Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-Ağustos-2010, 18:23   #4 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

KPSS sonuçları Meclis gündeminde!

KPSS’de yaşanan kopya iddaları Meclis’e taşında. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Bakan Çubukçu’ya KPSS sonuçlarını sordu...

İşte o soru önergesi;


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla dilerim.



Av. Turgut DİBEK
Kırklareli Milletvekili
Adalet Komisyonu Üyesi

2010 Yılı KPSS sınav sonuçları açıklanmıştır. Eğitim bilimleri 2009 yılı KPSS birincisi dahi bütün soruları yapamazken bu yıl, 120 soruda 120 doğru yanıtı olan kişi sayısı 500’den fazla olarak basında yer almıştır.
İnternette yayınlanan iddialara göre, bir kişinin 2008’de eğitim bilimleri sınavından 44 doğru, 69 yanlışı; 2009 yılında 58 doğru, 57 yanlışı; bu yıl ise 120 doğrusu bulunmaktadır. İddialara göre bu durumda olan 9 kişi internet siteleri tarafından tespit edilmiştir.
Konu ile ilgili başka bir iddia ise optik okuyucular yanıtları ve puanları yanlış hesaplamıştır. Ayrıca sınava girenlerin büyük çoğunluğu kendi kontrollerindeki net sayılarıyla, ÖSYM’nin açıkladığı sonuçlar arasında farklar olduğunu ifade etmektedir.
Buna göre,
1- 2009 yılı eğitim bilimleri birincilinin bile bütün soruları yapamadığı bir sınavda bu yıl beş yüzden fazla adayın bütün sorulara yanıt vermesi araştırılmakta mıdır?
2- Bu kadar çok tam puan alanın ortaya çıkması, Polis Meslek Yüksek Okulu sınavındaki gibi bir soruların bazı kesimlerce ele geçirildiği anlamına mı gelmektedir? Konu ile ilgili bir araştırma yapılmakta mıdır?
3- Bütün soruları yapan beş yüzden fazla adayın bir kısmın önceki yıllardaki sınav sonuçları internette yayınlanmıştır. Önceki yıllarda soruların yarısını dahi yapamayan adayların bu sınavda tüm soruları yapabilmeleri ile ilgili bir inceleme yapılmış mıdır?
4- Sınavdaki optik okuyucu hatası iddiaları araştırılmış mıdır?
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (01-Eylül-2010)