Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Servetlerini vatanları için ortaya koydular

Servetlerini vatanları için ortaya koydular ABD ve AB’de büyük patronlar, kriz nedeniyle mal varlıklarını ortaya koydular. Fransa ve ABD’li işadamları “bizden daha fazla vergi alın” çağrısında bulundu. ABD’de Wall-Mart’ın sahibi Buffet’ın Obama’ya “Bütçe ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26-Ağustos-2011, 00:38   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Servetlerini vatanları için ortaya koydular




Servetlerini vatanları için ortaya koydular
ABD ve AB’de büyük patronlar, kriz nedeniyle mal varlıklarını ortaya koydular. Fransa ve ABD’li işadamları “bizden daha fazla vergi alın” çağrısında bulundu.
ABD’de Wall-Mart’ın sahibi Buffet’ın Obama’ya “Bütçe açığını azaltmak için zenginlerden de daha fazla vergi al” diye açıklama yapmasının ardından , Fransa’da da içinde L’oreal, Total, Aır France gibi en büyük şirketlerin yer aldığı 16 kuruluşun patronu ve CEO’su, Cumhurbaşkanı Sarkoz’ye ağırlaşan borç yüküne karşı ’bizim gibi zenginlerden daha fazla vergi al’ çağrısında bulundu..5 Nisan 1994’de Türkiye yine büyük bir ekonomik kriz yaşarken, zamanın ekonomiden sorumlu bakanı Prof. Tansu Çiller, 30 milyar dolara yaklaşan iç borçlar ve çığ gibi büyüyen kamu açıklarının azaltılması için bir kereye mahsus zenginlere servet vergisi önerdiğinde, başta TÜSİAD ve diğer iş dünyası kuruluşları ayağa kalkmış, “Bu vergi çıkarsa sermaye yurtdışına kaçar’ demişlerdi. Bunun üzerine hükümet geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Büyük fedakârlık
Oysa batıda işadamları ’ülkem yoksa bende yokum’ düşüncesiyle, kriz dönemlerinde paralarını yurtdışına kaçırmak yerine fedakarlık yapabileceklerini de ortaya koyuyorlar. Fransa’da, L’Oreal şirketinin kadın mirasçısı ve petrol şirketi Total’ın üst yöneticisinin arasında bulunduğu varlıklı kişiler, ülkenin finansal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla hükümete kendilerinden daha fazla vergi almaları çağrısında bulundular.

10 milyar euro ek gelir
Haftalık Le Nouvel Observateur dergisinin internet sitesinde yer alan mektupta, ülkenin en zengin 16 kişisi, kamu borcunun ve bütçe açığının azaltılması amacıyla varlıklı kesimleri kapsayacak ”özel katkı“ oluşturulması çağrısı yaptılar. Mektupta, ”Kamu finansman açıkları ve kötüleşen kamu borcu görünümü Fransa’nın ve Avrupa’nın geleceğini tehdit ettiği ve hükümet herkesten dayanışma istediği zaman bizim katkıda bulunmamız gerekli görünüyor “ denildi. Fransa’daki çağrıya katılanlar arasında L’Oreal’ın kadın mirasçısı Liliane Bettencourt, Total’ın Üst Yöneticisi (CEO) Christophe de Margerie, reklam şirketi Publicis Group’un CEO’su Maurice Levy, Societe Generale’nin CEO’su Frederic Oudea ve Air France KLM’nin Başkanı Jean-Cyril Spinetta yer alıyor. ABD’li ünlü yatırımcı Warren Buffett da ABD’nin bütçe açığının azaltılmasına katkıda bulunmak için ABD Kongresine ülkedeki süper zenginlere daha yüksek vergi uygulanması önerisinde bulunmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2012 yılı bütçesinde 5 ila 10 milyar euro ek gelir elde etmeyi amaçladığı için varlıklı kesimlere uygulanan bazı vergi muafiyetlerini azaltmayı planlıyor. Sarkozy, bu yıl gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 5,7’si seviyesinde olduğu tahmin edilen bütçe açığını gelecek yıl yüzde 4,6’ya çekmeyi hedefliyor.

ECB’ye eleştiri
Bu arada Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Avrupa Merkez Bankası’nı (ECB), bazı euro ülkelerinde yaşanan borç kriziyle ilgili tutumundan dolayı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Wulff, Almanya’nın güneyindeki Bodensee gölünün kenarında bulunan Lindau kentinde, ekonomi dalında Nobel ödülü alan davetlilerin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, ECB’nin, bazı ülkelere ait devlet bonolarını büyük miktarda satın almasının hukuki açıdan düşündürücü olduğunu söyledi.

1- L’Oreal şirketinin kadın patronu Liliane Bettencourt
2- Total’ın Üst Yöneticisi (CEO) Christophe de Margerie
3- Publicis Group’un CEO’su Maurice Levy
4- ABD: Wall-Mart’ın sahibi Warren Buffet
5- Air France KLM’nin Başkanı Jean-Cyril Spinetta
6- Societe Generale’nin CEO’su Frederic Oudea....












__________________



Yalan dünya deriz ama yalan olan dünya değil insanlardır. Doğada, insanların ağzından çıkanlar hariç, her şey gerçektir. Yalancı çiçek, sahtekâr kuş, üçkâğıtçı balık yoktur

(Metin Münir)


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
bahriaskin (27-Ağustos-2011), nevin (27-Ağustos-2011)

Cevapla

Etiketler
için, koydular, ortaya, servetlerini, vatanlari, vatanları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:48.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq