Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

2011 yılının başından itibaren insanları korkutan

2011 yılının başından itibaren insanları korkutan Dünyada ilginç doğa olayları yaşanıyor-FOTO Dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen doğal afetler, toplu hayvan ölümleri gibi olaylar dikkat çekmeye başladı. 2011 yılının başından itibaren insanları korkutan olaylar ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09-Kasım-2011, 02:57   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart 2011 yılının başından itibaren insanları korkutan

2011 yılının başından itibaren insanları

Dünyada ilginç doğa olayları yaşanıyor-FOTO
Dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen doğal afetler, toplu hayvan ölümleri gibi olaylar dikkat çekmeye başladı.




2011 yılının başından itibaren insanları korkutan olaylar meydana geliyor. Yeni yılın ilk gününden bu yana ardı arkası kesilmeyen ilginç doğa olayları ve hayvan ölümleri haberleri akıllara ilginç sorular getiriyor.

İşte dünya genelindeki ilginç doğa olayları:

KUŞLAR ÖLÜYOR

Dünyanın değişik ülkelerinde ardarda meydana gelen kuş ölümleri bu listenin en merak edilen olayı olarak görülüyor.

Yeni yılda Amerika’nın 5 bin nüfuslu Beebe bölgesinde gökten kırmızı kanatlı karakuş yağdı. Birçok insanın yaralandığı olayda büyük miktarda maddi hasar meydana geldi. Bölgede ansızın düşen kuşların 5 binden fazla olduğu açıklandı. Bu konu hakkında konuşan uzmanlar hava koşullarını ve fabrikaların kirli gazlarının hayvanların sağlığını olumsuz yönde etkilediğini öne sürdü.

Yaşanan toplu ölümlerden kısa bir süre sonra Amerika’nın Louisiana bölgesindeki bir otoyolda 500 ölü kuş bulundu. Beebe’de yaşananların aksine bu sefer tek bir kuş cinsinin değil serçe, inek kuşu ve karakuş gibi farklı canlıların öldüğü tespit edildi. Yetkililer kuşların bir elektrik kablosuna takılarak çarpılmış olabileceği ihtimali üzerinde dursa bile William & Marry Üniversitesi, Kuş Davranışları Araştırmaları bölümünde görevli Profesör Dan Cristol “Hayvanların hasta olduğunu düşünüyorum. Elektrik kablosuna çarpmadıklarından eminiz” dedi.

5 Ocak’ta İsveç’in Falkoping kentinde 100’den fazla karga leşi bulundu. Kargalar üzerinde yapılan incelemeler kuşların çoğunluğun herhangi bir fiziksel hasar görmediğini belirlendi. İsveçli kuşbilimci Anders Wirdheim, soğuk hava ve beslenme sorunu yüzünden kuşların öldüğünü açıkladı.

BALIKLAR ÖLÜYOR

Yeni Zelanda’nın Little ve Waikawau körfezlerinde yüzlerce ölü balık bulundu. Aucklandlı James Hughes botuna binip durumu incelemek için sahilden açıldığında balık leşlerinden oluşan bir “Halı” ile karşılaştığını söyledi. Koruma Departmanı bölgedeki balıkların hava durumu yüzünden beslenme sorunu çektiklerini belirtti.

Amerika’nın Maryland eyaletinde yaklaşık 2 milyon balık karaya vurdu. Çoğunlukla yaşlı olan balıkların 9 ile 18 santimetre uzunluğunda olduğu açıklandı. Maryland Çevre Departmanı (MÇD) biyologları inceledikleri balık numunelerinde ölüm sebebini henüz keşfedemedi. Fakat MÇD sözcüsü Dawn Stoltzfus aşırı soğuyan deniz suyu nedeniyle balıkların öldüğü şüphesi üzerinde durduklarını açıkladı.

Brezilya’nın Paranagua kıyısında yaklaşık 100 ton sardalye ve kedibalığı kıyıya vurdu. Ölü balıkları inceleyen bilim adamları henüz kesin bir karara varamadı. Fakat yetkililer zehirli gazlar yayan yosunların balıkların ölümüne neden olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

TOPLU ARI ÖLÜMLERİ

ABD’de yapılan son araştırmalara göre bazı yaban arısı cinslerinin sayılarının son 20 yılda yüzde 90 oranında düştüğü açıklandı. Uzmanlar Kuzey Amerika’da bulunan 50 farklı cins yaban arısından 4 türün ciddi bir tehlike altında olduğunu söylediler. Dünyada yaban arısı miktarındaki düşüşe global iklimdeki değişikliklerin neden olduğu düşünülüyor.
2011 yılının başından itibaren insanları

ÇÖLDE KAR

ABD Las Vegas ve Los Angeles kentlerinde son 40 yıl içinde ikinci defa kar yağdı. Nevada Çölü’nün ortasında bulunan Las Vegas’ta kar kalınlığı 20 santime ulaştı. 2008’de yağan kar ise hızla erimişti. Kış aylarında sıcaklığın 20 derece civarında seyrettiği Los Angeles’taki kar, uçuş trafiğini aksatırken Arizona, Utah ve California eyaletlerinde de tipi halinde yağışlar görüldü.

YENGEÇLERE NE OLDU?

Önceki gün İngiltere’nin Kent bölgesindeki sahile vuran 40 bin ölü yengeç ülkede şok etkisi yarattı. Palm Körfezi plajını dolduran yengeçlerin değişen hava koşulları nedeniyle öldüğü düşünülüyor. Bir süre ısınan havaya aldanıp kıyı şeridine giden yengeçlerin havanın soğumasıyla hipotermi geçirip öldükleri sanılıyor.

PARLAK YEŞİL AKAN NEHİR

Geçtiğimiz hafta Kanada’nın Victoria kentinde bir nehrin suyu renk değiştirerek parlak yeşil bir hal aldı. Birkaç saat boyunca kalan bu renk daha sonra eski haline geri döndü. Çevre Bakanlığı nehre yakındaki bir fabrikadan kimyasal sızmış olabileceğini söyledi.
2011 yılının başından itibaren insanları

AVUSTRALYA'DA SEL FELAKETİ

Son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Avustralya’da yağmur dinmiyor. Sel suları yüzünden 9 kişinin hayatını kaybettiği ülkede taşan nehir ve derelerin etkisi altına aldığı alanların büyüklüğü Fransa ve Almanya’nın toplamına ulaştı. En az 1 yıl içerisinde temizlenebileceği söylenen bölgeden yaklaşık 200 bin kişi tahliye edildi.

Selin en çok etkilediği Queensland eyaletindeki Rockhampton kentinde su seviyesi 9 metreye yükseldi. Önümüzdeki günlerde 75 bin nüfuslu kentin yüzde 40’ının sulara gömüleceği, şu ana kadar tam 22 kasaba ve köy sular altında kaldığı belirtildi. Kara ve demiryolu ulaşımı yapılamayan bölgede yeni bir kasırga beklenirken sel sularının çekilmesinin 1 ayı bulacağı ifade edildi. Dünyanın en büyük kömür ihracatçısı olan Avustralya’da sel yüzünden tüm ihracatın yüzde 75’i durduruldu.

Kaynak: Milliyet/Vatan





__________________



Yalan dünya deriz ama yalan olan dünya değil insanlardır. Doğada, insanların ağzından çıkanlar hariç, her şey gerçektir. Yalancı çiçek, sahtekâr kuş, üçkâğıtçı balık yoktur

(Metin Münir)


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
bahriaskin (09-Kasım-2011), GUNBAN (09-Kasım-2011), sabır54 (09-Kasım-2011)

Alt 09-Kasım-2011, 17:28   #2 (permalink)
devkazani
Özel Üye
 
Üyelik tarihi: 08-Şubat-2011
Yaş: 44
Mesajlar: 20
Teşekkürleri: 546
8 mesajına 185 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: 2011 yılının başından itibaren insanları ko

Haarpın meyveleri olabilir
devkazani isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
2011, basindan, başından, insanları, itibaren, korkutan, yilinin, yılının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:11.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq