Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Macera Nedİr?

Macera Nedİr? MACERA nedİr ? Büyük kaşif Vilhjalmur Stefansson yanında olabildiğince az bir malzeme ile 1913 yılında kendini Alaska sahilinin kuzeyindeki gezgin buzul kütlesinin üzerine bırakıverdi. Amacı haritadaki son büyük boşluklardan birini doldurmak, ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22-Temmuz-2010, 20:33   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Macera Nedİr?

MACERA nedİr ?

Büyük kaşif Vilhjalmur Stefansson yanında olabildiğince az bir malzeme ile 1913 yılında kendini Alaska sahilinin kuzeyindeki gezgin buzul kütlesinin üzerine bırakıverdi. Amacı haritadaki son büyük boşluklardan birini doldurmak, ve de yeterli beceri ve eğitimi olan birisinin yaşanılamaz bir yer olarak düşünülen buz çölünde hayatta kalabileceğini göstermekti. Kendisini aramaya giden timler bir daha geri dönmedi

Yıllar sonra keşif gezisini tamamlayan Stefansson'a bir gazeteci herhangi bir "macera" yaşayıp yaşamadığını sordu. "Hayır" diye yanıtladı Stefansson; "Macera beyinsel ve fiziksel özürlülerin yaşayacağı bir şeydir, ben çok deneyim kazandım".
Macera Nedİr?

Burada kastedilen, yada Stefansson' un anladığı "macera" kelimesinin mecazi anlamı olsa gerek. Yani başına olmadık kötü işlerin gelmesi. Aslında macerayı iki kelime ile anlatmak mümkün. "GİTMEK" ve "ULAŞMAK" . Bir hedef seçmek ve bu hedefe ulaşmak için yola çıkmak, güçlüklerle boğuşarak bu hedefe ulaşmaya çalışmak ve de ulaşmak. Ulaşmak için bir daha, bir daha denemek. Bu bir aşktır, hem de gerçek bir aşk, karşı konulması olanaksız olan bir tutku.

1996 da Everest' de ölen Bruce Herrod' un eşi Cathy' ye sorarlar.

▬ Niçin Bruce' un gitmesine izin verdin ? Cathy' nin cevabı çok açıktır. ▬ Çok seviyordu ve gitmeyi çok istemişti.
Macera Nedİr?
Macera Nedİr?
Macera Nedİr?
Pete bir dağcı ve tıp doktoruydu. Tırmanmayı Alplerde öğrendi ve 1978 de Himalayalara gitti. Braldu nehrine düşen arkadaşını çekmeye çalışırken arkadaşı öldü. Avrupa ve Amerikeda pek çok dağa tırmanan Pete 1983 de Karakoram' a geri döndü. Daug ve Greg ilebirlikte Broad Peak (K3) e (8047 m)tırmandılar. Zirvede Greg akut dağ hastalığı belirtileri gösterince inmeye başladılar. İnişte Greg iyileşmeye Pete ise kötüleşmeye başladı. Üst kampa vardıklarında (7300 m) uykusunda Pete öldü. Cesedi bir yarıkta yakılarak külleri dağa serpildi. Şimdi onun anısına arkadaşları dünyanın her yerinde akut dağ hastalığı konusunda araştırma yapıyorlar, insanları iyileştiriyorlar.
Macera Nedİr?


Seni hala düşlerimde ve yabancıların yüzlerinde görüyorum
Sabah aynada beliriyor yüz ifaden
Yalnızlığında sana dokunamıyorum
Uzandığın ince hava tabakasında nefes alınmıyor
Yaşlanmadan büyüyorsun benim yaşlanmayı terkettiğim gibi
Büyüyorum yavaşça, usanarak ve yılların tutuklusu olarak
Sen gücünün güzelliğinde donan sonsuzluğa uzanırken

Aşka asla bir daha engel olmayacağım
Paylaşacak bir şey olmayabilir yarın
Hayat bir misafir gibi çekip gidecek eninde sonunda
Bütün dünyamı sana vermeliyim
Seni bir fotoğrafta değil
Gülen gözlerinde ve vahşi düşlerinde hatırlayacağım
Daha henüz çok fazla bedel ödemedim

Sana asla değiş demeyeceğim
Ve düşün, ipin kopmuş ve dünyalar düşmüş
Acı yıllarca yakamda
Eğer benimle olabilseydin şimdi, hala yardım edebilirdim sana
Doğruğa çıkman için cesaretlendirirdim seni
Tepelerden bakmanı isterdim
Tekrar git tekrar öl derdim
Eğer vazgeçseydin
Ağlardım, ama ne kadar
Mike Thexton (Pete' nin kardeşi)


NİÇİN MACERAYA ATILIRIZ ?
Bunun yanıtını aslında az kişi bilir. Çünkü çok az kişi maceraya atılır. Dünyadaki çok büyük çoğunluğu oluşturan sıradan insanlar için zaten macera olumlu bir şey değildir. Hemen her aile çocuğuna maceraya atılma der. Çünkü yola çıktıktan sonra hedefe ulaşmak garanti olmayabilir. Bunun için riski göze alabilenler macera yolculuğuna çıkar. Yine de dünya insanları bir yerlere gelmişse ve bir yerlere gidecekse istemeselerde maceraperestleri takip edeceklerdir.

Kısaca maceraya atılma suçunu , keşfetme, doğal güzelliklere ulaşma, birlikte zor işleri başarma, kendimizle yarışma ve fiziksel becerilerimizi geliştirme arzumuza yükleyebiliriz.
Çocuklarınızı geleceğe hazırlamak, karşılaşacakları güçlüklerle başa çıkmasını sağlamak ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için onların keşfetme duygularının önüne engeller çıkarmayın.
Macera Nedİr? MACERA YARIŞI NEDİR ?
Kendi yolunu kendin seçebildiğin, fakat fiziksel ve beyinsel olarak hep içinde olduğun bir yarışmadır. Bireysel ve takım olarak düşünmen , A dan B noktasına varacak en iyi yolu seçmen gerektiği bir yarışma. Başarı için hayatın boyunca kazandığın bir sürü deneyimini kısa yarış periyodu içinde kullanacağın bir yarış. Neyle karşılaşacağını bilmediğin, karşılkaştıklarına uyum göstermede zorlanmaman gerektiği bir yarışma.
NİÇİN MACERA YARIŞI ?
Bu soruya Jeff Dawson yanıt versin. Jeff Dawson ilk hava dalışını (skydiving, paraşütü açmadan havada kalmak) 40. doğum gününde yapan bir ekstrem sporcu.

Her insanın biraz maceraya ihtiyacı vardır
Ekstrem sporlar günümüzün ilkel ve özgün dürtülerimize bulduğu bir yanıttır. Beynimizin ekstrem sporlar karşısında gösterdiği tepki, sıradan yarışmalar karşısında gösterdiği tepkiyle aynı olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir. Ekstrem sporlar karşısında salgılanan hormon ve beynin elektriklenmesi sonucu heyecanlanırız, korkarız. Yarışma ekstrem sporları daha çekici hale getirir. Bunlar benim hayatımda önemli değişikler yarattı. Yaşamımın kalitesi arttı, içerde ve dışarda kendimi daha genç hissetmemi sağladı.

Bir çok insanın heyecanlanmaya ihtiyacı var. Bana güvenin. Bu sporların hayatınızda ne kadar değerli değişiklikler yapacağını hayal bile edemezsiniz.
Macera Nedİr?İnsanın temel içgüdüsü
Ekstrem sporlar için benim yanıtım, kalıpları parçalamak, beynimizdeki sınırları genişletmek, vücudumuzu formunda tutmak ve yaşamımıza biraz heyecan katmaktır. İnsanların temel içgüdülerinin çoğu baskı altındadır ve bir sürü yolla engellenmektedir. Genellikle telefon sesinden başka bir şeyin olmadığı kutular içinde çalışıyoruz. Uzun saatler çalışıyoruz, dinlenmeye ve şöyle yalnız maceralara vaktimiz olmuyor. Ekstrem sporlara bir hafta sonu katılsan bile, biraz yaşam heyecanı kazanabilirsin. Geriye baktığında yok olmakta olduğun hissine kapılmayabilirsin.

Hayatınızdan neler gidiyor ?
Modern insanın yaşamındaki üç temel sorunun çözümüne ekstrem sporlar yardımcı olabilir.

1. Günümüzün yüklediği bitmeyen sorumluluklardan uzaklaştırır.

2. Bir sürü ıvır zıvır şeyin sizi sürekli meşgul etmesini önler.

3. Sürekli olarak birileri veya birşeyler tarafından kontrol edilmekten kurtarır.

Ben size ekstrem spor yapın demiyorum. Sadece bir hafta sonu böyle bir etkinliğe katılın. Kendinizi biraz daha özgür ve yetkin hissedeceksiniz. Bu size gelecek yılları taşıyacak gücü verecektir.

Bu bir tutku mu ?
Ekstrem sporcuların bir özelliği de ona tutkun olmalarıdır. Ben böyle biriyim. Bu sporların bana verdiği macera duygusuna, özgürlüğe ve heyecana bayılıyorum. Beni bir an da olsa gerçek yorucu dünyadan uzaklaştırıyor. Geri döndüğümde kendimi daha mutlu, beynim daha açık ve daha zinde hissediyorum. Sizde olabilirsiniz.
Limitlerinizi bilin
Birisi için sıradan olan bir spor diğeri için ekstrem olabilir. Amaç kendi kafa ve ellerinizle kontrol edebileceğiniz sınırlar içinde kalmaktır.
Yapın, ama doğru yapın !
Fiziksel ve beyinsel gücünüz elveriyorsa, ekstrem sporları doğru yapmanın bir kaç yolu vardır.
İyi bir eğitim alın.
Gerekli dersleri görmeden ve deneyimli bir liderin arkasından gittiğinden emin olmadan kendinizi tehlikeye atmayın.
Teknik yeteneğin çok önemli olduğunu asla unutmayın.
Olabildiğince kendinizi güvene alırsanız, sonunda alacağınız keyif daha çok olacaktır.
Doğru yerde ve doğru malzeme kullanın. Asla ucuz malzeme almayın.
Olay üzerine mutlaka yoğunlaşın. Geçmiş tüm deneyimlerinizi kullanın.

NİÇİN TIRMANIYORUM ?
Dağcılık bir uğraştır, bir yaşam biçimidir ve bir varoluş şeklidir. Dünyanın yüksek yerlerinde ve patikalarında yaşarsınız, seyahat edersiniz, keşfedersiniz ve yeniden var olursunuz. Amaçları, arkadaşlığı, kişisel becerilerin gelişimini, başarıyı ve başarısızlıkları kapsar. Bazen yaşamı sürdürebilmektir. Zirve veya değil, bir tırmanışı tamamladığınızda aklınız gelecek maceradadır.

Halkın dağ tırmanışına olan ilgisi oldukça yüksektir. Macera ve tehlikeyi içermesi dağcılığı romatik bir düş haline getirir.

Mike Gauthier
Lead Climbing Ranger
Mt. Rainier National Park

Macera Nedİr?DAĞ MARATON DASK - Dask Anadolu Dağ maratonu (DASK ADAM), DASK tarafından organize edilen, kendi alanında özgün, macera yarışları kapsamında bir doğa yarışmasıdır ve Dünya Dağ Maratonları listesinde olan bu yarışma aynı standartlarda yapılmaktadır.
Doğa sporcularının, doğacıların ve gezginlerin bedensel düzeylerini, doğada yön bulma ve izleme becerilerini sınamalarına olanak verecek biçimde düzenlenmiştir. Periyodik olarak her yıl farklı coğrafyalarda düzenlenir
İkişer kişilik takımlar, kendilerine verilen bir haritadan yararlanarak belli bir parkur boyunca bir dağ zirvesini veya silsilesini, bir yakasından diğerine zamana karşı ve koordinatları verilen istasyonlara uğramak şartıyla yürüyerek aşarlar ve yarışı tamamlarlar.
Yarışmacıların yanı sıra izleyicilerin de katıldığı ADAM 2- 4 gün sürmektedir. Yarışma sırasında izleyiciler ve yarışmacılara yönelik çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler ile eğitimler yapılmaktadır.

Macera Nedİr?

DAĞ MARATONONA KATILANLAR NE DİYOR ?
Dağları aşmak, dağlarda dolaşmak bir sevda bir tutku bizler için. Herkesin ilk fırsatta sıfır rakıma; denize koştuğu yıllar boyunca biz, yüzlere binlere yöneldik. Gece zifiri karanlıklarda sırtüstü yattığımız yerden ellerimizi uzatıp yıldızları yakaladık.


Büyük kaşif Vilhjalmur Stefansson yanında olabildiğince az bir malzeme ile 1913 yılında kendini Alaska sahilinin kuzeyindeki gezgin buzul kütlesinin üzerine bırakıverdi. Amacı haritadaki son büyük boşluklardan birini doldurmak, ve de yeterli beceri ve eğitimi olan birisinin yaşanılamaz bir yer olarak düşünülen buz çölünde hayatta kalabileceğini göstermekti. Kendisini aramaya giden timler bir daha geri dönmedi

Yıllar sonra keşif gezisini tamamlayan Stefansson'a bir gazeteci herhangi bir "macera" yaşayıp yaşamadığını sordu. "Hayır" diye yanıtladı Stefansson; "Macera beyinsel ve fiziksel özürlülerin yaşayacağı bir şeydir, ben çok deneyim kazandım".
Macera Nedİr?

Burada kastedilen, yada Stefansson' un anladığı "macera" kelimesinin mecazi anlamı olsa gerek. Yani başına olmadık kötü işlerin gelmesi. Aslında macerayı iki kelime ile anlatmak mümkün. "GİTMEK" ve "ULAŞMAK" . Bir hedef seçmek ve bu hedefe ulaşmak için yola çıkmak, güçlüklerle boğuşarak bu hedefe ulaşmaya çalışmak ve de ulaşmak. Ulaşmak için bir daha, bir daha denemek. Bu bir aşktır, hem de gerçek bir aşk, karşı konulması olanaksız olan bir tutku.

1996 da Everest' de ölen Bruce Herrod' un eşi Cathy' ye sorarlar.

▬ Niçin Bruce' un gitmesine izin verdin ? Cathy' nin cevabı çok açıktır. ▬ Çok seviyordu ve gitmeyi çok istemişti.
Macera Nedİr?
Macera Nedİr?
Macera Nedİr?
Pete bir dağcı ve tıp doktoruydu. Tırmanmayı Alplerde öğrendi ve 1978 de Himalayalara gitti. Braldu nehrine düşen arkadaşını çekmeye çalışırken arkadaşı öldü. Avrupa ve Amerikeda pek çok dağa tırmanan Pete 1983 de Karakoram' a geri döndü. Daug ve Greg ilebirlikte Broad Peak (K3) e (8047 m)tırmandılar. Zirvede Greg akut dağ hastalığı belirtileri gösterince inmeye başladılar. İnişte Greg iyileşmeye Pete ise kötüleşmeye başladı. Üst kampa vardıklarında (7300 m) uykusunda Pete öldü. Cesedi bir yarıkta yakılarak külleri dağa serpildi. Şimdi onun anısına arkadaşları dünyanın her yerinde akut dağ hastalığı konusunda araştırma yapıyorlar, insanları iyileştiriyorlar.
Macera Nedİr?


Seni hala düşlerimde ve yabancıların yüzlerinde görüyorum
Sabah aynada beliriyor yüz ifaden
Yalnızlığında sana dokunamıyorum
Uzandığın ince hava tabakasında nefes alınmıyor
Yaşlanmadan büyüyorsun benim yaşlanmayı terkettiğim gibi
Büyüyorum yavaşça, usanarak ve yılların tutuklusu olarak
Sen gücünün güzelliğinde donan sonsuzluğa uzanırken

Aşka asla bir daha engel olmayacağım
Paylaşacak bir şey olmayabilir yarın
Hayat bir misafir gibi çekip gidecek eninde sonunda
Bütün dünyamı sana vermeliyim
Seni bir fotoğrafta değil
Gülen gözlerinde ve vahşi düşlerinde hatırlayacağım
Daha henüz çok fazla bedel ödemedim

Sana asla değiş demeyeceğim
Ve düşün, ipin kopmuş ve dünyalar düşmüş
Acı yıllarca yakamda
Eğer benimle olabilseydin şimdi, hala yardım edebilirdim sana
Doğruğa çıkman için cesaretlendirirdim seni
Tepelerden bakmanı isterdim
Tekrar git tekrar öl derdim
Eğer vazgeçseydin
Ağlardım, ama ne kadar
Mike Thexton (Pete' nin kardeşi)


NİÇİN MACERAYA ATILIRIZ ?
Bunun yanıtını aslında az kişi bilir. Çünkü çok az kişi maceraya atılır. Dünyadaki çok büyük çoğunluğu oluşturan sıradan insanlar için zaten macera olumlu bir şey değildir. Hemen her aile çocuğuna maceraya atılma der. Çünkü yola çıktıktan sonra hedefe ulaşmak garanti olmayabilir. Bunun için riski göze alabilenler macera yolculuğuna çıkar. Yine de dünya insanları bir yerlere gelmişse ve bir yerlere gidecekse istemeselerde maceraperestleri takip edeceklerdir.

Kısaca maceraya atılma suçunu , keşfetme, doğal güzelliklere ulaşma, birlikte zor işleri başarma, kendimizle yarışma ve fiziksel becerilerimizi geliştirme arzumuza yükleyebiliriz.
Çocuklarınızı geleceğe hazırlamak, karşılaşacakları güçlüklerle başa çıkmasını sağlamak ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için onların keşfetme duygularının önüne engeller çıkarmayın.
Macera Nedİr? MACERA YARIŞI NEDİR ?
Kendi yolunu kendin seçebildiğin, fakat fiziksel ve beyinsel olarak hep içinde olduğun bir yarışmadır. Bireysel ve takım olarak düşünmen , A dan B noktasına varacak en iyi yolu seçmen gerektiği bir yarışma. Başarı için hayatın boyunca kazandığın bir sürü deneyimini kısa yarış periyodu içinde kullanacağın bir yarış. Neyle karşılaşacağını bilmediğin, karşılkaştıklarına uyum göstermede zorlanmaman gerektiği bir yarışma.
NİÇİN MACERA YARIŞI ?
Bu soruya Jeff Dawson yanıt versin. Jeff Dawson ilk hava dalışını (skydiving, paraşütü açmadan havada kalmak) 40. doğum gününde yapan bir ekstrem sporcu.

Her insanın biraz maceraya ihtiyacı vardır
Ekstrem sporlar günümüzün ilkel ve özgün dürtülerimize bulduğu bir yanıttır. Beynimizin ekstrem sporlar karşısında gösterdiği tepki, sıradan yarışmalar karşısında gösterdiği tepkiyle aynı olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir. Ekstrem sporlar karşısında salgılanan hormon ve beynin elektriklenmesi sonucu heyecanlanırız, korkarız. Yarışma ekstrem sporları daha çekici hale getirir. Bunlar benim hayatımda önemli değişikler yarattı. Yaşamımın kalitesi arttı, içerde ve dışarda kendimi daha genç hissetmemi sağladı.

Bir çok insanın heyecanlanmaya ihtiyacı var. Bana güvenin. Bu sporların hayatınızda ne kadar değerli değişiklikler yapacağını hayal bile edemezsiniz.
Macera Nedİr?İnsanın temel içgüdüsü
Ekstrem sporlar için benim yanıtım, kalıpları parçalamak, beynimizdeki sınırları genişletmek, vücudumuzu formunda tutmak ve yaşamımıza biraz heyecan katmaktır. İnsanların temel içgüdülerinin çoğu baskı altındadır ve bir sürü yolla engellenmektedir. Genellikle telefon sesinden başka bir şeyin olmadığı kutular içinde çalışıyoruz. Uzun saatler çalışıyoruz, dinlenmeye ve şöyle yalnız maceralara vaktimiz olmuyor. Ekstrem sporlara bir hafta sonu katılsan bile, biraz yaşam heyecanı kazanabilirsin. Geriye baktığında yok olmakta olduğun hissine kapılmayabilirsin.

Hayatınızdan neler gidiyor ?
Modern insanın yaşamındaki üç temel sorunun çözümüne ekstrem sporlar yardımcı olabilir.

1. Günümüzün yüklediği bitmeyen sorumluluklardan uzaklaştırır.

2. Bir sürü ıvır zıvır şeyin sizi sürekli meşgul etmesini önler.

3. Sürekli olarak birileri veya birşeyler tarafından kontrol edilmekten kurtarır.

Ben size ekstrem spor yapın demiyorum. Sadece bir hafta sonu böyle bir etkinliğe katılın. Kendinizi biraz daha özgür ve yetkin hissedeceksiniz. Bu size gelecek yılları taşıyacak gücü verecektir.

Bu bir tutku mu ?
Ekstrem sporcuların bir özelliği de ona tutkun olmalarıdır. Ben böyle biriyim. Bu sporların bana verdiği macera duygusuna, özgürlüğe ve heyecana bayılıyorum. Beni bir an da olsa gerçek yorucu dünyadan uzaklaştırıyor. Geri döndüğümde kendimi daha mutlu, beynim daha açık ve daha zinde hissediyorum. Sizde olabilirsiniz.
Limitlerinizi bilin
Birisi için sıradan olan bir spor diğeri için ekstrem olabilir. Amaç kendi kafa ve ellerinizle kontrol edebileceğiniz sınırlar içinde kalmaktır.
Yapın, ama doğru yapın !
Fiziksel ve beyinsel gücünüz elveriyorsa, ekstrem sporları doğru yapmanın bir kaç yolu vardır.
İyi bir eğitim alın.
Gerekli dersleri görmeden ve deneyimli bir liderin arkasından gittiğinden emin olmadan kendinizi tehlikeye atmayın.
Teknik yeteneğin çok önemli olduğunu asla unutmayın.
Olabildiğince kendinizi güvene alırsanız, sonunda alacağınız keyif daha çok olacaktır.
Doğru yerde ve doğru malzeme kullanın. Asla ucuz malzeme almayın.
Olay üzerine mutlaka yoğunlaşın. Geçmiş tüm deneyimlerinizi kullanın.

NİÇİN TIRMANIYORUM ?
Dağcılık bir uğraştır, bir yaşam biçimidir ve bir varoluş şeklidir. Dünyanın yüksek yerlerinde ve patikalarında yaşarsınız, seyahat edersiniz, keşfedersiniz ve yeniden var olursunuz. Amaçları, arkadaşlığı, kişisel becerilerin gelişimini, başarıyı ve başarısızlıkları kapsar. Bazen yaşamı sürdürebilmektir. Zirve veya değil, bir tırmanışı tamamladığınızda aklınız gelecek maceradadır.

Halkın dağ tırmanışına olan ilgisi oldukça yüksektir. Macera ve tehlikeyi içermesi dağcılığı romatik bir düş haline getirir.

Mike Gauthier
Lead Climbing Ranger
Mt. Rainier National Park

Macera Nedİr?DAĞ MARATON DASK - Dask Anadolu Dağ maratonu (DASK ADAM), DASK tarafından organize edilen, kendi alanında özgün, macera yarışları kapsamında bir doğa yarışmasıdır ve Dünya Dağ Maratonları listesinde olan bu yarışma aynı standartlarda yapılmaktadır.
Doğa sporcularının, doğacıların ve gezginlerin bedensel düzeylerini, doğada yön bulma ve izleme becerilerini sınamalarına olanak verecek biçimde düzenlenmiştir. Periyodik olarak her yıl farklı coğrafyalarda düzenlenir
İkişer kişilik takımlar, kendilerine verilen bir haritadan yararlanarak belli bir parkur boyunca bir dağ zirvesini veya silsilesini, bir yakasından diğerine zamana karşı ve koordinatları verilen istasyonlara uğramak şartıyla yürüyerek aşarlar ve yarışı tamamlarlar.
Yarışmacıların yanı sıra izleyicilerin de katıldığı ADAM 2- 4 gün sürmektedir. Yarışma sırasında izleyiciler ve yarışmacılara yönelik çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler ile eğitimler yapılmaktadır.

Macera Nedİr?

DAĞ MARATONONA KATILANLAR NE DİYOR ?
Dağları aşmak, dağlarda dolaşmak bir sevda bir tutku bizler için. Herkesin ilk fırsatta sıfır rakıma; denize koştuğu yıllar boyunca biz, yüzlere binlere yöneldik. Gece zifiri karanlıklarda sırtüstü yattığımız yerden ellerimizi uzatıp yıldızları yakaladık.


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
bahriaskin (29-Temmuz-2010), Tugay NAYKI (22-Temmuz-2010)

Alt 22-Temmuz-2010, 22:59   #2 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Teşekkürler zümrüt hanım hoş bir paylaşım yine, elinize sağlık..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
macera, nedİr


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:35.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq