Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

SINAVLAR

> YGS ve LYS

YGS ve LYS Yeni sınav sistemiyle ilgili her türlü konuların yer alacağı bölüm.

2011 YGS Soruları da mı Servis Edildi?.. (Şifre İddiası)

yağmur oluk Nickli Üyeden Alıntı ösym ''sehven kopye'' açıklaması yapmış bir yerde özür dilemiş adaylardan. Kopyenin hırsızlığın sehven'i de oluyormuş demek ki.. ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15-Nisan-2011, 22:45   #101 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

yağmur oluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ösym ''sehven kopye'' açıklaması yapmış bir yerde özür dilemiş adaylardan. Kopyenin hırsızlığın sehven'i de oluyormuş demek ki..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 16-Nisan-2011, 00:09   #102 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

derman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eleştirileri çok sert bulduğumu söylemek istiyorum.
Nasıl yani? hergün yeni bir haber ve skandal.
Buna ne demeli peki.

YGS’de şimdi de yanlış tarih iddiası
ÖSYM Başkanı Demir’in adaylara gönderdiği mektupta basına verilen soru kitapçığının sınavın yapıldığı 27 Mart’tan sonra düzenlendiğini belirtiliyor. ÖSYM’nin internet sitesinde ise kitapçığın oluşturulduğu tarih 24 Mart
ÖSYM Başkanı Ali Demir konuştukça, ortaya yeni iddialar
atılıyor. Demir, adaylara gönderdiği teselli mektubunda, basına verilen kitapçık konusunda aynen şunları söyledi:
“Bu soru kitapçığı, ÖSYM’nin hazırladığı master soru kitapçığı olması gerekirken, gereksiz yere master soru kitapçığından basitçe türetilmiş bir kitapçıktır. Bu soru kitapçığı, sınav bittikten sonra türetildiğinden ve sınava giren hiçbir adaya verilmediğinden hiçbir adaya üstünlük sağlanması söz konusu olmamıştır.”
Yukarıdaki cümleden ne anlıyoruz? Basına verilen kitapçık, sınav bittikten sonra yani sınavın yapıldığı gün olan 27 Mart’tan sonra düzenlenmiş. Oysa ÖSYM’nin internet sitesine girip, bu sınav kitapçığı ve cevap anahtarının oluşturulduğu tarihe baktığınızda karşınıza 24 Mart 2011 Perşembe 09.45-14.20 tarih ve saati çıkıyor. Yani sınavdan üç gün önce hazırlanmış!Prof. Demir bu iddiaya nasıl bir açıklama getirecek bilmiyoruz. Ama artık çok iyi bildiğimiz bir şey var ki, ÖSYM ile ilgili her bilgiyi en az on defa çek etmek gerekiyor.
Söz konusu tarihleri, gazetemizin teknik servislerine de sorduk. Gözümüzden kaçan ya da yanıldığımız bir nokta var mı diye. Onlar da baktılar, saatler otomatik olarak belirleniyor yani hangi saatte oluşturulduysa, değiştirildiyse hepsi bir bir kaydedilir dediler.
Yanıltıcı tek bir ihtimal olabilir o da ÖSYM’nin takvim ve saat sistemi çalışmıyor ya da yanlıştır. Onun dışında söz konusu iddialar doğru gibi dediler. Bu kez de diğer ÖSYM belgelerinin oluşturulduğu tarihlere baktık. Örneğin önceki gün yayınlanan mektubun oluşturulma tarihini inceledik ve bir anormallik göremedik.
Mektup 12 Nisan 2011 tarihi taşıyor. Oluşturulma tarihi ise 11 Nisan 2011. Yani adaylara gönderilmeye başlanmadan bir gün önce düzenlenmiş...

Master kitapçık?
ÖSYM’nin internet sitesinde basına verilen kitapçığının yanı sıra bir de kendisinden sık sık söz edilen master kitap var. Ve işte onun oluşturulma tarihi: 5 Nisan 2011 Salı. Yani sınavdan 9 gün sonra! Şimdi gelin de işin içinden çıkın!
Açıklamalara göre, master kitabın daha önce, basına verilen kitabın da daha sonra hazırlanmış olması gerekiyordu!..Ortada sehven de olsa bazı gariplikler var ve bütün bunlar da kafaları karıştırıyor.
Artık zehir hafiyelere bile taş çıkartan velilerden gelen tüm iddiaları yayınlamaya kalksak aylarca sürer. Ve hemen hepsi de ÖSYM’nin açıklamalarından daha inandırıcı...
ÖSYM Başkanı Demir’in hatalar konusunda “sehven“ açıklaması kimilerine inandırıcı gelmese de, inananlar da var. Bunlardan birisi de benim. Hemen her şey öylesine süratle gerçekleşiyor ve üzerinde öylesine büyük bir sınav yükü var ki, zamana karşı yarışıyor. Bu zaman dilimini bizzat kendisinin kontrol etmesi de mümkün değil. Hem işin acemisi, hem de yeni ve çok büyük bir projeyi başlattı. Bir kaç yıl sonra olsa, muhtemeldir ki bu “sehven“ hataların hiçbirisini yapmazdı. Ama şimdi, ne söylese tartışmalı hale geldi.
Şu an kadarki süreçte olduğu gibi bundan sonrası için de yine her kafadan bir ses çıkıyor. Hangi karar alınırsa alınsın hepsi de sancılı olacak ve daha da önemlisi hiçbir karar ne ÖSYM’yi ne de kamuoyunu tatmin edecek. Ama bu arada “sehven“ de olsa söz konusu şifreleme konusunda ciddi anlamda fikir yürütenler var. İşte onlardan birisi de konunun uzmanlarından Ş.S.:
“Sınav uzmanıyım. İşin çamurunda kulaç atan biriyim. Kitapçık hazırlamadan optik okumaya, değerlendirmeden yazılımı dizayn her işin içindeyim.
Herkes tutturdu bir şifre de şifre...

Olayın özü şudur...
Bilgiye gerek duymadan çözümü mümkün kılan her türlü sistemin esas ve gerçek adi kopyadır... Anlaşılıyor ki kopya örtbas edilmeye çalışılıyor. Bilgiye gerek duymadan çözümü sağlayan bir sistem varsa bunun adı kopyadır. Kopya varsa, bunu kullanan mutlaka birileri de vardır.
Bu ancak sınav evraklarından yani verilen cevapların analiz edilmesi ile (Kopya - şifre ile cevapları benzeşik olan adaylar küçük bir yazılım ile saptanabilir) olay bu kadar basittir...
ÖSYM lafı dolaştırıyor. Okunmuş optik formlar ile bilgisayar ortamına alınmış cevaplar arasında fark olup olmadığı, optik formların tekrar okunup iki verinin karşılaştırılması ile çok basit olarak oynama olup olmadığını da gösterebilir. Şimdi de yanlıştan bahsediliyor. Bu nasıl bir yanlıştır ki sistem kendi içinde 30 soruyu çözdürecek kadar bir büyük iç tutarlılığa sahip. Bu sınav kesinlikle iptal edilmelidir.
Küçük bir ilköğretim okulunda bile bir sorunun hatalı okunması veya kopya söylentisi ile okul karışırken ÖSYM ülke çapındaki bir böyle önemli bir sınavda bu şekilde sıyrılamaz. Kopya çekenler, bağımsız bilirkişi heyetinin sınav sonuçlarına el koyması ve verilen cevaplardan yola çıkarak analizler yapması ile ancak bulunabilir.
Bu inceleme yapmadan hiç kimsenin tatmin olma durumu söz konusu olamaz. Bırakın tatmin olmayı, olayın vahametinden rahatsız olmaları gerekir...”
Özetin özeti: İncelenecek daha çok iş var ama kim yapacak?..

MİLLİYET/15 NİSAN
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Nisan-2011, 11:09   #103 (permalink)
çağla gül
Deneyimli Üye
 
çağla gül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 14-Haziran-2010
Ad- Soyad: Çağla GÜL
Yaş: 46
Mesajlar: 230
Teşekkürleri: 242
28 mesajına 36 kere teşekkür edildi.
Standart

Sonunda meb soruşturma açma kararı almış(mış) biraz erken oldu ama neyse.
çağla gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 19-Nisan-2011, 20:21   #104 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

ÖSYM Başkanı da kopyacı çıktı:confused :

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YSG) ortaya çıkan 'şifreli kitapçık' skandalının ardından Türkiye'nin hedefi haline gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in de adı 'kopya' skandallarına karıştı.




İddialara göre, Prof. Demir'in 1990'larda yaptığı akademik bir çalışma 'çalıntı' çıktı ve Demir çalıntı çalışmayla ilgili özür diledi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Alman Peter Latzke'nin yazdığı makaleleri 1990 yılında Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisinde kendi yazmış gibi gösterdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İntihalin fark edilmesi üzerine Demir 'özür' yazısı yayımladı.

İNTİHALLE SUÇLANDI
TV 8 Haber'in araştırdığı ve yayımladığı bilgilere göre, Dr. Demir 1990 yılında akademik hayatın en büyük suçu sayılan intihal ile suçlanmıştı. İddialara göre, Demir'in üniversiteden atılmasının üniversite yönetimi üzerinde etkili olan bazı bilim adamlarının çabasıyla önleniyor.

İNTİHAL NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Loughborough Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan araştırma görevlisi olarak orada kalan Ali Demir 1990 yılında Türkiye'de çıkan Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisi yayınlamıştı. Ne var ki, Peter Latzke adlı gerçek Alman yazardan ilk yazıdaki kısa bir anma dışında söz edilmiyor ve makaleler Doç Dr. Ali Demir'in kendi eseriymiş gibi gösteriliyordu. Oysa, söz konusu olan hemen baştan aşağıya ana kaynaktan kelimesi kelimesine tercüme idi ve bir kaynağın bu şekilde kullanımı "intihal" sayılıyordu. Bu yazıları ilk sayıdaki anmayı görmeden Teknik ve Tekstil'de okuyanların bunların, her makalenin başında ilan edildiği üzere, tümüyle Doç. Ali Demir'e ait olduğunu düşünmeleri kaçınılmazdı.

ÖZÜR DİLEDİ
Bu durum önce Leeds Üniversitesi'nden Prof. Mike Denton'un dikkatini çekti Onun Loughborough Üniversitesi yönetimine başvurması üzerine konu Tekstil Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gordon Wray'a iletildi. Aslında büyük kısmı aynen tercüme olan yazı dizisinin bu şekilde yayınlanmasını akademik ahlak açısından kabul edilmez bulan Dr. Wray derhal bir soruşturma başlattı. Uzun tartışma ve görüşmelerden sonra, Dr. Demir'in kariyerini tümden bitirecek bir adım atmak yerine,akademisyen dostlarının da ricalarını kıramayarak, onun Teknik ve Tekstil dergisinde bir özür yazısı yayınlatmasına razı oldu. Nitekim öyle oldu. Aslında bir çeşit itiraf olan ve dizinin 9. bölümün başında yayınlanan bu açıklamada şöyle deniyordu: "Doç Dr. Demir bu çalışma için Melland Textiberichte'den yazılı izni şimdi elde etmiş bulunmaktadır. Yazılı izni serinin yayınlanmasından önce elde etmediği için Doç. Dr. Demir hem sayın P. M. Latzke'den hem de Melland Textilberichte'den özür diler ve verdikleri izin için de teşekkür eder." Prof. Dr. Ali Demir'in bu "yayın"ı, basından gizlediği yayın listesine koyup koymadığı ise bilinmiyor.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....

Konu GUNBAN tarafından (19-Nisan-2011 Saat 20:24 ) değiştirilmiştir.
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 19-Nisan-2011, 20:40   #105 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Deveye sormuşlar " boynun niye eğri" diye , o da "Nerem doğruki " demiş
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 19-Nisan-2011, 21:48   #106 (permalink)
Türkiye
Üye
 
Türkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 18-Ağustos-2010
Yaş: 60
Mesajlar: 55
Teşekkürleri: 57
8 mesajına 32 kere teşekkür edildi.
Standart

çağla gül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sonunda meb soruşturma açma kararı almış(mış) biraz erken oldu ama neyse.
Burada ister istemez, 'Bu itler neden birbiriniz ısırmaz?' sorusu akla geliyor. Başta da dediğim gibi aralarında bir sürtüşme olmadıkça, yani birbirlerine düşmedikçe, ortak hegemonya devam eder. Birlik bozulmaz. Peki bu neden olur ? Adalet anlayışı neden iflas etmiştir, demek sadece isyanın yansımasıdır.

Evet, it iti ısırmaz ; aralarına kemik atılıncaya kadar. Peki bu atasözü ne anlama gelir, teşbihte bulunulan kişiler it olur mu ? Tabiki olmaz. Maksat benzetmedir, ki atalarımız da birilerine hakaret amaçlı dememiştir bunu.
Türkiye isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 19-Nisan-2011, 22:03   #107 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Tartışmayan, üretmeyen, susan, yargılamayan, ülke yönetiminde yer almayan, avuç açan, etep öpen, el üfeleyen, aman dileyen akademisyenler ordusu yaratıldı, kukla ösym ve yök başkanları seçildi, 12 Eylül ürünü YÖK kaldırılmadı..!

İşte son, işte sonuç; ''hamdolsun zihniyeti ve ürünleri''
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür edenler:
gokhans (26-Nisan-2011)

Alt 20-Nisan-2011, 15:46   #108 (permalink)
MELİH KESKİN
Üye
 
Üyelik tarihi: 03-Eylül-2010
Yaş: 44
Mesajlar: 93
Teşekkürleri: 121
9 mesajına 12 kere teşekkür edildi.
Standart

Arkadaşlar bugün sınavın iptal edildiğine dair duyumlar var facebok'ta da vardı acaba doğru mu biri bilgisi olan var mı aramızda?
MELİH KESKİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 21-Nisan-2011, 10:25   #109 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

İTÜ’deki sınavı da iptal edilmiş

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü’yken, onun kontrolünde gerçekleşen doktora sınavına yönelik çarpıcı iddialar çok önemli

Milyonlarca gencin gözü kulağı ÖSYM’de. Aileleriyle birlikte YGS’ye yönelik kararı bekliyorlar. Son sözü ise ne YÖK ne iktidar ne de savcılık söyleyecek. Geçen ay çıkan yeni ÖSYM yasasına göre, son söz hakkı, ÖSYM’de yani Ali Demir’de bulunuyor. Peki Demir, bu kararı alır mı? Görünen o ki zor alır. Niye mi? İşte size çok çarpıcı bir örnek.
Yıl 2010. Yani geçen yıl. Prof. Demir, ÖSYM Başkanı olmadan önce İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyordu. İşte o dönemde üniversitede araştırma görevlisi olarak görevlendirilmek amacıyla doktora öğrencisi seçmek için başvurular alındı, sınav yapıldı. Peki ne oldu? ALES ve diploma notu en yüksek puanlı öğrenciler, yazılı sınavda çok düşük puan aldıkları gerekçesiyle elendi, en düşük puanlı öğrenciler ise sınavda çok yüksek puan alarak İTÜ’ye girmeye hak kazandı. Sınava itiraz edildi, İTÜ rektörlüğü komisyon kurdu, sınav sonuçları yeniden değerlendirildi ve sınav iptal edildi. Yeni sınav yapıldı. Sonuçta ne mi oldu? Daha önce kazananların hiçbiri kazanamadı!..
Bu konuda ÖSYM Başkanı Demir’e ulaşmak için çok yoğun çaba harcadık ama her zaman olduğu gibi yine mümkün olmadı. Bu konuda vereceği bilgiler olursa, onları da elbette yine sizlerle paylaşırız.
İTÜ ise bu konuda bilgi vermek istemiyor.
Görünen o ki İTÜ, ÖSYM Başkanı Demir ve onun açıklamalarından hızla “tatmin olanlarla” yüz yüze gelmek istemiyor.
Ama ortada onca iddia ve bunu doğrulayan isimler var. ÖSYM Başkanı Demir, umarız, İTÜ’de görev yaptığı döneme yönelik aşağıdaki iddialara, bir an önce cevap verir.
Kimilerine göre bu iddialar, dünkü gazetelerde manşete çıkan intihal iddialarından çok daha önemli.

Sınav neden iptal edildi?
ÖSYM Başkanı Demir’in İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü’yken, onun kontrolünde gerçekleşen doktora sınavına yönelik o çok çarpıcı iddialardan bazıları şöyle:
* 2010’da sizin kontrolünüzde gerçekleşen doktora sınavı, size rağmen, iptal edildi mi? Edildiyse neden edildi?
* Bu sınavda, yüksek puanla başvuran adayların elenip, daha düşük puanla başvuranların kazandırıldığı doğru mu?
* Bu sınava kimler niye itiraz etti?
* Daha sonra sizin itirazınıza rağmen yeni bir sınav yapıldı mı?
* Yapıldıysa, sizin yaptığınız sınavla, yeni yapılan sınav sonuçları arasında bir farklılık söz konusu oldu mu? Bu konuda sizden rapor istendi mi? Hakkınızda soruşturma açıldı mı? Açıldıysa neden açıldı? Açılmadıysa niye açılmadı?
* Sizin yaptığınız sınavda kazananlar, daha sonraki sınavda da başarılı oldu mu? Olamadılarsa neden?
* Sübjektif ve yoruma açık olduğu için iptal edildiği iddia edilen sınavın sorularını kimler hazırladı? O sınavın yerine yapılan sınavın sorularını kimler hazırladı?
* YÖK ya da üniversite yönetimi bu konuda sizden bilgi istedi mi? Sınavın iptal edilmesine tepki verdiniz mi? Vermediyseniz neden?
* Bu konu kapatıldı mı? Kapatılması istendi mi? Kapatılması için üst makamların devreye girdiği iddiası doğru mu?
* YÖK bu konuda ne düşünüyor?

İTÜ neden sessiz?
Yukarıdaki söz konusu iddialar, Demir’in ÖSYM Başkanlığı’na atandığı günden itibaren ısrarla gönderiliyor. Tam da rektörlük seçimi öncesi gelen iddialar gibi, zamanlamasını doğru bulmadığımız için yayımlamayı hiç düşünmedik. Ama çok farklı noktalara çekilmeye başlandı. Bu yüzden olayla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması açısından, kimilerine göre çok kesin bu gelişmeyi, yine de iddia şeklinde kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Belki o zaman Sayın Rektör ve Sayın Başkan çok daha net bilgiler verirler ve olay da her yönüyle açıklığa kavuşmuş olur.
Ya da belki de YÖK bu konuda süratle bir soruşturma açarak kamuoyunu bilgilendirir.
Ali Demir’e sabır diliyoruz. Böylesi bir dönemde üzerindeki baskılara bir yenisini daha eklemek istemezdik. Ama yazılmayan, konuşulmayan konular, ileride çok daha farklı boyutlarda karşısına çıkabiliyor ya da çok farklı şehir efsanelerine dönüşebiliyor. Umarız başta YGS ve kendisine yönelik intihal iddiaları gibi bu konuya da en kısa sürede açıklık getirir.
ABBAS GÜÇLÜ

Konu aşağıdaki linkten alıntı yapılmıştır..
http://gundem.milliyet.com.tr/itu-de...12/default.htm
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür edenler:
GUNBAN (21-Nisan-2011)
Alt 21-Nisan-2011, 11:42   #110 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İTÜ’deki sınavı da iptal edilmiş

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü’yken, onun kontrolünde gerçekleşen doktora sınavına yönelik çarpıcı iddialar çok önemli

Milyonlarca gencin gözü kulağı ÖSYM’de. Aileleriyle birlikte YGS’ye yönelik kararı bekliyorlar. Son sözü ise ne YÖK ne iktidar ne de savcılık söyleyecek. Geçen ay çıkan yeni ÖSYM yasasına göre, son söz hakkı, ÖSYM’de yani Ali Demir’de bulunuyor. Peki Demir, bu kararı alır mı? Görünen o ki zor alır. Niye mi? İşte size çok çarpıcı bir örnek.
Yıl 2010. Yani geçen yıl. Prof. Demir, ÖSYM Başkanı olmadan önce İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyordu. İşte o dönemde üniversitede araştırma görevlisi olarak görevlendirilmek amacıyla doktora öğrencisi seçmek için başvurular alındı, sınav yapıldı. Peki ne oldu? ALES ve diploma notu en yüksek puanlı öğrenciler, yazılı sınavda çok düşük puan aldıkları gerekçesiyle elendi, en düşük puanlı öğrenciler ise sınavda çok yüksek puan alarak İTÜ’ye girmeye hak kazandı. Sınava itiraz edildi, İTÜ rektörlüğü komisyon kurdu, sınav sonuçları yeniden değerlendirildi ve sınav iptal edildi. Yeni sınav yapıldı. Sonuçta ne mi oldu? Daha önce kazananların hiçbiri kazanamadı!..
Bu konuda ÖSYM Başkanı Demir’e ulaşmak için çok yoğun çaba harcadık ama her zaman olduğu gibi yine mümkün olmadı. Bu konuda vereceği bilgiler olursa, onları da elbette yine sizlerle paylaşırız.
İTÜ ise bu konuda bilgi vermek istemiyor.
Görünen o ki İTÜ, ÖSYM Başkanı Demir ve onun açıklamalarından hızla “tatmin olanlarla” yüz yüze gelmek istemiyor.
Ama ortada onca iddia ve bunu doğrulayan isimler var. ÖSYM Başkanı Demir, umarız, İTÜ’de görev yaptığı döneme yönelik aşağıdaki iddialara, bir an önce cevap verir.
Kimilerine göre bu iddialar, dünkü gazetelerde manşete çıkan intihal iddialarından çok daha önemli.

Sınav neden iptal edildi?
ÖSYM Başkanı Demir’in İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü’yken, onun kontrolünde gerçekleşen doktora sınavına yönelik o çok çarpıcı iddialardan bazıları şöyle:
* 2010’da sizin kontrolünüzde gerçekleşen doktora sınavı, size rağmen, iptal edildi mi? Edildiyse neden edildi?
* Bu sınavda, yüksek puanla başvuran adayların elenip, daha düşük puanla başvuranların kazandırıldığı doğru mu?
* Bu sınava kimler niye itiraz etti?
* Daha sonra sizin itirazınıza rağmen yeni bir sınav yapıldı mı?
* Yapıldıysa, sizin yaptığınız sınavla, yeni yapılan sınav sonuçları arasında bir farklılık söz konusu oldu mu? Bu konuda sizden rapor istendi mi? Hakkınızda soruşturma açıldı mı? Açıldıysa neden açıldı? Açılmadıysa niye açılmadı?
* Sizin yaptığınız sınavda kazananlar, daha sonraki sınavda da başarılı oldu mu? Olamadılarsa neden?
* Sübjektif ve yoruma açık olduğu için iptal edildiği iddia edilen sınavın sorularını kimler hazırladı? O sınavın yerine yapılan sınavın sorularını kimler hazırladı?
* YÖK ya da üniversite yönetimi bu konuda sizden bilgi istedi mi? Sınavın iptal edilmesine tepki verdiniz mi? Vermediyseniz neden?
* Bu konu kapatıldı mı? Kapatılması istendi mi? Kapatılması için üst makamların devreye girdiği iddiası doğru mu?
* YÖK bu konuda ne düşünüyor?

İTÜ neden sessiz?
Yukarıdaki söz konusu iddialar, Demir’in ÖSYM Başkanlığı’na atandığı günden itibaren ısrarla gönderiliyor. Tam da rektörlük seçimi öncesi gelen iddialar gibi, zamanlamasını doğru bulmadığımız için yayımlamayı hiç düşünmedik. Ama çok farklı noktalara çekilmeye başlandı. Bu yüzden olayla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması açısından, kimilerine göre çok kesin bu gelişmeyi, yine de iddia şeklinde kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Belki o zaman Sayın Rektör ve Sayın Başkan çok daha net bilgiler verirler ve olay da her yönüyle açıklığa kavuşmuş olur.
Ya da belki de YÖK bu konuda süratle bir soruşturma açarak kamuoyunu bilgilendirir.
Ali Demir’e sabır diliyoruz. Böylesi bir dönemde üzerindeki baskılara bir yenisini daha eklemek istemezdik. Ama yazılmayan, konuşulmayan konular, ileride çok daha farklı boyutlarda karşısına çıkabiliyor ya da çok farklı şehir efsanelerine dönüşebiliyor. Umarız başta YGS ve kendisine yönelik intihal iddiaları gibi bu konuya da en kısa sürede açıklık getirir.
ABBAS GÜÇLÜ

Konu aşağıdaki linkten alıntı yapılmıştır..
http://gundem.milliyet.com.tr/itu-de...12/default.htm
BUNLAR SADECE DEVEDE KULAK.
Bu ve benzer haksızlıklarla sınav kazanan, bir yerlere gelenlere GELENLERE NALET OLSUN.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
2011, edildi, ideası, servis, soruları, ygs, İddaası, İddeası, İddiası, İdeası, şifre


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:40.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq