Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Askeri Gücü Olmayan 10 Ülke..

Askeri Gücü Olmayan 10 Ülke.. Askeri gücü olmayan 10 ülke İşte çeşitli nedenlerden dolayı askeri gücü olmayan 10 ülkenin listesi... Çoğu ülke, her an harekete geçmeye hazır büyük askeri kuvvetlere sahipken (bunlardan en ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07-Kasım-2010, 01:21   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Askeri Gücü Olmayan 10 Ülke..

Askeri gücü olmayan 10 ülke

Askeri Gücü Olmayan Ülke..İşte çeşitli nedenlerden dolayı askeri gücü olmayan 10 ülkenin listesi...

Çoğu ülke, her an harekete geçmeye hazır büyük askeri kuvvetlere sahipken (bunlardan en dikkat çekicisi 1,600,000 sayıda ordu çalışanı bulunan Çin Halk Cumhuriyeti'dir) kimi ülkede ise hiç ordu bulunmuyor.

Bu ülkelerin kimisi tarihi yüzünden kimisi de konumu dolayısıyla ordu bulunmuyor. Fakat hepsinin, saldırıya uğramaları halinde başvuracakları yedek bir planları bulunuyor. İşte askersiz 10 ülke ve bu ülkelerin kendilerini savunma yolları...

Solomon Adaları

Solomon Adaları'nın belirli bir koruyucusu yok, ancak ülke Avusturalya'ya çeşitli savunma malzemeleri için para ödedi. Eğer adalarda bir savaş ilan edilecek olursa, ülkeye savunma temin edecek yerlerin başında Avusturalya geliyor.

Kosta Rika

1947'de imzalanan Amerikan Ülkeleri Karşılıklı Yardım Anlaşması sayesinde herhangi bir ülkenin savaş ilan etmesi durumunda, Kosta Rika'yı koruyacak 21 ülke bulunuyor. Bunlar arasında A.B.D, Şili ve Küba da yer alıyor.

Samoa

Samoa'nın Yeni Zelanda ile 1962 yılında imzalanmış bir dostluk anlaşması bulunuyor. Dolayısıyla Samoa'ya yabancı bir saldırı olması durumunda Yeni Zelanda tarafından gerekli askeri yardım yapılacak. Ancak iki ülke de anlaşmayı istediği zaman geri çekme hakkına sahip.

Palau

Ulusal bir askeri güce sahip olmamakla birlikte Palau, siviller için koruma gerekli korumayı sağlamak amacıyla ulusal bir polis gücüne sahip. Ayrıca ülkeye herhangi bir saldırı olduğu takdirde Palau A.B.D tarafından korumaya alınmak zorunda. Bunu zorunlu kılan da 1983 tarihli Serbest Birliktelik Anlaşması...

Andora

Andora'nın 3 koruyucusu bulunuyor. Fransa ve İspanya, -konumu dolayısıyla- ülkenin askeri koruyucuları olacaklarına dair güvence verdiler. Hatta 1933 yılında Fransa Andora'da çıkan bir sivil çatışmayı sona erdirmek için bölgeye askeri kuvvet gönderdi. Fransa ve İspanya dışında NATO kuvvetleri de gerektiğinde ülkeyi koruyacaklar arasında yer alıyor.

Grenada

Grenada'yı gerektiğinde koruyacak belli bir ülke yok. Bölgesel Güvenlik Sistemi nedeniyle ülke Antigua ve Barbuda, Barbados, Dominik, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia ve Saint Vincent ve Grenadinler'e güvenebilir, fakat bu ülkelerin çoğu yeterli askeri destek verebilecek durumda değil. Öyle gözüküyor ki Grenada'nın kurtarıcısı yine ancak A.B.D olabilir.

Marshall Adaları

Bu ülke A.B.D'nin koruması altında olduğu için, A.B.D Marshall Adaları'nın savunma ve güvenliğinden tümüyle sorumludur.

Liechtenstein

1868 yılında çok masraflı olduğu gerekçesiyle varolan ordusunu fesheden Liechtenstein'ın yalnızca bir polis kuvveti bulunuyor. Onun dışında ülkeyi korumak zorunda olan belli bir ülke bulunmuyor, ancak tehlike halinde İsviçre'den yardım geleceği tahmin ediliyor. İsviçre'nin Liechtenstein'ın savunmasından sorumlu olduğu konusundaki iddia ise iki ülke tarafından da ne doğrulandı ne de reddedildi.

Nauru

Dünyanın en küçük adası olarak bilinen Nauru'nun bırakın bir askeri kuvveti, bir başkenti bile yok. Ancak ülkenin istikrarını sağlamak amacıyla bir polis kuvveti bulunuyor. Nauru ile Avusturalya arasındaki resmi olmayan bir sözleşmeye göre, Avusturalya Nauru'nun temel savunmasını veya askeri ihtiyaçlarını temin etmek zorunda. Gerçekten de 1940'ta Alman saldırısına uğrayan Nauru'nın yardımına Avusturalya Donanması koşmuştu.

Vatikan

Dünyanın en küçük ülkesi olan Vatikan'ın eskiden ülkeyi, ve en önemlisi, Papa'yı korumak için askeri grupları bulunuyordu. Ancak 1970 yılında Papa IV. Paul bu grupları feshetti. Bugünse Vatikan'ın askeri gücüne en iyi örnek "Papanın İsviçreli Muhafızları" denilen birliktir. Bu grup, hem Papa'yı hem de Vatikan Sarayı'nı koruyor. Vatikan, Roma şehrinin içinde yer aldığı için ülkenin güvenliği de doğal olarak İtalya'nın sorumluluğu altında bulunuyor.



Etiketler: askersiz ülke ordu


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (08-Kasım-2010)

Cevapla

Etiketler
askeri, gücü, olmayan, ülke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:41.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq