Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

İsyan Coğrafyası İçin Marshall Planı.. (Bilgi)

İsyan Coğrafyası İçin Marshall Planı.. (Bilgi) Rate This İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun, kuzey Afrika ülkelerinde demokrasiye geçiş için yeni bir “Marshall Planı” önerdiği öne sürüldü. İspanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais’in ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31-Ağustos-2011, 14:32   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart İsyan Coğrafyası İçin Marshall Planı.. (Bilgi)

Rate This

İsyan Coğrafyası İçin Marshall Planı..
İsyan Coğrafyası İçin Marshall Planı..

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun, kuzey Afrika ülkelerinde demokrasiye geçiş için yeni bir “Marshall Planı” önerdiği öne sürüldü.
İspanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais’in hükümete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Zapatero’nun, 2. Dünya Savaşı sonrasında ABD’nin 16 ülkeye yönelik ekonomik kalkınma yardımı olan “Marshall Planı”na benzer bir yardımın Tunus, Mısır gibi demokrasiye geçiş hareketlerinin olduğu ülkelere yapılmasından yana olduğu belirtildi.
Zapatero’nun, “demokrasiye geçişin sağlamlaştırılması sadece kalkınmayla olur” düşüncesini taşıdığı kaydedilen haberde ayrıca, kuzey Afrika ülkelerinin kalkınmasına yönelik yardımla binlerce Arap gencinin Avrupa’ya göç etmesinin önüne geçilmesinin de planlandığı iddia edildi.
Mevcut ekonomik krizden dolayı devletlerin kamu bütçesinden doğrudan yardım yapacak durumda olmadıkları hatırlatılan haberde, Zapatero’nun kuzey Afrika ülkelerine yönelik olası ekonomik yardım girişimini özel sektörün, çok uluslu ve büyük şirketlerin, vakıfların üstlenmesini istediği ileri sürüldü.
İspanya Başbakanı Zapatero’nun yardım planıyla ilgili düşüncesini, hafta içinde Madrid’de olan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres dahil bazı devlet liderlerine açtığı da belirtildi.
Bu arada, yarın Tunus ile başlayıp daha sonra Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile devam edecek 3 günlük bölge turuna çıkacak olan Zapatero’nun çantasındaki konulardan birinin bu ekonomik kalkınma yardım planı olduğu söyleniyor.
MARSHALL PLANI NEDİR?
Marshall Planı, II. Dünya Savaşı sonrasında 1947 yılında önerilen ve 1948-1951 yılları arasında yürürlüğe konan ABD kaynaklı bir ekonomik yardım paketi olarak ortaya çıktı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülke, bu plan uyarınca ABD’den ekonomik kalkınma yardımı aldı. Fakat bu yardım bir para yardımı değildi. Çeşitli çevrelere göre ABD, elindeki askeri eşyaları çıkarmak için bu yardımı ortaya koydu.
Siyasi literatüre “Her mahallede bir milyoner yaratma” ve “Küçük Amerikalar” sloganlarını kazandıran o dönemde Türkiye, toplam 300 milyon dolarlık yardım aldı.
Plan’ın uygulandığı ülkelere yapılan toplam yardım ilerleyen yıllarda 12 milyar doları buldu. marshall Planı halen, ülkelerin sanayileşmesi üzerinde gösterdiği olumsuz etkiler nedeniyle tartışılan bir plan olarak kabul ediliyor.


__________________



Yalan dünya deriz ama yalan olan dünya değil insanlardır. Doğada, insanların ağzından çıkanlar hariç, her şey gerçektir. Yalancı çiçek, sahtekâr kuş, üçkâğıtçı balık yoktur

(Metin Münir)


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 4 üye:
bahriaskin (02-Eylül-2011), nevin (01-Eylül-2011), Tugay NAYKI (01-Eylül-2011), yeliz yıldız (02-Eylül-2011)

Alt 01-Eylül-2011, 17:50   #2 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

BOP ayağında ortadoğu'nun yeniden şekillenmesi, haritasının yeniden çizilmesi ilginç gerçekten, emperyalizm yeniden hortluyor..!!
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 02-Eylül-2011, 22:40   #3 (permalink)
yeliz yıldız
Üye
 
yeliz yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-Şubat-2010
Yaş: 38
Mesajlar: 129
Teşekkürleri: 146
6 mesajına 8 kere teşekkür edildi.
Standart

Bu eski bir plan olsa gerek.
yeliz yıldız isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgi, coğrafyası, cografyasi, için, isyan, marshall, planı, İçin, İsyan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:26.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq