Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Gülmenin Anatomisi

Gülmenin Anatomisi Gülen ve Güldüren İnsanlar Daha Yaratıcılar Mizah ile yaratıcılık arasında herhangi bir ilişki olup olmadığını öğrenmek üzere yapılan bir araştırmada bir grup öğrenciye komik bir film, diğer gruba da dram içerikli ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23-Eylül-2009, 04:18   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Gülmenin Anatomisi

Gülen ve Güldüren İnsanlar Daha Yaratıcılar
Mizah ile yaratıcılık arasında herhangi bir ilişki olup olmadığını öğrenmek üzere yapılan bir araştırmada bir grup öğrenciye komik bir film, diğer gruba da dram içerikli bir film izletiliyor. Film bittikten hemen sonra denekler yaratıcılık düzeylerini ölçen bir teste tabi tutuluyorlar. Kendilerine komedi filmi izlettirilen öğrenci grubunun yaratıcılık seviyesinin diğer gruba göre daha yüksek olduğu gözleniyor.
Yaratıcı insanlara baktığımızda çoğunun risk almaya ve değişime hevesli, denemekten yılmayan, alternatifler arayan, farklılıktan korkmayan yani özgüvenleri yüksek kişiler olduklarını görüyoruz. Kendisiyle barışık kişiler olaylara karşı daha esnek ve özgür bir bakış açısı getiriyorlar. Onlar için hata yapmak, korkup kaçılacak ve pişmanlık duyulacak bir şey değil. Bu kişiler yanlış yapmaktan çekinmiyor, çoğu kez de hatalarına gülerek kendileriyle dalga geçmeyi başarıyorlar. Yani hayatı zaman zaman hafife almayı, küçük şeyleri büyütmemeyi, en içinden çıkılmaz durumlar karşısında bile gülmeyi başaranlar daha yaratıcı oluyorlar. Sözün özü, üretmek istiyorsanız, önce hesapsızca gülmeyi öğrenmeniz gerekiyor.
Gülmenin Anatomisi
Felç hastaları üzerinde yapılan araştırmalar gülmenin anatomisi hakkında bilgi edinmemizi sağlıyor. Beyinlerindeki motor cortex bölgesi zarar görmüş hastalar gülmeleri istendiğinde gülme eylemini gerçekleştiremiyorlar; ancak komik bir şey duyduklarında gülmekte hiç de zorlanmıyorlar. Bunun yanında beyinlerinin basal ganglia adı verilen bölgesi zarar görmüş hastalar kendilerinden istenildiği zaman fiziksel olarak gülme hareketini yapabiliyorlar; ancak gülünç olduğunu düşündükleri bir şeye gülerek yanıt veremiyorlar. Bu bulgular gülmenin beyindeki birbirinden bağımsız iki farklı merkez tarafından kontrol edildiğine işaret ediyor. Bunlardan biri gülmenin bilinçli ve fiziksel yönünü kapsarken, diğeri bilinçsiz ve duygulara bağlı yönünü temsil ediyor. Bu ikincisinde hakiki gülme gerçekleşiyor ve komik bir durum karşısında yüz kaslarınız, dudaklarınız ve gözlerinizin etrafındaki kaslar siz farkında olmasanız da harekete geçiyor.
Sahte Gülüş, Gerçek Gülüş
Gülmenin sahte ya da gerçek olduğunu anlamanın yolu gözlerin etrafındaki orbicularis oculi adı verilen kasların küçülüp küçülmediğini kontrol etmekten geçiyor. Gerçek bir gülüş sırasında göz çevresindeki kaslar büzüşerek gözlerinizin olduğundan daha küçük görülmesini sağlıyor ve bu da gözlerinize bir parıltı kazandırıyor. Bunun için bir bakıma gözlerimizle gülüyoruz. Ayrıca hakiki gülüş bulaşıcı bir etkiye sahip. İçten gülen bir kişi gördüğümüzde bizde de bu gülüşe karşılık verme ihtiyacı doğuyor ve biz de gayri ihtiyari gülmeye başlıyoruz.
Kendilerine sahte ve gerçek gülücükler saçan fotoğraflar gösterilen kişiler, sebebini tam olarak söyleyemeseler de samimi bir şekilde gülen kişinin fotoğrafını seçiyorlar. Gülen bir yüz insanda huzur ve rahatlık hissi yaratıyor. Ancak bu sahici bir gülüşse etkisi sürekli olurken sahte bir gülüş yarattığı olumlu etkiyi kısa sürede yitiriyor. Gerçek ve sahte gülüşü ayırt edebilmemiz ise bilinç altı bir seviyede gerçekleşiyor. Yani içten bir gülüş ile yapmacık bir gülüşü ayırt edebiliyoruz; ancak bunu nasıl fark ettiğinize dair bir açıklama getiremiyoruz. Sahte bir gülüş genellikle insanlar üzerinde huzursuzluk yaratıyor; çünkü içten olmayan bir edayla zorlama bir gülüş, bir şeyler sakladığınız, gerçek niyetinizi gizlediğiniz hissi uyandırıyor.


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 4 üye:
bahriaskin (23-Eylül-2009), GUNBAN (23-Eylül-2009), ozge_001 (23-Eylül-2009), Tuğba YILDIRIM (23-Eylül-2009)

Alt 23-Eylül-2009, 12:08   #2 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Doğal olan her şey tercih edilendir,sahte gülüş ,sahte sevgi gösterisi ,kısaca sahte olan her davranış biçimi bir şekilde kendisini mutlaka ele veriyor...
Teşekkürler Zümrüt hanım..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür edenler:
Tuğba YILDIRIM (23-Eylül-2009)
Cevapla

Etiketler
anatomisi, gülmenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:29.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq