Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Doğanın 7 harikası adayları

Doğanın 7 harikası adayları Doğanın 7 harikası adayları Dünya çapında düzenlenen bir kampanyayla ‘Doğanın 7 Harikası’ seçiliyor. http://www.new7wonders.com adresinde yer alan anketle belirlenecek '7 harika' 2011 yılında açıklanacak. İşte adaylar. Milford Sound Yeni ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11-Ekim-2009, 01:33   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Doğanın 7 harikası adayları

Doğanın 7 harikası adayları
Doğanın harikası adayları

Dünya çapında düzenlenen bir kampanyayla ‘Doğanın 7 Harikası’ seçiliyor. http://www.new7wonders.com adresinde yer alan anketle belirlenecek '7 harika' 2011 yılında açıklanacak. İşte adaylar.

Doğanın harikası adayları

Milford Sound
Yeni Zelanda’nın en tanınan yerlerinden biri olan Milford Sound şelaleleri, kayalıkları ve orman alanlarıyla yılda 500 bin ziyaretçiyi ağırlıyor.

Doğanın harikası adayları

Kara Orman
Almanya’nın Karlsruhe ve İsviçre'nin Basel şehirleri arasında yer alan Kara Orman, yoğun bitki örtüsüyle görmeye değer. Loney Planet internet sitesi ormanı “vahşi hayata dair çok çeşitlilik içermese de pastoral ve resim gibi” sözleriyle tanımlıyor.

Doğanın harikası adayları

Vezüv Yanardağı
İtalya’daki Vezüv Yanardağı, geçen yüz yılda Avrupa Kıtası’nda faaliyete geçen tek volkan olma özelliğine sahip. Vezüv en çok, M.S. 79 yılındaki Pompei kentini yok eden patlamasıyla biliniyor.

Doğanın harikası adayları

Halong Körfezi
Vietnam’ın Quang Ninh Bölgesi’nde yer alan Halong Körfezi’nde binlerce kireçtaşı ve irli ufaklı adalar yer alıyor. Yoğun yağış ve heyelan riski nedeniyle adalarda yerleşim bulunmuyor.

Doğanın harikası adayları

Ölü Deniz
Deniz seviyesinin 365 metre altında yer alan Ölü Deniz kıyıları, dünyanın en alçak yeri ve alçalmaya devam ediyor. Çevre örgütleri, bu durumun devam etmesi halinde, önümüzdeki 50 yıl içinde Ölü Deniz’in tamamen yokolacağı uyarısında bulunuyor

Doğanın harikası adayları

El Yunque
Porto Rico’daki El Yunque Ulusal Ormanı, Kuzey Amerika Orman Sistemi içindeki tek tropikal orman...

Doğanın harikası adayları

Büyük Kanyon
ABD’nin en bilinen doğa alanı olan Büyük Kanyon 1200 metre derinliğinde ve 12 bin metre uzunluğunda... Doğa, Büyük Kanyon’u 6 milyon yılda yarattı.

Doğanın harikası adayları

Çamur Volkanları
Dünya üzerinden bulunan 700 çamur volkanından, 300'ü Azarbeycan’ın Hazar Deniz kıyılarındaki Gobustan Bölgesi’nde yer alıyor. Bölgedeki çamur volkanları, yer altındaki çamur rezervuarlarından besleniyor ve durgun dönemelerde bile zaman zaman çamur püskürtüyor.

Doğanın harikası adayları

Puerto Princesa Yeraltı Nehri
Filipinler'de yer alan 8 kilometre uzunluğundaki Puerto Princesa Yeraltı Nehri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Doğanın harikası adayları

Büyük Bariyer Resifi
Avusturalya’daki Büyük Bariyer Resifi 400 tür mercana, 1500 tür balığa ve 4 bin tür yumuşakçaya evsahipliği yapıyor. Resif, 1981’den beri Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Doğanın harikası adayları

Masurian Gölü
Polonya’daki Masurian Gölü ve çevresi, kapladığı 82 kilometre karelik alanda 2 binden fazla kuş türüne evsahipliği yapıyor.

Doğanın harikası adayları

Angel Şelalesi
Brezilya-Venezuella sınırında yer alan Angel Şelalesi, dünyanın en yüksek şelalesi. Yüksekliği 807 metre.

Doğanın harikası adayları

Amazon Bölgesi
Yaklaşık 7 milyon kilometre kare alana yayılan Amazon Ormanları, tüm dünyadaki tropikal ormanların yarısından fazlasını oluşturuyor. Amazon Ormanları, Brezilya, Bolivya, Ekvador, Fransız Guyanası, Guyana, Kolombiya, Peru, Surinam ve Venezuela boyunca uzanıyor.

Doğanın harikası adayları

Masa Dağı
Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Cape Town yakınlarındaki Masa Dağı, düz zirvesi ile ülkenin en çok turist çeken yerlerinden biri

Doğanın harikası adayları

Uluru
345 metre yüksekliğindeki Uluru ya da Ayers Kayası Avusturalya’nın en tanınmış yerlerinden biri. Temmuz ayında yetkililer, çevresel nedenler ve güvenlik gerekçeleri ile buraya tırmanmayı yasakladılar.

Doğanın harikası adayları

Galapagos Adaları
Sayısız tür hayvanı barındıran Galapagos Adaları, 1978’den beri Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alıyor. Charles Darwin’in bu adalara yaptığı keşif yolculuğu, evrim teorisinin oluşmasında çok etkili olmuştu

Doğanın harikası adayları

Moher Kayaları
200 metre yükseklikteki denize dik Moher Kayaları, İrlanda’nın en çok turist çeken yerleri arasında yer alıyor.

Doğanın harikası adayları

Maldivler
Bin 192 adacıktan oluşan Maldivler, Hint Okyanusu’nun en turistik yerlerinden biri.

Doğanın harikası adayları

Matterhorn Dağı
İsviçre-İtalya sınırında yer alan 4 bin 477 metre yüksekliğindeki Matterhorn Dağı, Avrupa’nın hem en yüksek hem de en fotojenik yerlerinden biri.

Doğanın harikası adayları

Jeita Grotto
Lübnan’ın başkenti Beyrut yakınlarında bulunan Jeita Grotto’nun kristal mağaralarını geçen yıl 2 milyon kişi ziyaret etti.

Doğanın harikası adayları

Yuşan Dağı
3 bin 962 metre yüksekliğindeki Yuşan Dağı, Tayvan’ın en yüksek dağı

Doğanın harikası adayları

Fundy Körfezi
Dünyanın en yüksek gel-gitleri Fundy Körfezi’ni, değişik kıyı ekosistemlerini barındıran ve göçmen kuşların en önemli uğrak yerlerinden biri haline getirdi.

Doğanın harikası adayları

Komodo
İndonezya’daki Komodo Ulusal Parkı, Komodo ejderlerinin korunması için oluşturuldu. Nadir olarak insanlara saldıran komodo ejderi, keskin dişleri ve bir insanı öldürebilen zehirli ağzıyla korkulan bir üne sahip.

Doğanın harikası adayları

Sardanban
Bangladeş ve Hindistan arasında yer alan Sardanban Deltası, yeryüzündeki en büyük mangrav ormanlarını içeriyor. Sardanban Bengal dilinde ‘güzel orman’ anlamına geliyor.

Doğanın harikası adayları

Klimanjaro
1987’den beri Dünya Kültür Mirası listesinde yer aln Klimanjaro Dağı, 5 bin 894 metre yüksekliği ile Afrika'ın en yüksek noktası.

Doğanın harikası adayları

Iguazu Şelalesi
Arjantin-Brezilya sınırında yer alan Iguazu Şelalesi yaklaşık üç kilometre genişliği ile yeryüzündeki en geniş şelalerinden biri. Iguazu, iki yanında tropikal ormanlardan oluşan ulusal parkların arasında yer alıyor.

Doğanın harikası adayları

Jeju Adası
Engebeli ve volkanik kıyısıyla Jeju Adası, Kore’nin güneyinde yer alıyor. Adada, 1950 metrelik Halasan Yanardağı da yer alıyor.

__________________
Doğanın harikası adayları


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (11-Ekim-2009)

Cevapla

Etiketler
adayları, doğanın, harikası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:23.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq