Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> REHBERLİK

REHBERLİK Rehberlik eğitimi ile ilgili paylaşımların yapılabileceği bölüm.

Dünya'nın En Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..

Dünya'nın En Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR.. Dünyanın en gelişmiş medeniyetleri, güçlü olmalarını kritik konumlarına veya ellerinde bulunan teknolojilere borçluydu. Etrafı okyanusla çevirili olması nedeniyle İngiltere, uzun süre ciddi saldırılara maruz kalmayıp, demokrasi ve ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20-Temmuz-2011, 22:25   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Dünya'nın En Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..

Dünyanın en gelişmiş medeniyetleri, güçlü olmalarını kritik konumlarına veya ellerinde bulunan teknolojilere borçluydu. Etrafı okyanusla çevirili olması nedeniyle İngiltere, uzun süre ciddi saldırılara maruz kalmayıp, demokrasi ve ticarete eğilip güçlendi. Osmanlı İmparatorluğu güçlü bir ordu oluşturdu ve kendi kendine yetebilen kaynaklarını akıllıca değerlendirdi. Şimdi de Amerika, ordu gücüyle korkutup, medya gücüyle popülerliğini artırıyor.

Dünya'nın Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..
Günümüzün süper ordularına bakarsak (Amerika Birleşik Devletleri, Rusya vb.) ne kadar caydırıcı bir güce sahip olduklarını, anında fark edebiliriz: Nükleer silahlar. Şehirleri, tek başlarına parçalayıp, ülkeleri yok edebilecek bu silahlar nasıl üretiliyor? Nötron, Hidrojen ve Atom Bombası arasındaki farklar nedir? Cevabı merak ediyorsanız, sizi yazımıza davet ediyoruz.

Nötron Bombası
Amerika Birleşik Devletleri, 1952 yılında Hidrojen Bombası ile onlarca test yaptı. Bu testlerden çıkan çarpıcı sonuçlardan biri nötron aktivitesinin inanılmaz ölümcül kapasitesiydi. Nötron bombasının en ilginç özelliği atom bombasının aksine, blast (patlama) ve parçalama gücünün az olması, ama canlıları çok daha etkili biçimde öldürebilmesiydi. Böylece ganimete konmak kolay olacaktı.

Dünya'nın Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..

Atom Bombası da Neymiş?
Nötron bombası patladıktan sonra çevreye saçılan nötronlar, toprakta etkinleşir. Bu aktivasyon gücü, atom bombasına göre 10 kat daha fazladır. Nötron aktivasyonu ile, öğeler sekonder gama ışınları saçar. Hem gama hem de nötron ışınları aynı anda yayılır. Nötronlar, değdikleri nesneleri, gama ışınları saçar konuma getirir. Bir tank, tamamen kurşundan yapılmadıysa, içindeki asker anında ölür. İnsanlar, 300 ışıma birimine kadar dayanabilirken, Nötron bombası, bunun binlerce katını yayar. Nötron aktivasyonu ile artık ölen, ya da can cekişen her insan bomba haline geline gelmiştir. Basit bir nötron bombasının etki alanı 4 kilometredir.

Dünya'nın Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..

Atom Bombası
Sıradan bir Atom Bombası, patlama ve radyasyon yayma özelliğiyle 10 kilometre alan içerisindeki her şeyi yok eder. Hamamböcekleri gerçekten de radyasyona dayabilirler lakin, patlama etkisinden kaçınmaları imkansızdır. Atom bombası, 20.000 TNT'den daha güçlüdür. Patlama kontrolsüzdür, atomlar kararsız hale gelmiştir. Zira amaç da budur: Bölünme. Yapımında uranyum veya plütonyum kullanılır. Tetikleme içinse fünye gerekir ve fünye genelde, dinamit benzeri bir patlayıcıdır. Atom bombası, nötron bombası kadar olmasa da, nötron aktivasyonu da üretir.

Dünya'nın Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..

Hidrojen Bombası
Hidrojen Bombası, insanlık tarihinin en korkulan ve en güçlü silahıdır. Ortalama bir hidrojen bombası, ortalama bir atom bombasından binlerce kez kuvvetlidir. Hidrojen bombası temelde güneş benzeri, nükleer füzyon reaksiyonundan güç alan bir silahtır. Füzyon reaksiyonunda, atom çekirdekleri birleşir, büyük çekirdekler meydana gelir ve ortaya akıl almaz bir enerji çıkar.

Dünya'nın Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..

100 Milyon Derecelik Ölüm
Hidrojeni füzyona uğratmak için, 100 milyon dereceden fazla ısı gerekir. Bu da, ancak atom bombası benzeri bir patlamayla mümkün olabilir. Önce atom bombası patlatılır, gereken ısıya ulaşılır, böylece hidrojen ve izotopları füzyon gerçekleştirir. Hidrojen bombası için son derece ilginç bir tanım kullanılır: "Bir hidrojen bombasının patlama gücü, dünya tarihindeki tüm patlamaların toplamından fazladır."
Dünya'nın Güclü Silahları: NÜKLEER BOMBALAR..
Maalesef, savaşlar gerçekleştikçe ve devletler para veya başka hırslarla, diğer ülkelere saldırdıkça, nükleer bombalardan bile ölümcül silahlar ortaya çıkacak. Bu silahlar bazen göz korkutma amaçlı üretilecek, bazen ise, onlarca nesli tehdit edecek şekilde kullanılacak.
:: Nükleer tehditler hakkında ne düşünüyorsunuz?


__________________



Yalan dünya deriz ama yalan olan dünya değil insanlardır. Doğada, insanların ağzından çıkanlar hariç, her şey gerçektir. Yalancı çiçek, sahtekâr kuş, üçkâğıtçı balık yoktur

(Metin Münir)


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 4 üye:
aslı tanyeli (09-Ağustos-2014), bahriaskin (25-Temmuz-2011), sensizlik bir ok gibi yar (11-Ağustos-2014), Tugay NAYKI (09-Ağustos-2014)

Alt 09-Ağustos-2014, 14:04   #2 (permalink)
aslı tanyeli
Deneyimli Üye
 
aslı tanyeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30-Mayıs-2010
Yaş: 38
Mesajlar: 194
Teşekkürleri: 211
32 mesajına 39 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Dünyanın en güclü silahları:Nükleer bombalar

Her koşulda, her şartta nükleer silahlara hayır..!
aslı tanyeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bombalar, dÜnyanin, dünyanın, güclü, silahlarinükleer, silahlarınükleer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq