Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   Genelgeler Ve Diğer Yazılar (https://www.bizimcografya.com/177-genelgeler-ve-diger-yazilar/)
-   -   Seçmeli Coğrafya, Beklenen Açıklama Geldi.. Ama Yine Fiyasko.. (BİR DÜZELTME YAPILDI) (https://www.bizimcografya.com/genelgeler-ve-diger-yazilar/5716-secmeli-cografya-beklenen-aciklama-geldi-ama-yine-fiyasko-bir-duzeltme-yapildi.html)

GUNBAN 20-Eylül-2010 16:52

Seçmeli Coğrafya, Beklenen Açıklama Geldi.. Ama Yine Fiyasko.. (BİR DÜZELTME YAPILDI)
 
Beklenen açıklama nihayet geldi.Ama Yine Fiyasko!
Ancak Kısaca gözden geçirip, anlamaya çalıştığım kadarıyla çelişkilerle dolu bir açıklama. Örneğin;

''10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen 30 kazanım verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir."
Bu ne demek; daha önce kademeli olarak geçişten bahsedilirken bu sene 10 sınıfta şubat programına göre konular verilecek. Yani Türkiye Fiziki konuları bu sene 10. sınıfta verilecek. Oysa bu konular 9. sınıfta alındı. Seçmeli dersler ve ortak dersler birlikte alındığındaplanları , sınavları ayrı ayrımı ya da tek mi yapılacak.Net bir ifade yok. BU NE PERHİZ, LAHANA TURŞUSU!
Yıllık planlar Sil baştan......

Geniş bilgi için; http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/ilk...aornekleri.rar

BİR DÜZELTME YAPILDI.(21.09.2010
10 sınıf müfradatının programı düzeltildi. Ama, ilk mesajda belirtiğim bazı karanlık, belirsiz noktalar devam ediyor.
14.07.2005 tarih ve 198 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 14.07.2005 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımlar verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 14.07.2005 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir.
http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/ilk...aornekleri.rar

KONU İLE İLGİLİ TTKB ÜYELERİNDEN ALİ KIRAY BEY'İN AÇIKLAMASI:
Coğrafya eğitimine gönül ve emek veren arkadaşlar, dün akşamdan bu yana tartışılan konuda tarih konusunda yanlışlık giderilmiş, Ayrıca tartışılan konularda da yakında açıklama gelecek. Bütün öğretmen arkadaşların yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.

PROGRAMI HAZIRLAYAN HOCALARIZDAN SALİH ŞAHİN HOCAMIZIN AÇIKLAMASI
Değerli arkadaşlar,
Uzun süreden beri devam tartışmalar, aslında MEB'in almış olduğu kararın alt yapısının yeterince hazırlanmamasından kaynaklanmaktadır. Bizler de bu tartışmaları yakından takip etmekteyiz ve bize ulaşan arkadaşlara elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışyoruz.
Gruba e-mail yazmamızın sebebi de şu an için bu kararla ilgili bizim de bazı çekincelerimizin olmasından ve TTKB'nin yetkili resmi merci olarak açıklayıcı karar alarak okullara göndermesini beklememizdendir. Bazen bazı konu ve sorunların internette tartışılması sorunun anlaşılması bir yana daha da karmaşık hale getirebiliyor...
Sevgili arkadaşlar Talim Terbiye Kurulu'nun en son kararı sanırım size uygulamanın nasıl yapılması gerektiğini açıklamaktadır...
Bildiğiniz gibi coğrafya programı gereği ders ya 2 saat ya da 4 saattir. Seçmeli olarak da 2 saatlik kazanımlar vardır. Dolayısıyla geçmiş yıllarda 2 veya 4 saat şeklinde olan derslerin aynısını seçmelilere de uygulamaktır. Başka ifadeyle 2+2 olan dersler için 4 saatlik kazanımlara göre plan yapmak ve uygulamaktır. Sınav konusunda ise mevcut yönetmelik hükümlerine göre hareket etmek uygun olacaktır.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diler, yeni öğretim yılının sağlık mutluluk ve huzur dolu olmasını dilerim...
Selam ve sevgilerimle...,
Y.Doç. Dr. Salih Şahin
Gazi Üniversitesi

bahriaskin 20-Eylül-2010 17:13

Bence açıklama yapmasalar daha iyi hiç olmazsa kafamız daha az karışıyor

geo 20-Eylül-2010 17:45

ben hiçbir şey anlamış değilim seçmeli ders konusunda .12 tm 12sos ve 12 fenlerde seçmeli coğ.verildi bana.bana buradan yardınlarınız doğrultusunda tm ve sosyallerde verilemeyecğini söyledim ;ama verildi.hadi tm yi sosyalı halletim diyelimfenlerde hangi müfredatı vereceğim??

zekiertek 20-Eylül-2010 18:10

bence 10 sınıflarda 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli toplam 4 saat olarak ders işlenirse daha önceki gibi tek ders gibi düşünülüp kazanımlar sırasıyla verilmeli ve sınavlarıda tek ders olarak yapılmalıdır. Diğer türlü farklı dersler gibi düşünüp kazanımları farklı farklı
işlersek konular sıralı ve anlaşılır olmaz.

o.ardanuç 20-Eylül-2010 19:30

Yaptıklarıyla sorun oluşturan, oluşturduğu sorunu bile anlayamayan kişilerden çözüm bekliyormuşum..

Coğrafya için açıklama yazan kişinin, ne programdan ne de sorunumuzdan haberinin olmadığına eminim.
Talim terbiye'nin acil olarak talim ve terbiyeye ihtiyacı var..

o.ardanuç 20-Eylül-2010 21:28

Hocam "fiyasko" çok nazik bir ifade..
Mevcut durumu çok daha farklı sözcüklerle ifade ediyor, düşündükçe sinir oluyorum..

Tugay NAYKI 20-Eylül-2010 22:20

Keşke bu talihsiz açıklamayı yapmasalardı, ele gelir bir tarafı olmadığı gibi ucu açık, yoruma açık..

o.ardanuç 20-Eylül-2010 22:39

TTKB, durumu kurtarmak için yukarıda fiyasko olarak nitelenen durumu "Kurul Kararı" olarak sunamıyor ve zümre öğretmenleri hazırlamış gibi topu yeniden bize atıyor.
Konu;
"İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Dağılım Çizelgelerinde yer alan programlara ilişkin zümre öğretmenlerince hazırlanan uygulama örneklerini indirmek için tıklayınız.."
şeklinde veriliyor..
Bağlayıcılığı yok.. Mevcut durumda değişiklik de yok..

özlem kp 20-Eylül-2010 23:29

Alıntı:

o.ardanuç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22363)
Hocam "fiyasko" çok nazik bir ifade..
Mevcut durumu çok daha farklı sözcüklerle ifade ediyor, düşündükçe sinir oluyorum..

Bu fikrinize katılıyorum.

metehan34 20-Eylül-2010 23:34

Coğrafya
10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen 30 kazanım verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir.

Bu nasıl bir açıklama, nasıl izah etmeli ben bilemiyorum.

gokhans 20-Eylül-2010 23:38

Açık söylemek gerekirse bu yıl başımızın çaresine bakacağız arkadaşlar.Gemisini kurtaran kaptan...

Selçuk ÖZTÜRK 20-Eylül-2010 23:48

Her zaman yetkililerden anlamlı bir açıklama bugüne kadar görmedik dolayısıyla bu açıklamaya da şaşırmamak lazım

GUNBAN 21-Eylül-2010 11:30

10 sınıf müfradatının programı düzeltildi. Ama, ilk mesajda belirttiğim bazı karanlık, belirsiz noktalar devam ediyor.

''14.07.2005 tarih ve 198 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 14.07.2005 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımlar verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 14.07.2005 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir.''
http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/ilk...aornekleri.rar

GUNBAN 21-Eylül-2010 13:52

Alıntı:

o.ardanuç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22363)
Hocam "fiyasko" çok nazik bir ifade..
Mevcut durumu çok daha farklı sözcüklerle ifade ediyor, düşündükçe sinir oluyorum..

''Dağ fare doğurdu'' diyelim o zaman. Gerçi ortada fare falan da görülmüyor ya!:D:D:):):confused::confused :

GUNBAN 21-Eylül-2010 14:42

Alıntı:

zekiertek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22361)
bence 10 sınıflarda 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli toplam 4 saat olarak ders işlenirse daha önceki gibi tek ders gibi düşünülüp kazanımlar sırasıyla verilmeli ve sınavlarıda tek ders olarak yapılmalıdır. Diğer türlü farklı dersler gibi düşünüp kazanımları farklı farklı
işlersek konular sıralı ve anlaşılır olmaz.

Katılıyorum. Bu konuda da; yakın zamanda bu sıkıntıyı giderecek resmi bir yazı(yönetmelik, genelge vb.) çıkacağını zannediyorum.

KONU İLE İLGİLİ TTKB ÜYELERİNDEN ALİ KIRAY BEY'İN AÇIKLAMASI:
Coğrafya eğitimine gönül ve emek veren arkadaşlar, dün akşamdan bu yana tartışılan konuda tarih konusunda yanlışlık giderilmiş, Ayrıca tartışılan konularda da yakında açıklama gelecek. Bütün öğretmen arkadaşların yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun

pardus 21-Eylül-2010 17:28

en son yapılan açıklama bence sorunun önemli bir kısmını hallediyor yani bizlerin en önemli sıkıntısı seçmeli ve zorunlu 2 saatlik dersi ayrı ayrı mı yoksa tek ders şeklinde mi işleyeceğiz sorusunu cevaplıyor bence tam anlamyla olmasa da bu yıllık sorunu çözmüş gibiyim ben zaten yıllık planlarımızı bu şekilde yapmıştık

geo 21-Eylül-2010 18:17

12 fende sosyal ve tmlerın müfredatını mı vereceğiz?

GUNBAN 21-Eylül-2010 18:18

KONU İLE İLGİLİ TTKB ÜYELERİNDEN ALİ KIRAY BEY'İN AÇIKLAMASI:
Coğrafya eğitimine gönül ve emek veren arkadaşlar, dün akşamdan bu yana tartışılan konuda tarih konusunda yanlışlık giderilmiş, Ayrıca tartışılan konularda da yakında açıklama gelecek. Bütün öğretmen arkadaşların yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.

PROGRAMI HAZIRLAYAN HOCALARIMIZDAN SALİH ŞAHİN HOCAMIZIN AÇIKLAMASI
Değerli arkadaşlar,
Uzun süreden beri devam tartışmalar, aslında MEB'in almış olduğu kararın alt yapısının yeterince hazırlanmamasından kaynaklanmaktadır. Bizler de bu tartışmaları yakından takip etmekteyiz ve bize ulaşan arkadaşlara elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışyoruz.
Gruba e-mail yazmamızın sebebi de şu an için bu kararla ilgili bizim de bazı çekincelerimizin olmasından ve TTKB'nin yetkili resmi merci olarak açıklayıcı karar alarak okullara göndermesini beklememizdendir. Bazen bazı konu ve sorunların internette tartışılması sorunun anlaşılması bir yana daha da karmaşık hale getirebiliyor...
Sevgili arkadaşlar Talim Terbiye Kurulu'nun en son kararı sanırım size uygulamanın nasıl yapılması gerektiğini açıklamaktadır...
Bildiğiniz gibi coğrafya programı gereği ders ya 2 saat ya da 4 saattir. Seçmeli olarak da 2 saatlik kazanımlar vardır. Dolayısıyla geçmiş yıllarda 2 veya 4 saat şeklinde olan derslerin aynısını seçmelilere de uygulamaktır. Başka ifadeyle 2+2 olan dersler için 4 saatlik kazanımlara göre plan yapmak ve uygulamaktır. Sınav konusunda ise mevcut yönetmelik hükümlerine göre hareket etmek uygun olacaktır.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diler, yeni öğretim yılının sağlık mutluluk ve huzur dolu olmasını dilerim...
Selam ve sevgilerimle...,
Y.Doç. Dr. Salih Şahin
Gazi Üniversitesi

geo 21-Eylül-2010 18:28

o zaman şimdi 10.sınıflarda 2+2 lik(4 saat gibi düşünüp) tek plan yapacağız.doğru mu?

GUNBAN 21-Eylül-2010 18:34

Alıntı:

geo Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22399)
o zaman şimdi 10.sınıflarda 2+2 lik(4 saat gibi düşünüp) tek plan yapacağız.doğru mu?

Son anda herhangi bir değişiklik olmaz ise açıklamalar bunu gösteriyor. Ve 10 sınıf bu sene için kurtarılıyor.(bunu hep söyledik.)
YA ilerki yıllarda ortaya çıkacak sorunlar....???????????:rolleyes::rol leyes:

geo 21-Eylül-2010 19:36

ben biraz panik yaptım ve kafamı daha da karıştırdım.ama 4 saatlik plan yapıp sınavları 2+2 yapacağız değil mi hocam?

o.ardanuç 21-Eylül-2010 19:41

TTKB internet sayfasındakii zümre önerilerinin akşamdan sabaha değişip düzenlenmesi ve TTKB açıklaması haline dönüşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler..

GUNBAN 21-Eylül-2010 20:03

Alıntı:

geo Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22401)
ben biraz panik yaptım ve kafamı daha da karıştırdım.ama 4 saatlik plan yapıp sınavları 2+2 yapacağız değil mi hocam?

Sayın hocam, daha önce 10 tm ve 10 sosyal sınıflarında yaptığımız planın aynısın(yani 4 saatlik) yapıyoruz.(36 kazanımlı.)
Tek dersin sınavı 3 ve yukarısı saat için en az üç olur. Çok istiyorsanız zümre kararı ile 4 tanede yapabilirsiniz.
Eğer seçilmemiş ise 10 Fen şubelerinde yaptığımız 2 saatlik(25 kazanımlı ) plan yapıp, en az 2 sınav yapıyoruz.

Tugay NAYKI 21-Eylül-2010 22:45

Bu düzeltmeyi sanırım güngör hocamın olumlu eleştirilerine borçluyuz..

Teşekkürler güngör hocam..

sedadoğan 22-Eylül-2010 18:40

sayın hocam katkılarınıza teşekkürler

Cahit ERAYDIN 23-Eylül-2010 16:02

Bizim okulda aynı sınıfta seçmeli coğrafya dersini seçmeyenlerde olduğu için 4 saatlik tek bir planın yapılması bize uygun değil,bu nedenle zümre olarak aldığımız bir karar sonucu 25 kazanımlık zorunlu coğrafya dersi yıllık planı ile 11 kazanımlık seçmeli coğrafya yıllık ders planı yapacağız 10.sınıfta her iki coğrafya dersini gören öğrenci toplam 36 kazanımlık ders almış olacak ,seçmeliyi seçnmeyen öğrenci ise 25 kazanımlık coğrafya müfredatını görmüş olacak.
Eğer 10.sınıflarda tüm öğrenciler seçmeli coğrafyayı seçmiş olsalardı o zaman 36 kazanımlık tek bir plan yapmayı düşünebilirdik ama sınılarda +2 yi seçmeyenlerde var..

Talim terbiye ister beğensin ister beğenmesin bizim uygulamamız böyle olacak:)

GUNBAN 23-Eylül-2010 17:01

Alıntı:

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22474)
Bizim okulda aynı sınıfta seçmeli coğrafya dersini seçmeyenlerde olduğu için 4 saatlik tek bir planın yapılması bize uygun değil,bu nedenle zümre olarak aldığımız bir karar sonucu 25 kazanımlık zorunlu coğrafya dersi yıllık planı ile 11 kazanımlık seçmeli coğrafya yıllık ders planı yapacağız 10.sınıfta her iki coğrafya dersini gören öğrenci toplam 36 kazanımlık ders almış olacak ,seçmeliyi seçnmeyen öğrenci ise 25 kazanımlık coğrafya müfredatını görmüş olacak.
Eğer 10.sınıflarda tüm öğrenciler seçmeli coğrafyayı seçmiş olsalardı o zaman 36 kazanımlık tek bir plan yapmayı düşünebilirdik ama sınılarda +2 yi seçmeyenlerde var..

Talim terbiye ister beğensin ister beğenmesin bizim uygulamamız böyle olacak:)

Önce şunu söyleyeyim. Talim terbiye bu uygulamanızı yakında bozar.
İkincisi şu; 11 kazanımlık bir bir coğrafya dersi yok. Zorunlu 2 saat ile, seçmeli 2 saatlik dersin kazanımı aynı. Yani 25. Dolayısı ile 11 kazanımlık bir plan yapmanız mümkün değil.

Cahit ERAYDIN 23-Eylül-2010 20:51

Alıntı:

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22477)
Önce şunu söyleyeyim. Talim terbiye bu uygulamanızı yakında bozar.
İkincisi şu; 11 kazanımlık bir bir coğrafya dersi yok. Zorunlu 2 saat ile, seçmeli 2 saatlik dersin kazanımı aynı. Yani 25. Dolayısı ile 11 kazanımlık bir plan yapmanız mümkün değil.



Güngör hocam zorunlu 2 saat ile, seçmeli 2 saatlik derste kazanımları aynı olan yıllık plan yapılması anlamsız olmazmı sence,öğrenci hem zorunlu coğrafyada hemde seçmeli coğrafyada aynı kazanımları tekrar ederek ders görmüş olacak,oysaki benim yukarıda bahsettiğim uygulamada 10.sınıfta zorunlu ve seçmeli coğrafyayı seçen bir öğrenci toplamda 36 kazanım alacak bu da mantıklı bir uygulama olur bence ,öteki türlü her iki derstede ortak olan aynı kazanımlar verilirse öğrenci toplamda 25 kazanım görmüş olacak,yani başka bir deyişle 2+2 coğrafya dersi gördüğü halde 11 kazanım eksik almış olacak.Ben bu sene uygulamayı bahsettiğim şekilde yapacağım ,talim terbiye kurulunun basiretsizliğini daha fazla çekmek istemiyorum,net bir açıklama yapmamaları büyük bir kaosa sebebiyet veriyor maalesef...

GUNBAN 23-Eylül-2010 21:28

Alıntı:

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22483)
Güngör hocam zorunlu 2 saat ile, seçmeli 2 saatlik derste kazanımları aynı olan yıllık plan yapılması anlamsız olmazmı sence,öğrenci hem zorunlu coğrafyada hemde seçmeli coğrafyada aynı kazanımları tekrar ederek ders görmüş olacak,oysaki benim yukarıda bahsettiğim uygulamada 10.sınıfta zorunlu ve seçmeli coğrafyayı seçen bir öğrenci toplamda 36 kazanım alacak bu da mantıklı bir uygulama olur bence ,öteki türlü her iki derstede ortak olan aynı kazanımlar verilirse öğrenci toplamda 25 kazanım görmüş olacak,yani başka bir deyişle 2+2 coğrafya dersi gördüğü halde 11 kazanım eksik almış olacak.Ben bu sene uygulamayı bahsettiğim şekilde yapacağım ,talim terbiye kurulunun basiretsizliğini daha fazla çekmek istemiyorum,net bir açıklama yapmamaları büyük bir kaosa sebebiyet veriyor maalesef...

Cahit Hocam; 10.SINIF 2 SAATLİK ORTAK YADA ZORUNLU DERSİN KAZANIMLARI İLE 2 SAATLİK SEÇMELİ DERSİN KAZANIMLARI AYNI. YANİ 25. işte sakatlık burada. Her ne kadar kazanımların tamamını verecekslz şeklinde bir hüküm koysalar da; İki dersi ayrı ayrı ayrı verirsek ya da 2+2=4 saat şeklinde birleştirip verirsekte 25 kazanımı vereceğiz. ÇÜNKÜ 36 KAZANIM 4 SAATLİK ZORUNLU DERSİN KAZANIMIDIR. Bu ise sakat bir durumdur.
İşte bakanlık BU SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR. Yetkili kişi bu konuda yakında bir resmi düzenleme çıkar diyor.

Eğer çıkarsa büyük ihtimalle şu şekilde veya benzer bir açıklama çıkacaktır. '' Eğer ortak 2 saatlik dersin yanına bir de seçmeli 2 saatlik ders seçilirse;
bu iki dersin kazanımları yerine 2005 programının 4 saatlik(36) kazanımı verilecek ve tek ders işlemi görecektir. Yazılı sınavıda bu ders saatine bağlı olarak ilgili yönetmelik hükümlerine göre yapılacaktır.''
Eğer bu yapılmaz ise tarihi bir skandal sözkonusu olur diye düşünüyorum.

NOT:Öneri ilgili birim yetkilisine iletilmiştir.

Cahit ERAYDIN 23-Eylül-2010 21:43

Alıntı:

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22484)
Cahit Hocam; 10.SINIF 2 SAATLİK ORTAK YADA ZORUNLU DERSİN KAZANIMLARI İLE 2 SAATLİK SEÇMELİ DERSİN KAZANIMLARI AYNI. YANİ 25. işte sakatlık burada. Her ne kadar kazanımların tamamını verecekslz şeklinde bir hüküm koysalar da; İki dersi ayrı ayrı ayrı verirsek ya da 2+2=4 saat şeklinde birleştirip verirsekte 25 kazanımı vereceğiz. ÇÜNKÜ 36 KAZANIM 4 SAATLİK ZORUNLU DERSİN KAZANIMIDIR. Bu ise sakat bir durumdur.
İşte bakanlık BU SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR. Yetkili kişi bu konuda yakında bir resmi düzenleme çıkar diyor.

Eğer çıkarsa büyük ihtimalle şu şekilde veya benzer bir açıklama çıkacaktır. '' Eğer ortak 2 saatlik dersin yanına bir de seçmeli 2 saatlik ders seçilirse;
bu iki dersin kazanımları yerine 2005 programının 4 saatlik(36) kazanımı verilecek ve tek ders işlemi görecektir. Yazılı sınavıda bu ders saatine bağlı olarak ilgili yönetmelik hükümlerine göre yapılacaktır.''
Eğer bu yapılmaz ise tarihi bir skandal sözkonusu olur diye düşünüyorum.

Güngör hocam zaten 2+2 coğrafya dersinde mantıklı olanda 36 kazanımın verilmesidir,eğer böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorlarsa biraz geç kalmadılarmı ? benim yapmayı düşündüğüm hatta yapacağım uygulama en mantıklısı bence,iki dersin tek ders olarak işlem görmeside doğru değil ,çünkü uygulama iki ayrı ders niteliğindedir ve mutlaka E-okulda iki ayrı ders notu girişi şeklinde formatlanacaktır,bu nedenle de yapılacak yıllık planların ve özellikle sınavların ayrı ayrı olması zaruridir diye düşünüyorum.Talim terbiye kararını verene kadar dönem biter :) bu nedenle ben bahsettiğim şekilde uygulama yapacağım ,bu uygulamayada soruna çözüm getiremeyen ttk'nun bir itirazının olması yanlış olur ,derslere başlandı ,yıllık planlar verilecek daha ortada çözüm yok,pes doğrusu...

GUNBAN 23-Eylül-2010 22:01

Alıntı:

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22485)
Güngör hocam zaten 2+2 coğrafya dersinde mantıklı olanda 36 kazanımın verilmesidir,eğer böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorlarsa biraz geç kalmadılarmı ? benim yapmayı düşündüğüm hatta yapacağım uygulama en mantıklısı bence,iki dersin tek ders olarak işlem görmeside doğru değil ,çünkü uygulama iki ayrı ders niteliğindedir ve mutlaka E-okulda iki ayrı ders notu girişi şeklinde formatlanacaktır,bu nedenle de yapılacak yıllık planların ve özellikle sınavların ayrı ayrı olması zaruridir diye düşünüyorum.Talim terbiye kararını verene kadar dönem biter :) bu nedenle ben bahsettiğim şekilde uygulama yapacağım ,bu uygulamayada soruna çözüm getiremeyen ttk'nun bir itirazının olması yanlış olur ,derslere başlandı ,yıllık planlar verilecek daha ortada çözüm yok,pes doğrusu...

Cahit hocam; birim yetkilisi 4 saatlik tek ders gibi düşünün mesajını veriyor. Son açıklamalar da (resmi ve gayri resmi) bu görülüyor.
Önümüzdeki günlerde; daha yeni değiştirilmiş olan sınav ve sınıf geçme yönetmeliği bu konu da dahil olmak üzere bir kez daha değiştirilecek.

GUNBAN 24-Eylül-2010 17:18

Güncellllll

geomaster 24-Eylül-2010 21:16

Hocalarım kimsenin farkında olmadığı bir durum var. Sadece coğrafya dersi için değil, tüm branşlar için ders çizelgeleri yeniden düzenlenmiştir. Buna göre 10. sınıfta artık coğrafya dersi 2 saat zorunludur. (Bir arkadaşın yazdığı gibi coğrafyaya darbe falan olmamıştır) Artık alan yok ama tm meyilli öğrenciler diyelim, elbette 2 saat daha coğrafya isteme hakkına sahiptirler. Dolayısıyla ttkb coğrafya kurulu da bize mantıksal olarak (en azından şimdilik) seçmeli için kalan 11 kazanımdan bir program yapın diyecektir. Seneye de türkiye fiziki coğrafyası eklenince seçmeli coğrafya daha da zenginleşecektir. Ama bu sene bu şekilde geçilecektir. bundan artık adım gibi eminim. Lütfen artık 4 saatlik programdan bahsetmeyiniz. Bu mümkün değildir. Emeklerinize yazıktır.

Tabi burada ttkb'nin hantallığına yazık dememek mümkün değildir. Hani ilk defa bu sene meraktan nasıl norveç te iş bulunur diye düşünmedim değildir... :S

GUNBAN 24-Eylül-2010 23:21

Alıntı:

geomaster Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22526)
Hocalarım kimsenin farkında olmadığı bir durum var. Sadece coğrafya dersi için değil, tüm branşlar için ders çizelgeleri yeniden düzenlenmiştir.1- Buna göre 10. sınıfta artık coğrafya dersi 2 saat zorunludur. (Bir arkadaşın yazdığı gibi coğrafyaya darbe falan olmamıştır) Artık alan yok ama tm meyilli öğrenciler diyelim, elbette 2 saat daha coğrafya isteme hakkına sahiptirler. Dolayısıyla ttkb coğrafya kurulu da bize mantıksal olarak (en azından şimdilik) seçmeli için kalan 2-11 kazanımdan bir program yapın diyecektir. Seneye de türkiye fiziki coğrafyası eklenince seçmeli coğrafya daha da zenginleşecektir. Ama bu sene bu şekilde geçilecektir. bundan artık adım gibi eminim. Lütfen artık 4 saatlik programdan bahsetmeyiniz. Bu mümkün değildir. Emeklerinize yazıktır.

Tabi burada ttkb'nin hantallığına yazık dememek mümkün değildir. Hani ilk defa bu sene meraktan nasıl norveç te iş bulunur diye düşünmedim değildir... :S

Sayın geomaster hocam; zannederim bu konuda yazdıklarımı(darbe konusu) okumadınız. Yukarda numaralandırmış olduğum açıklamalarınz üzerine birşeyler söyleyeyim. Özellikle birinci madde Coğrafyaya darbe var mı yok mu açısından önemli.
1-a)Zaten 10 sınıflarda (fen lisesi hariç) coğrafya 2 saat zorunlu idi.
b) Eskiden tm ve sosyal alanlarında 4 saat zorunlu idi.idareci ve Öğrenci seçmediği takdirde alanlar kalktığı için bu iki saat olacaktır.
c)-Okullar normlarını seçmeli derslere göre değil, zorunlu derslere göre belirler. Kesin olan yeni çizelgelerde 9. ve 10. sınıflarda toplam 4 saattir. 11 ve 12 sınıf başka bir sorundur. Bu sınıflarda tamamen seçmeli olduğu için coğrafya dersleri hiç seçilemeyebilecektir. Bu hem programın sarmal yapısını bozacak, hem de Coğrafya ders saatlerini azaltacaktır. BU DARBE DEĞİL DE NEDİR? Eğer yeni bir düzenleme yapılmaz ise, yeni sene de 11. VE 12 LERİ BOL BOL TARTIŞIRKEN bunu daha açık bir şekilde göreceğiz.
2- Hiç kendinizi zorlamayın. 11 kazanımlık bizim bir programımız ve müfredatımız yoktur. Dolayısı ile 11 kazanımlık bir plan yapamazsınız. 2 saatlik zorunlu dersin kazanımı ile 2 saatlik seçmeli dersin kazanımı aynıdır.Yani 25'tir. İşte bakanlık bunu düzeltmeye çalışıyor. Bu da ne 2 saatlik dersin kazanımının verilmesi, ne de 2 saatlik dersin kazanım şeklinde olacaktır.
Nasıl olacaktır:4 saatlik zorunlu olan dersin kazanımı(36) verilecektir. ve tek ders işlemi görecektir.
SÖZ UÇAR, YAZILAR BURADA. İsterseniz kopyalayın, saklayın. BEKLERİZ....

Ayşenur KILIÇ 26-Eylül-2010 12:53

Teşekkürler hocam...:)

GUNBAN 13-Kasım-2010 23:51

Evet.Saçmalıkların ardı arkası kesilmiyor. . Erzurum ve Yalova vb. yerlerde yapılan Müdür ve Müdür yardımcılarına yönelik seminerlerde bakanlık yetkilileri; 10.sınıflar için 4 saatlik tek plan, en az üç yazılı yapılması ve yapılan yazılı ve sözlü notların aynısının hem zorunlu hem de seçmeli derslere yazılmasını istemişler.
Türkiye böyle bir beceriksizliği bugüne kadar görmedi herhalde.Ellerine yüzlerine bulaştırdılar
Bu zırvalığı yapacaklarını
http://www.bizimcografya.com/showthread.php?t=5877
topic'inde belirtmiştim.
Ne demiştik;
3-''Yok kardeşim, biz bu işi elimize yüzümüze bulaştırdık.İşin içinden çıkamıyoruz.'' '' SİZ BU SENE 4 SAATLİK TEK DERS GİBİ DERSLERİNİZİ İŞLEYİN. BU DERS SAATİNE BAĞLI OLARAK YÖNETMELİK GEREĞİ ENAZ 3 YAZILI, 1 SÖZLÜ YAPIN. ÖĞRENCİNİN ALDIĞI NOTLARI DA AYNISI OLMAK ŞARTI İLE HEM ZORUNLU DERSE, HEM DE SEÇMELİ DERSE YAZIN. SAKIN OLA ÖĞRENCİYİ BIRAKIP DA HUKUKSAL SIKINTILARA YOL AÇMAYIN.''
deyip, buna paralel bir yönetmelik çıkarırlarsa şaşmayalım.(Duyumlarım bu yöndedir.)Ki bu tip bir uygulama Türkiye Milli Eğitim sistemine KARA BİR LEKE olarak yazılacaktır.

Tugay NAYKI 14-Kasım-2010 00:26

Alıntı:

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 24471)
Evet.Saçmalıkların ardı arkası kesilmiyor. . Erzurum ve Yalova vb. yerlerde yapılan Müdür ve Müdür yardımcılarına yönelik seminerlerde bakanlık yetkilileri; 10.sınıflar için 4 saatlik tek plan, en az üç yazılı yapılması ve yapılan yazılı ve sözlü notların aynısının hem zorunlu hem de seçmeli derslere yazılmasını istemişler.
Türkiye böyle bir beceriksizliği bugüne kadar görmedi herhalde.Ellerine yüzlerine bulaştırdılar
Bu zırvalığı yapacaklarını
http://www.bizimcografya.com/showthread.php?t=5877
topic'inde belirtmiştim.
Ne demiştik;
3-''Yok kardeşim, biz bu işi elimize yüzümüze bulaştırdık.İşin içinden çıkamıyoruz.'' '' SİZ BU SENE 4 SAATLİK TEK DERS GİBİ DERSLERİNİZİ İŞLEYİN. BU DERS SAATİNE BAĞLI OLARAK YÖNETMELİK GEREĞİ ENAZ 3 YAZILI, 1 SÖZLÜ YAPIN. ÖĞRENCİNİN ALDIĞI NOTLARI DA AYNISI OLMAK ŞARTI İLE HEM ZORUNLU DERSE, HEM DE SEÇMELİ DERSE YAZIN. SAKIN OLA ÖĞRENCİYİ BIRAKIP DA HUKUKSAL SIKINTILARA YOL AÇMAYIN.''
deyip, buna paralel bir yönetmelik çıkarırlarsa şaşmayalım.(Duyumlarım bu yöndedir.)Ki bu tip bir uygulama Türkiye Milli Eğitim sistemine KARA BİR LEKE olarak yazılacaktır.

Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar, nasıl bir anlayıştır bu, lanet olsun..!!

izobar 14-Kasım-2010 00:38

Ben bu dosyayı yeni görüyorum incelerken ağzım açık kaldı.

Şimdi daha iyi anlaşılıyor neden eğitim de dünyanın geri ülkeleri arasında kaldığımız.

özlem21 14-Kasım-2010 00:42

Alıntı:

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 24471)
Evet.Saçmalıkların ardı arkası kesilmiyor. . Erzurum ve Yalova vb. yerlerde yapılan Müdür ve Müdür yardımcılarına yönelik seminerlerde bakanlık yetkilileri; 10.sınıflar için 4 saatlik tek plan, en az üç yazılı yapılması ve yapılan yazılı ve sözlü notların aynısının hem zorunlu hem de seçmeli derslere yazılmasını istemişler.
Türkiye böyle bir beceriksizliği bugüne kadar görmedi herhalde.Ellerine yüzlerine bulaştırdılar
Bu zırvalığı yapacaklarını
http://www.bizimcografya.com/showthread.php?t=5877
topic'inde belirtmiştim.
Ne demiştik;
3-''Yok kardeşim, biz bu işi elimize yüzümüze bulaştırdık.İşin içinden çıkamıyoruz.'' '' SİZ BU SENE 4 SAATLİK TEK DERS GİBİ DERSLERİNİZİ İŞLEYİN. BU DERS SAATİNE BAĞLI OLARAK YÖNETMELİK GEREĞİ ENAZ 3 YAZILI, 1 SÖZLÜ YAPIN. ÖĞRENCİNİN ALDIĞI NOTLARI DA AYNISI OLMAK ŞARTI İLE HEM ZORUNLU DERSE, HEM DE SEÇMELİ DERSE YAZIN. SAKIN OLA ÖĞRENCİYİ BIRAKIP DA HUKUKSAL SIKINTILARA YOL AÇMAYIN.''
deyip, buna paralel bir yönetmelik çıkarırlarsa şaşmayalım.(Duyumlarım bu yöndedir.)Ki bu tip bir uygulama Türkiye Milli Eğitim sistemine KARA BİR LEKE olarak yazılacaktır.

Kara leke çok zaten alın bitane daha size.

Tugay NAYKI 14-Kasım-2010 01:02

Alıntı:

özlem21 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 24481)
Kara leke çok zaten alın bitane daha size.

Hamdolsun..!!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:44.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas