinin bir gereğidir zaten,tüm bireyin aynı düşünce içerisinde olması ,aynı görüş açısıyla olayları değerlendirmesi çok mümkün değildir,ancak asgari müşterekte ortak bir tavır sergilenebilir.
Ben kıyafet serbestliği konusuna hiç sıcak bakmıyorum,yaşamın eşitsizliği tek tip kıyafetle elbetteki giderilemez ama kıyafet serbestliğide yaşam eşitsizliğine çare değildir,çare olmadığı gibide insanlar arasında sınıf farklılığı yaratabilecek bir simge olarak rahatlıkla değerlendirilebilir,okullardak i tek tip giyisi öğrencilere farklı bir bilgi ,beceri,yetenek elbetteki kazandırmaz ama öğrenciler arasındaki olası bir üstünlük savaşını,giyim tarzlarının ve pahalı kıyafetlerin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler üzerinde yaratacağı psikolojik baskıyı ,eziklik duygusunu ve bunun doğuracağı ailevi sorunların önüne geçer .Kıyafet serbestliğinin getirilmesimi yaşam eşitsizliği ortadan kaldıracak veya kıyafet serbestliği getirilmesi öğrencilere faklı bir bilgi farklı bir beceri ve yetenekmi kazandıracak ,tabiki hayır ,çünkü bu davranış biçimleri kıyafetle halledilecek kazanımlar değil.Onun için bırakalım çocuklarımızın tam gelişme çağında yaşayacağı farklı sorunlarla boğuşurken birde arkadaşının okulda giydiği ama kendisinin asla alamıyacağı kıyafetlerin ve onu giyen arkadaşlarının tavırları altında ezilmesin,bu eziklik okul başarısınıda olumsuz yönde etkiliyecektir mutlaka.
Bu da benim düşüncemdir :)

hicraaan 15-Nisan-2010 22:11

ben ewet olarak kullandım oyumu daha güzel formalara tıkılmak hiç hoş değil...

SaBaH GüNeŞi 15-Nisan-2010 22:51

Güngör hocam ; savunduğum sebebi açıklamış Cahit hocam,Cansel,Ayşenur..


Sen şu markayı alıp giyerken ben pazardan giyinirim.Ayrıca şu an 12.sınıf öğrencilerini düşünürsek yaşları ortalama 17-18.Okullara kimin girip çıktığı belli olmaz,kim hangi okulda eğitim görüyor o belli olmaz.


Ben zaten hala giriş yapamıyorum :)

Tugay NAYKI 23-Nisan-2010 12:24

Arkadaşlar şuan giriş yapılabiliyor, ben girdim ankete HAYIR oyu kullandım..

SaBaH GüNeŞi 23-Nisan-2010 12:30

Teşekkürler Tugay hocam . Hayır oyumu kullandım sonunda.Ama keşke anket sonucunu da görebilse idik.

Tugay NAYKI 23-Nisan-2010 12:33

Anket sonucu büyükbaşların istedikleri doğrultuda olacağı için formalite yani..

SaBaH GüNeŞi 23-Nisan-2010 12:36

O zaman ankete ne gerek var ki? Nasıl olsa halk oyu dikkate alınmayacak alınmıyor!

SaBaH GüNeŞi 23-Nisan-2010 12:36

O zaman ankete ne gerek var ki? Nasıl olsa halk oyu dikkate alınmayacak alınmıyor!Bildikleri gibi yapsınlar.

Tugay NAYKI 23-Nisan-2010 12:38

Halk oyu işlerine gelirse demokrasi gelmezse memokrasi yani..

hasan kesme 23-Nisan-2010 16:57

ben evet diyorum

izobar 23-Nisan-2010 16:58

ben sakıncaları olacağı kanısı taşıyorum

hasan kesme 23-Nisan-2010 17:03

hocam bende cahit öğretmenim gibi düşünüyorum gelir dağılımında ki uçurumların sosyal sorunları beraberinde getireceğini düşünüyorum

izobar 23-Nisan-2010 17:04

Alıntı:

hasan kesme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17393)
hocam bende cahit öğretmenim gibi düşünüyorum gelir dağılımında ki uçurumların sosyal sorunları beraberinde getireceğini düşünüyorum

sayın hocam herkes dışarıda günlük hayatta ne giyiyorsa okulda da onu giyecek bunun sosyal uçurumlarla ne alakası olabilir?

hasan kesme 23-Nisan-2010 17:05

bence eğitimde daha öncelikli sorunlarımız var neden dış görünüş tartışıyoruz?

Tugay NAYKI 23-Nisan-2010 17:15

Alıntı:

hasan kesme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17395)
bence eğitimde daha öncelikli sorunlarımız var neden dış görünüş tartışıyoruz?

Katılmamak mümkün değil hasan hocam..

zumrut_ 23-Nisan-2010 19:16

Aslında herkes düşüncesınde haklı .Fakatttt bizim ülke okullarında isteyen istediği gibi giyinmeye başlarsa okul içi kavgalar ,çatışmalar daha çok yaşanacağından adım gibi eminim.Tek tip giyimde, ne uzun ne kısa ne açık ne kapalı tam olması gerektiği gibi adabı maşerete uygun ..tamammmm kaldırdık diyelim. Şöyle bir düşünelim okula gelecek kızların kıyafetleri,taytlımı istersın .mini eteklimi dersin, ve, dekolte. Bakıldımı ne baktın kavgaları çıkmayacakmı? öğretmenim bakarmısınız şuna olacak . Zaten bu devirde öğretmenlik zor dersmi versinler milletin baktısı bakmadısınlamı uğraşsınlar..... İlk okul çoçukları kıyafetleri de iyi. Birinci sınıfa başladığımda. o siyah onlüğüm, beyaz yakam, kafamdaki beyaz kurdelemi takıp okula giderken kendimi ayrıcalıklı görüp sattığım cakaları unutmam mümkün değil .Sonra orta okul üniforma giyebilme hayali başlamıştı . Çantamı attım kitaplarım kolumda lacivert üniforma giyince göya büyüdük siyah onlükten çıkmıştık ya. Bu sefer lise ünüforması hayali başlamiştı İşte böyle...Yani dokunmasak şu kıyafetlere bence daha iyi olur . Geçmişteki çocuğun düşünceleri ........Zümrüdüanka

GUNBAN 23-Nisan-2010 20:22

Hayatın her alanında yapılmaya çalışılan tek tipleştirmenin bir parçası olan bu uygulamanın kaldırılması için ;aşağıdaki gerekçelerle birkez daha evet diyorum. Belki eğitimin genel sorunlarını çözmeyecek. Ama belki bir başlangıç olacak.
Alıntı:

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17199)
''Gelir dağılımı bozukluğunun sonuçlarını ne yaşamın bir parçası olmaktan ne de davranış biçimlerinden söküp atma olanağı yoktur. Çünkü; yiyip içme, gezip tozma, istediğini alıp alamama gibi yüzlerce örnek sıralanabilecek alanlarda, bu farklılık sırıtmakta, kendini öyle ya da böyle, yaşamda bir biçimde ortaya koymaktadır.
Herkesi giysilerle birbirine benzeterek, aynı giysiler içine sokarak varılabilecek bir yer yoktur. Yaşamın eşitsizlikleri, giysilerin eşitleştirilmesiyle giderilememektedir. Öğrenciler okulun kapısından ayrıldıktan sonra, yaşamlarında olan tüm farklılıkları yaşamaya başlamaktadır. Okulların dışında yaşananlarla, içlerinde yaşananların, yaşanan gerçekliklere ters olan zorlamalarla birbirinden koparmanın, bilimsel, usa yatkın bir açıklaması olamaz.
Tek tip giysi uygulaması, baskıcı, otoriter sistemlerin, kendi anlayışlarına uygun, kendilerine hizmet edecek insan tipini yetiştirme isteğinin ürünüdür. Sözün özü, tek tip giyimle saklayıp gizleyebildiğimiz, ayrıca saklayıp gizlememiz gereken hiçbir şeyimiz yoktur. 80-90 yıldır, bu örtüyle eğitim sistemimizin ulaştığı bir nokta da yoktur. Tek tip giysi ile varsıl-yoksul olgusunu, bu olguların sonuçlarından hiçbirisini ortadan kaldırmak söz konusu olamamaktadır.
Öğrencinin ne giydiği değil, ne öğrendiği, mal ve hizmet üretimi için ne gibi bilgi, beceri, yetenek kazandığı önemlidir. 80-90 yıldır tek tip giysiyle eğitim kurumlarından gelip geçmiş olan milyonlarca insana bu tek tip giysinin kazandırdığı bilgi, beceri, yetenekler nelerdir? Öğrencilerimizi böyle giyindirerek ülkemizin, insanımızın hangi sorununu çözmüşüz? Bu kalıplar altında süregelen eğitim sistemi, hangi uygar ülke eğitim sisteminden bir basamak ileride?
İnsanları hangi örtünün altına sokarsanız sokun, bilgi, beceri, davranış kalıplarını değiştirmediğiniz sürece değişen bir şey olmaz.
Tek tip giyinme zorunluluğuyla, öğrencilerin seçme özgürlükleri ellerinden alınarak, bireysel gelişimlerine engel olunduğu da ayrı bir gerçektir. Tek tip giysi uygulaması öğrencilerin kişiliklerini bozmaktadır.
Tek tip giyimle; tek tip düşünen, tek tip davranış kalıpları oluşmuş, edilgen, sorgulamadan verilen buyrukları yapan bireyler yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu özelliklere sahip bireylerin ise gelecekte ülke kalkınması, gelişmesi için yapacağı birşey yoktur.''
ALINTIDAN DÜZENLENMİŞTİR.

Her kelimesine katılıyorum.


kt. 23-Nisan-2010 21:25

Tek tip giysi nerelerde uygulanıyor ; askerlikte, hapishanede ve faşizmin toplama kamplarında mı ?..

Ve demokratik ülkelerin okullarında mı ?..

suskunyurek 24-Nisan-2010 10:59

Zaten son yıllarda yapılan değişikliklerle okulda eğitim verilemez hale getirildi. Artık son noktayı koyup okulları mankenlik ajanslarına rakip etmeyi amaçlıyorlar anlaşılan. Ergenlik çağında olan kişilere serbest kıyafet gelirse olacak olanları engelleyemezsiniz. Çözülmesi gereken öncelikli sorun içerik ama Milli Eğitim olduğu iddia edilen kurum dış görünüşle uğraşıyor. Demokratik okul denilen yerlerde öğrenci kelime anlamına uygun olarak okumaya, öğretmeye gelir... Bizdekilerin enaz %90ı okula çevre yapmaya, aşkı memnu yada kurtlar vadisi çevirmeye geliyor. Kaç tane bilimsel çalışma çıkıyor yada bilim yapılsın diye meb anket, genelge yolluyor. Öğrenciyle sivil halkı ayırt etmeyi zorlaştıracak olması ve dışardan herkesin( halk tabiriyle ipini koparanın) okullara gelebilecek olması hiç kimseyi alakadar etmiyor. Çünkü sorumluluk okul müdürü ve nöbetçi öğretmenin okulda yaşanan her olayda... Bütün bunları düşünerek cevap vermeli ankete... İyi yönü belki var ama çoğunluk maalesef kötü olaylar için başlangıç olur serbest kıyafet...


Daha başka bir mevzu hiçbir öğretmen kendisi için bunu dile getimiyor o da ayrıca ilginç demek ki dersi (çok muhterem (!) müfettişimin dediği gibi) ceket anlatıyor. -Gerçi bende az değilim Gardropta diyorum-

En önemlisi hangi anketi meb dikkate aldı ki bunu alsın. Sonucu başlamadan belli bir anket.. Meb serbest kıyafet kararı aldı çalıştayda şimdi demokrasi- memokrasi olsun, siz istediniz biz yapıyoz demek için açmışlar bir anket.... Yerim böyle demokrasiyi

Tugay NAYKI 24-Nisan-2010 20:33

suskunyürek üyemizin duygularını paylaşıyorum..

yusufili 24-Aralık-2012 21:02

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Demek ki ankette çoğu kişi evet oyu kullanmış olacak ki bu yıl kıyeftler serbest bırakıldı.Ya da en azından ben böyle anladım....

zumrut_ 24-Aralık-2012 21:41

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Sayın admin Cahit öğretmenin fikrine harfıyen katılıyorum , sakıncalarını detaylı açıklamış. Okullarda serbest giyim iyi oldu, olmadı, zamanla hep beraber göreceğiz .

scog 24-Aralık-2012 23:33

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
İnşallah bu kıyafet serbesliği gelmez....

Fakir ve zengin ayrımı geçtim, saçları uzamış, değişik takılar, ilginç ilginç kıyafetler, pahalı kıyafetlerin yanında maddi imkanı olmadığı için ucuz kıyafetle gelen ezik çocuklar, sabah ne giyeceğim derdinde okula geç kalan çocuklar görmek istemiyorum..

Ben öğrencimi dışarda bir yerde de görsem benim okulumun öğrencisi olduğunu formasında anladığım için dışarda ne yaptığı konusunda bile takip yapabiliyorum...Yada okula öğrenciniz şurada diye bize bigi veren veliler biliyorum...

Ayrıca çocuğun maddi durumu yoksa tek bir forma ile dört seneyi geçirebiliyor...Ki ben buna çok şahidim....Peki tek serbest kıyafetle dört seneyi geçirebilir mi...Arkadaşlarının karşısında bu çocuk kendisini nasıl hisseder....Diyeceksiniz dışarıda veya dershanede farklı elbiseler giyiyor..Maddi durumu olmayan çocuk ne kadar dışarı çıkıyor.Yada kaçı dershaneye gidebiliyor...Hadi dershaneye gitti diyelim okul arkadaşları ile ne kadar bir arada olabiliyor....Olsa bir kaç kişi....Çoğu farklı okuldan öğrenciler oluyor ki oda hergün dershaneye gitrmiyor...Ama sürekli bir çok arkadaşının olduğu ve her gün birbirlerini sürekli takip etme durumlarında olduğu okulda aynı giysiyi yada ucuz giysiyi çocuk giyerken kendisi kötü hissetmeyecek mi....

Ucuz kıyafeti bizler giysek belki bizim için beki o kadar önemli değil..Dünyaya bakış açılarımız ve değer yargılarımız yerine oturmuş..Ancak şunu söyleyeyim bizim yaşlarımızda bile ucuz kıyafeti giymeyi dert eden insanlar var...Adolesan dönemindeki bir çocuk ayna karşısından ayrılmaz, saçları ile saatlerce uğraşır, çevresindeki herkesin kendisine baktığını zannerder, kendisini dünyanın merkezinde hisseder.Peki gelişim çağında olan herkesin kendisine baktığını düşünen ve çevreden etkilenmesi çok fazla olan çocuk sizce nasıl düşünür?

Ayrıca;öğrencilerin tek tip elbise giymesi farklı düşünceler üretemeyeceği anlamına gemez..Düşünce farklılıkları elbise tek tip olunca olmuyor mu....Türkiyede farklı düşünceler yıllar boyunca yok muydu?..Bizler aynı mı düşünüyoruz.....Bizim zamanımızda forma bile yoktu....Siyah önlük giydik..Aynı düşünceye mi sahibiz...Ne kaldı ki çocuklar artık önlükte giymiyor..Formalar oldukça iyi....

Yine okula gelen yabancı bir genci nasıl ayırt edebilirim.

Eğitimden çok üstündekilere önem veren öğrenci görmek isemiyorum....

Tugay NAYKI 25-Aralık-2012 20:50

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Yusuf hocam dediğiniz gibi bunu çıkardılar..
Etik ve doğru olduğunu düşünmüyorum.
Çok sakıncaları çıkacaktır ortaya bunu hep beraber görecez..

Cahit ERAYDIN 26-Aralık-2012 12:20

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Okulumuzdaki öğrencilerin en kısa sürede adapte oldukları konu şu kıyafet serbestliği oldu,ilgili yönetmelik önümüzdeki öğretim yılından itibaren başlar demesine rağmen sayın bakanımızın bu yönde yaptığı açıklama üzerine öğrenciler çok kısa süre içinde kıyafet serbestliğine uyum sağladı ve sınıflar panayır yeri gibi rengarenk oldu,yarın öbür gün öğrenciler acaba yarın okula ne giysem diye düşünecek,dar gelirli ailelerini bu konuda sıkıntıya sokacaklar,öğrenciler arasında açık bir statü farklılığı ve psikolojik problemler yaşanacaktır.
KARŞIYIM................

yaykanat 26-Aralık-2012 13:43

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Alıntı:

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17199)
''Yaşamın eşitsizlikleri, giysilerin eşitleştirilmesiyle giderilememektedir. Öğrenciler okulun kapısından ayrıldıktan sonra, yaşamlarında olan tüm farklılıkları yaşamaya başlamaktadır. Okulların dışında yaşananlarla, içlerinde yaşananların, yaşanan gerçekliklere ters olan zorlamalarla birbirinden koparmanın, bilimsel, usa yatkın bir açıklaması olamaz."

Bence işin aslı budur.
Hepimiz serbest kıyafetlerle üniversite okuduk, korkulacak birşey yok.
Bir insanın ne giyeceğine kendisinin karar vermesinden daha doğal ne olabilir ki?

oz_turk55 27-Aralık-2012 00:02

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
şu ülkede artık isteyen istediği gibi giyinsin..aşalım artık bunları..illede dayatacaz şunu giy bunu giyme diye..

sarıkanarya 27-Aralık-2012 22:38

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Alıntı:

oz_turk55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 39200)
şu ülkede artık isteyen istediği gibi giyinsin..aşalım artık bunları..illede dayatacaz şunu giy bunu giyme diye..

Evet engellemeyelim de sarıkırmızıyeşil kıyafetler giysinler! Ayrışalım, bölüşelim, parçalanalım..!

oz_turk55 28-Aralık-2012 00:26

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
şuç unsurları hariç olmalı..gerçi pkk ve yandaş cenazelerinde görmekteyiz..bişey yapıldığını da sanmıyorum...

tutku aydın 29-Aralık-2012 23:55

Cevap: Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?
 
Gelir dağılımı bu kadar eşitsiz iken, avrupa, amerika, japonya, kanada gibi ülkeler serbest kıyafetten vazgeçerken, öğrenciyi sivili ayırt etmek imkansız iken, terör ülkenin bölücülüğüne hizmet ederken nasıl serbest kıyafet yasasını savunabililiyoruz ki?

Amaç başörtüsü ise kanun hükmünde kararname çıkartıp serbest etsinler ama üniformadan vazgeçmesinler!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:03.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas