Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ)

Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ) Üzerinde yasadigimiz Yer'in gelecekteki halini hiç düsünüyor musunuz? Yer alti kaynaklarindan tutun da atmosferdeki degisimlere kadar birçok sorun bizleri bekliyor. Iste insanoglunun, bu sorunlara karsi gelistirdigi mega projeler! ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27-Mart-2011, 21:18   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ)

Üzerinde yasadigimiz Yer'in gelecekteki halini hiç düsünüyor musunuz? Yer alti kaynaklarindan tutun da atmosferdeki degisimlere kadar birçok sorun bizleri bekliyor. Iste insanoglunun, bu sorunlara karsi gelistirdigi mega projeler!


Firsatlari degerlendirmek açisindan oldukça sansli sayilabilecegimiz bir dönemde yasiyoruz. Çok degil, bundan 100 sene önce ne internet vardi, ne de yaygin televizyon yayinlari vardi. Buna ragmen, Dünya daha yasanabilir bir haldeydi. Bunu, teknolojinin gelisimine yüklemek degil amacimiz, gezegen olarak Dünya'nin dengesinin daha stabil olmasiyla ilgili bir durum bu!
Artik endüstri 100 sene önceye kadar çok daha ileri seviyede. Bu da hava sirkülasyonlarinin farklilasmasina yol açiyor. Ayni sekilde yer alti kaynak bakimindan da hizlica daralan bir kapasiteye sahibiz. Peki bu gidisat nereye kadar böyle devam edecek?
Birçogunuza göre bilimkurgu gibi gelse de, milyarlarca dolarlik bütçelere sahip firmalar gelecegin konseptlerini çizmeye basladi bile. Shimizu isimli bir Japon teknoloji firmasi, bakin bu tür sorunlara karsi ne tür mega projelere sahip!


Ay Halkasi
Ay halkasi en basit tanimiyla, Ay'in ekvatörünü boydan boya saracak olan bir tür Günes paneli. Ay'in en siskin bölümü olan ekvatörünü Günes paneli ile sarmalayarak, devri daim olacak sekilde Günes'in enerjisinden yararlanabilecegiz. Hizla artan enerji gereksinimine bir çözüm olarak düsünülen proje, bir hayli maliyetli olacak.

Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ)
11 bin kilometrelik bir Günes paneli projesi, gerçek olacak mi yoksa alternatif enerjiler mi gelistirilecek, bunu simdiden söylemek imkansiz. Ay'in ekvatörünün Günes'i görmesiyle birlikte depolanmaya baslayacak olan enerji, mikrodalga tipinde lazer isinlariyla Dünya'ya iletilecek ve bu enerjiden yararlanmamiz saglanacak.

Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ)

Yüzen Ada
Yüzen Ada projesi aslen, insanoglunun en saplantili oldugu hayallerden biri. Daha önce birçok bilimkurgu romani ve filmine konu olan Yüzen Ada projesi, Shimizu açisindan daha farkli bir misyon tasiyor. Shimizu'nun yüzen adasi, tamamen ekolojik bir sisteme sahip olacak ve bitki fabrikasi olarak da adlandirilacak. Bu fabrikalarda gerekli fotosentez miktari saglanacak ve temiz hava sirkülasyonu olacak. Fabrikalarin en üstünde ise, yasanabilir alana sahip olan bir de sehir olacak.

Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ)

Piramit Sehir
Denizin ortasina kurulan bir diger yapi projesi de Piramit Sehir projesidir. Bu projenin, Yüzen Ada'dan farki ise, tamamen sehirden olusacak olmasi. Yani fotosentez ve buna bagli olarak oksijen üretmek gibi bir derdi yok. Içerisinde bir sehirde var olan her sey olacak. Shimizu'nun bu projeye oldukça inandigini da söylemeliyiz. Piramidin yüksekligi ise 2000 metre olarak düsünülüyor.
Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ)

Uzay Oteli
Belki de bu projeler arasinda en çok bilineni de Uzay Oteli projesidir. Bu proje kapsaminda, atmosferin biraz disina kurulacak olan ve uydu sistemiyle yörüngeye oturtulacak olan otellere, insanoglu bir hayli sicak bakiyor. Uzay maceraperestlerinin oldukça ilgisini çekecegi düsünülen bu otelde konaklamak ise bir servete mal olacak.
Dünya'yı Bekleyen Mega Projeler.. (İLGİNÇ)
Shimizu, bu projede 64 misafir odasi ve 40 da personel odasi insa etmeyi düsünüyor. Spor salonundan, yemek salonlarina, bir otelde aradiginiz her sey bu otellerde olacak. Odalarin yerçekimi ivmesi ise 0.7g (Tahmin edersiniz ki bu deger, Dünya'da 1g'dir) olacak.


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (28-Mart-2011)

Cevapla

Etiketler
bekleyen, dünyayı, mega, projeler, İlgİnÇ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:24.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq