Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Yanlış Bilinen Tarihi Gerçekler

Yanlış Bilinen Tarihi Gerçekler Çanakkale cephesini mareşal üniformasıyla ziyaret eden Yûsuf İzzeddîn Efendi, babasından 40 yıl sonra, aynı yöntemle kolları kesilerek öldürüldü, SÜMERLER VE HİTİTLER Güney Irak'ta yaşayan ve ilk yazıyı kullanarak insanlık ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04-Ağustos-2009, 02:11   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Yanlış Bilinen Tarihi Gerçekler

Yanlış Bilinen Tarihi Gerçekler

Çanakkale cephesini mareşal üniformasıyla ziyaret eden Yûsuf İzzeddîn Efendi, babasından 40 yıl sonra, aynı yöntemle kolları kesilerek öldürüldü,

SÜMERLER VE HİTİTLER
Güney Irak'ta yaşayan ve ilk yazıyı kullanarak insanlık âleminde 'Tarih'i başlatan Sümerler' Türk değildir. Sümerce henüz hiçbir dil grubuna bağlanamadı. Anadolu'da güçlü bir devlet kuran Proto-Hititler ve Hititler, Türk değildir. Âri gruptandırlar. Üstelik isimlerini vaktiyle yanlış oku***** "Etiler" demişiz. Bu kavimleri bizim nesil, okullarda Türk diye okudu. Hâlâ öyle ise, tarih ilmi incinir ve gerçeği öğrenen Türk gencinin güveni sarsılır.

ROMA'YI KİM YAKTI?
Roma şehri Milâd'dan sonra 64 yılında yandı. 27 yaşındaki İmparator Neron'un emriyle yakıldığı Hristiyanların ve bu hükümdarın muhaliflerinin iftirasıdır. Neron, Hristiyanları aslanlara yedirdi. Bu yeni dini, düzene aykırı bulup ortadan kaldırmaya çalıştı. Ama cihan devletinin taht şehri, dünyanın en büyük beldesi olan Roma'yı yakmadı. Kuvvetli ihtimalle Roma, İmparator'dan öç almak isteyen Hristiyanlar'ca yakıldı.

BALTACI VE KATERİNA
Sadrâzam ve serdâr-ı Ekrem (Osmanlı imparatorluk başbakanı ve başkomutan) Osmancıklı Baltacı Mehmed Paşa, 20 Temmuz 1711 günü, Çar Büyük Petro'nun yönetimindeki Rus ordusunu Prut'ta (Moldova) çepeçevre kuşattı. Petro'nun çadırında 27 yaşındaki metresi Katerina da bulunuyordu ki sonra Çar'la nikâhlanıp 1725'te Petro ölünce hükümran imparatoriçe olarak yerine tahta geçmiştir (Prut'ta Çar 39 ve Baltacı 51 yaşlarında idiler). Katerina'nın o gece Baltacı'nın otağına gidip geceyi geçirmesi ve mücevherlerini vermesi, masaldan ibarettir. Katerina, mücevherlerini Mareşal Şeremetiev'le göndermiş, ne gece ne gündüz Baltacı ile asla yüz yüze gelmemiştir. Bu gerçeği bugün, bütün tafsilâtı ile biliyoruz.

SULTAN CEM DE ZEHİRLENDİ
Fâtih Sultan Mehmed'in küçük oğlu Sultan Cem, 25 Şubat 1495'te Napoli'de hastalanarak öldü. 35 yaşını 2 ay, 3 gün geçiyordu. Ağabeyi İkinci Sultan Bâyezıt'tan rüşvet alan Papa Altıncı Alessandro Borgia tarafından, etkisini bir müddet sonra gösteren zehirle zehirlenerek, o sırada İtalya'yı istîlâ eden Fransa kralı Sekizinci Charles (Şarl'a) teslim edilmişti. Bu Papa, tarihin tanıdığı en büyük zehir uzmanı olarak tanımlanmaktadır. Sultan Cem'in de babası gibi İtalya kökenli biri tarafından zehirlenerek öldürülmesi ilgiye değer.

SULTAN AZÎZ TRAJEDİSİ
Fâtih'in 13. kuşak torunu olan Sultan Abdülaziz, 4 Haziran 1876 sabahı saat 9.36'da İstanbul'da Fer'iye Sarayı'ndaki tek başına habsedildiği odada öldü. 46 yaşını 3 ay, 14 gün geçiyordu. Her iki kolunun şah damarı bıçakla kesilmişti. Can çekişirken odasından alınıp saray karakoluna götürüldü. 5 gün önce tahttan indirilmişti. Donanma ve ordu aşkı ile askerî gücümüzü çok artırmıştı. Tahttan indirilmesi komplosuna İngiltere büyükelçisi Lord Elliot ve BIS (British Intelligence Service) de karışmıştır. Hal' (tahttan indirme) ve katl (öldürme) emrini veren eski sadrâzam serasker Müşîr Hüseyin Avni Paşa'dır. Sultan Azîz'in tahttan indirilmesi, Osmanlı devlet düzenini altüst etmiş ve imparatorluğumuza bugüne kadar onarılmaz çok büyük zararlar vermiştir. Sultân Azîz vak'asını ben, Bir Darbenin Anatomisiismindeki kitabımda bütün detayı ile anlattım (1982, 9. baskı 2008, 472 sayfa).

YUSUF İZZEDDÎN KATLEDİLDİ
Sultân Azîz'in büyük oğlu Velîahd Yûsuf İzzeddîn Efendi, babasından 40 yıl sonra, 1 Şubat 1916 günü saat alaturka 2.05'te Zincirlikuyu'daki sarayında öldü. 58 yaşını 3 ay, 21 gün geçiyordu (yerine amca oğlu Sultân Vahîdeddîn velîahd oldu). Babası gibi kol damarlarını kesip intihâr etti şeklinde açıklandı. Birinci Cihan Savaşı'nın karanlık günleri idi ve sıkı yönetim vardı. Kimsede bu berbat komediye itiraz edecek mecal ve heves yoktu. Cinayeti hükümet her şeyin âlâsını yaptıklarına itikad ettiği Almanların gizli servisine yaptırdı. Yûsuf İzzeddîn Efendi, yanına Enver'i alarak Çanakkale cephesini mareşal üniforması giyerek ziyaret etmiş, Türk askerinin nasıl kırıldığını görünce dünyasını şaşırarak hasta halde İstanbul'a dönmüştü. Olağanüstü gizlilikte münferit (Almanyasız) sulh teşebbüslerine girişti. Aynı fikirde olan subaylarımız çoktu. Bunu vatan hainliği sayan ve teşebbüsü başındaki kişiyi yok ederek önlemek isteyen Enver Paşa engelledi. Türkiye savaştan çekilebilse idi, bir milyon Türk'ün daha cephede yahut sefalet ve açlıktan ölmesi ve Anadolu'da Yunan işgal ve vahşeti olmayacaktı.

FATİH VENEDİK AJANLARINCA ZEHİRLENDİ
Fâtih İkinci Sultan Mehmed, 26. sefer-i hümâyûnu başında, 25 defa başkomutanlık ettiği dünya galibi ordusundaki otağ-ı hümâyûnunda, 3 Mayıs 1481 günü saat 16'da, Venedik ajanları tarafından zehirlenerek öldü. 49 yaşını 1 ay, 6 gün geçmişti. Saltanatı 31 yıl, 22 gündür. Osmanlı Cihan Devleti'nin temellerini öylesine atmıştı ki, torunu Yavuz Sultan Selim 1517'de gerçekleştirdi. Fâtih İkinci Sultan Mehmed, Türklerin bütün tarihleri boyunca bugüne kadar yetiştirdikleri en büyük şahsiyettir. (Atatürk'ün bu hükmünü biz tarihçiler de kabûl ediyoruz).





zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
rhturk (04-Ağustos-2009)

Cevapla

Etiketler
bilinen, gercekler, gerçekler, tarihi, yanlis, yanlış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:47.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq