Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

10 Bin Yıllık Japon Piramidi

10 Bin Yıllık Japon Piramidi [ Doğa & Hayvanlar Alemi ] 10 Bin yıllık japon piramidi apeyron Kategori: Doğa Prof. Kimura’ya göre bu piramitler kesinlikle insan elinden çıkma yapılardı ve yaşları 10.000 yıl ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler
Alt 16-Ağustos-2009, 20:25   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart 10 Bin Yıllık Japon Piramidi

[Doğa & Hayvanlar Alemi]10 Bin yıllık japon piramidi apeyronKategori: Doğa Yıllık Japon Piramidi
Prof. Kimura’ya göre bu piramitler kesinlikle insan elinden çıkma yapılardı ve yaşları 10.000 yıl öncesine değin gidiyordu.

Bu gerçekten insanlık tarihinin yeniden yazılması demekti
Yıllık Japon Piramidi
1985 yılı yazında, Yonaguni Jima adası güneyinde dalış yapan balıkadam Kihachiro Aratake 25 metre derinlikte sıradışı bir görüntüyle karşılaştı. Bir yanı 50 metre kadar olan, muntazam kesilmiş kaya bloklar üst üste yükselerek suyun 5 metre altına dek yükselen bir piramid oluşturuyordu. Buluşunu hemen Okinawa Üniversitesi hocalarından su altı arkeolojisi ve jeoloji uzmanı Profesör Masaaki Kimura’ya bildirdi.
Yıllık Japon Piramidi
Kimura ilk dalışta olağanüstü bir durumla karşılaştığını anla*****, uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekibi durumu incelemeye çağırdı. İncelemeye ilk katılanlar arasında bulunan Dr. Robert Schoch, kısa birkaç dalıştan sonra, bunun dünya tarihini yeniden yazmaya yol açacak bir araştırma olacağını açıkladı. Çevrede geliştirilen incelemeler bu piramidin tek olmadığını ve daha derinlerde benzer yapıların bulunduğunu ve bunların kimilerinin yöre balıkçıları tarafından uzun süredir bilindiğini ortaya koydu.

Yıllık Japon PiramidiBunlardan bir tanesi 200 x 140 metre bir temel üzerinde 26 metre yüksekliğinde bir yapı görünümündeyken bir diğeri bir yanı 100 metreyi geçerek, 25 metreye dek yükseliyordu. Bu araştırmalar sürerken dalgıçlar bu kez, 1990 yılında adanın daha güneyinde, bir yanı 183 metre ve yüksekliği 27,43 metre olan beş basamaklı bir başka piramit buldular. Bu buluştan sonra uzmanlar arasında görüş ayrılıkları ortaya çıktı.
Yıllık Japon Piramidi
Prof. Kimura’ya göre bunlar kesinlikle insan elinden çıkma yapılardı ve yaşları 10.000 yıl öncesine değin gidiyordu. Bu gerçekten insanlık tarihinin yeniden yazılması demekti. Mısır piramitlerinin ve ünlü Sfenks’in yaşları yaklaşık 5000 yıl olduğu düşünülürse bundan da bir o denli geri gidilmesi ne anlama gelirdi? Daha tutucu görüş ise bunların bu bölgede sık rastlanan büyük depremler sonucu düzenli bir biçimde kırılan tabakaların üst üste gelmesiyle oluşmuş setler olduğudur. Fransız uzmanlar ise bunların doğal oluşumlar olduğu, ancak kimi bölümlerinin insan eliyle biçimlendirildiğini savunuyorlar. Bu görüşe göre büyük buzulların yaklaşık 9000 yıl önce erimesi sonucu yükselen denizler bazı kara parçalarını su altında bırakmışlardı ve Yonaguni Piramitleri de böylelikle ortadan yok olmuştu.
Yıllık Japon Piramidi
Japon takımadalarının yalnızca 90 km. ötesinde yaklaşık 2600 metre derinlikte bulunan bir platonun bundan 50-25 milyon yıl önce, okyanus yüzünden daha yüksek bir konumda olduğu düşünülürse, bu yer değiştirmenin de kabul edilebilir olduğu anlaşılabilir.
Yıllık Japon Piramidi
Tartışmalar bilimsel platformlarda sürüp giderken, Prof. Kimura ortaya yeni birkaç buluş koydu. Bunlar yaklaşık 7 metre boyunda bir insan başı heykeli, su altındaki duvarın üzerinde bulunmuş hiyeroglifler ve yine su altından çıkan taş yontma aygıtlarıydı.
Yıllık Japon Piramidi
Son yıllarda, az rastlanan bir durum da olsa, bilimi yanıltmak pahasına sahte bulgular yaratılabiliniyor. Hatta bir süre önce bir Japon sonra da bir Alman arkeologun itirafları ortaya bilim adına ne sahtekârlıklar yapılabileceğini ortaya koymuştu. Bu yeni bulgulardan duyulan kuşkulardan ötürü kimse saygınlığı tartışılmaz olan Prof. Kimura’yı suçlamadı. Bir olasılık, onun da aldatılmış olması... İnsan başını andıran biçim de doğal olarak oluşmuş olabilir ve başka bir yerde bulunan aletler burada bulunmuş gibi gösterilebilir ve hiyeroglifler de son yıllarda yazılmış olabilir diye düşünenler gene de ikna olmuş değiller.
Yıllık Japon Piramidi
Bunların ötesinde henüz gizemi çözülmemiş benzer su altı oluşumları da durumu daha karışık duruma getiriyor. Bunlara örnek olarak da, Taiwan açıklarındaki Hujing su altı kentinin haç biçimindeki duvarları. Bermuda Üçgeni ve Bahama adaları açıklarındaki uzun duvarlar, onları dik olarak kesen yapılar, sokak, liman, köprü parçaları oldukları sanılan çoğu 30 x 30 x 30 cm. boyutlarındaki taş küpler gösteriliyor. Malta adası yakınlarında yeni buluntular da ortaya çıktı. Anlaşılan dünya suları dibinde daha bir sürü keşfedilmeyi bekleyen giz var.
Yıllık Japon Piramidi
Prof. Kimura’nın tezi, konu üzerinde düşünenleri ister istemez kayıp kıta Atlantis ya da Mu Kıtası’na götürüyor. Bu kıtalar gerçekten var olmuşlar mıydı?

1890 yıllarında Hindistan’da görevli İngiliz Albay James Churchward, bir tapınak rahibinden esrarengiz bir yazı elde etti. Uzun çalışmalardan sonra yazıyı sökebilen uzmanlar, burada sözü edilenin eski bir uygarlığa ait bilgiler olup, adının da Mu olduğunu açıkladılar. Bunun üzerine Churchward, konu üzerinde daha derin incelemeler yaptı ve sonunda 1926 yılında “The Lost Continent of Mu” (Kayıp Kıta Mu) ve “The Children of Mu” (Batık Kıtanın Çocukları) adlı yapıtları yazdı.
Bundan 75 yıl önce yazılmış ve bugüne dek okuyanları bir masalla karşı karşıya bıraktığı sanılan bu kitaplar acaba bir gerçeği mi savunuyordu?

Sıra kitaplara geldiğine göre, değindiğimiz konuyu en derinlemesine inceleyen araştırmacı yazarın Graham Hancock olduğunu söylememiz gerekiyor. .


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (18-Ağustos-2009)

Alt 16-Ağustos-2009, 21:06   #2 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Bilgilendirme için teşekkürler Zümrüt hanım..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bin, japon, piramidi, pramidi, yillik, yıllık


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: https://www.bizimcografya.com/genel/2291-10-bin-yillik-japon-piramidi.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih Hits
10 BiN YILLIK JAPON PiRAMiDi This thread Refback 30-Ocak-2011 22:52 2

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:22.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq