Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

SINAVLAR

> KPSS

KPSS KPSS sınavı ile ilgili paylaşımlar.

2010-KPSS Sonuçlarında Soru İşaretleri.. Bu İşin Arkasında Kimler Var?

2010-KPSS Sonuçlarında Soru İşaretleri.. Bu İşin Arkasında Kimler Var? Evet son iki haftadır kamuoyu bu konu ile çalkalanıyor.Bugüne kadar görülmemiş şekilde bazı ortak özellikleri olan kişilerin yüksek başarıları(özellikle de eğitim bilimlerinde) herkesin kafasında ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24-Ağustos-2010, 16:39   #1 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Exclamation 2010-KPSS Sonuçlarında Soru İşaretleri.. Bu İşin Arkasında Kimler Var?

Evet son iki haftadır kamuoyu bu konu ile çalkalanıyor.Bugüne kadar görülmemiş şekilde bazı ortak özellikleri olan kişilerin yüksek başarıları(özellikle de eğitim bilimlerinde) herkesin kafasında çeşitli sorular bırakmış durumda.
Sorular mı çalındı? Çalanlar kimler ve ne adına yaptılar? Eğer olay doğru ise devletin kurumlarına nasıl güveneceğiz.
Buyrun görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmaya..... 2010-KPSS Sonuçlarında Soru İşaretleri.. İşin

2010-KPSS Sonuçlarında Soru İşaretleri.. İşin


__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....

Konu GUNBAN tarafından (27-Ağustos-2010 Saat 19:52 ) değiştirilmiştir.
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 12 üye:
aslı tanyeli (06-Eylül-2010), Ayşenur KILIÇ (24-Ağustos-2010), damla05 (07-Temmuz-2012), Fatih GÜRIŞIK (25-Ağustos-2010), gül nihal (11-Kasım-2010), hasan kemal (08-Eylül-2010), izobar (06-Eylül-2010), nuzi (29-Ağustos-2010), o.ardanuç (24-Ağustos-2010), SaBaH GüNeŞi (01-Eylül-2010), Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010), zumrut_ (27-Ağustos-2010)

Alt 24-Ağustos-2010, 18:06   #2 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

KPSS’de kopya iddiası!

abbasguclu.com.tr’ye elektronik posta gönderen KPSSzedeler sınav sonuçlarında gariplikler olduğunu iddia ediyorlar. Özellikle Eğitim Bilimleri testinden 120’de 120 doğru yapanların oranının geçen yıllara göre çok fazla artış gösterdiğine dikkat çeken okurlarımız bu konununun araştırılmasını istiyorlar...

İşte o elektronik posta;

Bu sene KPSS Lisans sınav sonuçlarına bakıldıgında 500 den fazla kişinin eğitim bilimleri sınavından (yani öğretmen olacakların girdiği sınav) 120 soruda 120 doğru yapmıştır. Bu durum kpss tarihinde bir ilktir. Bazı dershaneler eğitim bilimlerinde 120 sorudan 120 soruyu da doğru cevaplayan 5 öğrencisi olduğunu açıklıyor.

Geçen sene yani kpss lisans (2009) sınavı Türkiye 1. si olan kişi bile eğitimden 120 doğru yapamadı, ama bu sene 500 den fazla kişi bunu başardı soruların bazılarının cevabı bile anlaşılamamış ve Eğitim uzmanları bile cevaplayamazken...

Bu kopya skandalına katılanlardan bazıları, ki büyük çoğunluğu da birkaç soruyu ya boş bırakmış ya da birkaç yanlış yapmıştır. 120 soru da 120 net yapan tc kimlik numaraları ifşa edilenlerin genel sıralamasına baktığımızda 467. oldukları görünüyor.. Bu sınavdan en az 500 kişi eğitimi tamamen doğru yapmış, kopyaya katılanların sayısı da bu rakama bakıldığında oldukça yüksektir..





HABER: Haberler | abbasguclu.com.tr
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (01-Eylül-2010)
Alt 24-Ağustos-2010, 18:15   #3 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

KPSS’de 350 aday tam puan aldı!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı veya kopya çekildiği yönündeki iddiaların araştırıldığını, araştırma sonucuna göre gerekli girişimlerde bulunulacağını bildirdi.

İddiaları ortaya koyanların elinde delil bulunmadığını ancak iddiaları ihbar kabul ederek araştırma yaptıklarını söyleyen Yarımağan, KPSS'de Eğitim Bilimleri testinde 350 adayın tam puan aldığını, bu adaylarla yüksek puan alan bazı adayların da araştırıldığı belirtti. Yarımağan, ''Başka şeyleri de araştırıyoruz ama görünende bir şey yok. Dağılımlarda anormal bir şey görünmüyor'' dedi.
KPSS'deki iddialara ilişkin sorularını yanıtlayan Yarımağan, iddiaların araştırıldığını ve somut hiçbir verinin olmadığını söyledi.
Yarımağan, ''Birtakım iddialar var. O iddilar delil niteliğinde değil. Bu nedenle onlara istinaden bir şey yapmak mümkün değil. İddiaları ortaya koyanların elinde de hiçbir kanıt yok. Onlar da tamamen hisleriyle söylüyorlar'' diye konuştu.
KPSS'nin ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri testinde 350 kişinin 120 sorunun tümünü doğru yanıtladığını bildiren Yarımağan, üniversiteye giriş sınavında da Matematik sorularının tümünü doğru yanıtlayan 7 bin aday olduğuna işaret etti.
Yarımağan, ''Bir testte soruların tümünü yapmak anormal değil, çok normal bir olay. Anormal gibi görünen şu, bu testte bundan önceki senelerde soruların tümünü yapan çıkmıyormuş ama bu tek başına bir kanıt değil ki. Birtakım şeyleri araştırıyoruz. O araştırmaların sonunda bir şey bulursak gerekli girişimlerde bulunuruz. Şu aşamada orada bir şey olduğuna ilişkin somut hiçbir veri yok'' dedi.

MÜFREDAT DEĞİŞTİ, SORULAR KOLAYLAŞTI

Önceki yıllarda tüm soruları doğru yanıtlayan aday çıkmamasına karşın bu sınavda 350 adayın tam puan almasının nedenini Yarımağan şöyle açıkladı:
''Soruları hazırlayan öğretmenlerle konuştuk, onlar diyor ki 'müfredat değişti, soruların türü çok değişti, dolayısıyla eski sınavlarla çok karşılaştırmayın.
Yani Eğitim Bilimlerinin müfredatı değişmiş. Son iki yıldır sorulan sorular farklı türde ve bu sene de sorular bayağı kolay. Nitekim ortalamada 9 puan farketmiş. Yani geçen yıla göre (soruları doğru yanıtlamada) ortalama 9 puan artarak 52'den 61'e yükselmiş. Demek ki geçen seneye göre sorularda ciddi bir kolaylaşma var. Zaten soruları hazırlayan hocalar da bunu söylüyorlar.
Ama biz 120 soruluk testte geçen sene hiç tam yapan çıkmamışken bu sene 350 kişi çıktı diye bunu bir gösterge olarak değerlendirip inceliyoruz. Bundan hemen 'sorular çalınmış' diye bir sonuç çıkarmak mümkün değil.''
Araştırmalar sonucunda iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa sınavın iptal edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya Yarımağan, ''Herşey her zaman mümkün. Böyle bir şey olduğu ispat edilirse kanıtları olursa olabilir ama böyle bir şey olduğuna inanmıyorum'' yanıtını verdi.
Araştırmaların hangi konular üzerinden yürütüldüğü sorusunu Yarımağan, ''Soruların tümünü doğru yanıtlayan 350 adayı değil, başka adayları da araştırıyoruz. Yüksek puan alanları araştırıyoruz'' diye yanıtladı.

KARI-KOCA TÜM SORULARI DOĞRU YANITLAR MI?

KPSS'nin Eğitim Bilimleri testinde bir karı-kocanın 120 sorunun tamamını doğru yanıtladığının anımsatılması üzerine Yarımağan, ''Evet, bunlar kafa karıştırıyor. Ben mutlaka 'hiçbir şey olmamıştır' demiyorum ama bir karı-kocanın ikisi birden 120 sorunun 120'sini yaptı diye bunlar mutlaka kopya çekti sonucunu çıkaramazsınız. Şüphelenirsiniz, incelersiniz. Buradan bir sonuç çıkarmamak lazım hemen'' diye konuştu.
Yarımağan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Görünende bir şey yok. Elimizdeki veriler üzerinde araştırıyoruz ama dediğim gibi dağılımlarda anormal bir şey görünmüyor. Soruların tümünü yapan adaylar, bu 350 aday Türkiye'nin her yerinden. Her ilden bir-iki kişi, üç kişi. En çok Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de var. Bir yörede toplanmıyorlar. Başka şeylere de bakıyoruz, araştırıyoruz. Bunları bir ihbar kabul edip araştırıyoruz ama görünende bir şey yok.''
Ünal Yarımağan, dün akşam saatlerinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile konuyu beraber değerlendirdiklerini söyledi.

SORULARDA BİR SIZMA OLSA DAĞILIMLAR BÖYLE OLMAZ

''Bazı dershanelerin ÖSYM'den bazı kişilerle bağlantı kurup soruları aldığı'' yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Yarımağan, şunları kaydetti:
''Ben böyle bir şey olmasına ihtimal vermiyorum. Tabii ki olmaz olmaz diye bir şey yoktur dünyada. Yani ABD'nin en sıkı güvenlik şifrelerini bile kıranlar oluyor. Olmaz olmaz diye bir şey yok ama ben özellikle ÖSYM'nin içindeki güvenlik önlemlerinin artı kişilerin güvenilir olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar ÖSYM'den bir şey olmadı ama hiç olmaz diye de bir iddiada bulunamam. Çünkü sonuçta bu sorular matbaaya gidiyor, basılıyor, sonra 81 ile dağıtılıyor, sonra bilmem ne kadar salona dağıtılıyor. Oralarda da biz elimizden gelen bütün önlemleri alıyoruz. Bir şey olduğunu da ben sanmıyorum. Veriler de onu göstermiyor. Bir sızma olsa dağılımlar böyle olmaz.''

TELAŞLANACAK BİR ŞEY YOK

Araştırmanın birkaç gün sürebileceğini söyleyen Yarımağan, ''Öğretmen adayları müsterih olsunlar, bir şey yok ortalıkta. Birileri ortaya bir şey attı, ortalığı bulandırdı. Telaşlanacak bir şey yok. Günümüz teknolojisinde, 'bir kişi soruları salonda kameraya çekti, dışarıya gönderdi' gibi senaryolar yaratılabilir. Günümüz teknolojisi çok ileri. Öyle bir şeyler oldu, üç-beş kişiye gittiyse bilemem ama ben geniş çaplı bir şey olduğuna inanmıyorum'' diye konuştu.
''Geniş çaplı olmasa bile sınavın iptalini gerektirir mi?'' sorusuna Yarımağan, ''Varsayım üzerinden konuşmak istemiyorum. Öyle birşey olduğuna ihtimal vermiyorum. Öyle bir şey olduğunu gösteren kanıt da yok, ama kanıt olursa üzerine gideriz'' dedi.

HABER: Haberler | abbasguclu.com.tr
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (01-Eylül-2010)

Alt 24-Ağustos-2010, 18:23   #4 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

KPSS sonuçları Meclis gündeminde!

KPSS’de yaşanan kopya iddaları Meclis’e taşında. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Bakan Çubukçu’ya KPSS sonuçlarını sordu...

İşte o soru önergesi;


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla dilerim.



Av. Turgut DİBEK
Kırklareli Milletvekili
Adalet Komisyonu Üyesi

2010 Yılı KPSS sınav sonuçları açıklanmıştır. Eğitim bilimleri 2009 yılı KPSS birincisi dahi bütün soruları yapamazken bu yıl, 120 soruda 120 doğru yanıtı olan kişi sayısı 500’den fazla olarak basında yer almıştır.
İnternette yayınlanan iddialara göre, bir kişinin 2008’de eğitim bilimleri sınavından 44 doğru, 69 yanlışı; 2009 yılında 58 doğru, 57 yanlışı; bu yıl ise 120 doğrusu bulunmaktadır. İddialara göre bu durumda olan 9 kişi internet siteleri tarafından tespit edilmiştir.
Konu ile ilgili başka bir iddia ise optik okuyucular yanıtları ve puanları yanlış hesaplamıştır. Ayrıca sınava girenlerin büyük çoğunluğu kendi kontrollerindeki net sayılarıyla, ÖSYM’nin açıkladığı sonuçlar arasında farklar olduğunu ifade etmektedir.
Buna göre,
1- 2009 yılı eğitim bilimleri birincilinin bile bütün soruları yapamadığı bir sınavda bu yıl beş yüzden fazla adayın bütün sorulara yanıt vermesi araştırılmakta mıdır?
2- Bu kadar çok tam puan alanın ortaya çıkması, Polis Meslek Yüksek Okulu sınavındaki gibi bir soruların bazı kesimlerce ele geçirildiği anlamına mı gelmektedir? Konu ile ilgili bir araştırma yapılmakta mıdır?
3- Bütün soruları yapan beş yüzden fazla adayın bir kısmın önceki yıllardaki sınav sonuçları internette yayınlanmıştır. Önceki yıllarda soruların yarısını dahi yapamayan adayların bu sınavda tüm soruları yapabilmeleri ile ilgili bir inceleme yapılmış mıdır?
4- Sınavdaki optik okuyucu hatası iddiaları araştırılmış mıdır?
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (01-Eylül-2010)
Alt 24-Ağustos-2010, 18:27   #5 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

şte Çankaya'ya, hükümete, muhalefete gönderilen son KPSS mektubu!

KPSSzedeler Çankaya’ya gönderdikleri mektupta mağduriyetlerini söyle anlatıyorlar....


Konu: 2010 KPSS KOPYA SKANDALI VE YANLIŞ HESAPLANAN PUANLAR

1) 10-11 Temmuz 2010 tarihinde kamu personeli seçme sınavı (KPSS) gerçekleşmiştir. Sınav günü çeşitli medya kuruluşlarında kopya şebekesi yakalandığına dair haberler yayınlanmıştır. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan A.A'ya yaptığı açıklamada "Günümüz teknolojisinde, 'bir kişi soruları salonda kameraya çekti, dışarıya gönderdi' gibi senaryolar yaratılabilir. Günümüz teknolojisi çok ileri. Öyle bir şeyler oldu, üç-beş kişiye gittiyse bilemem ama ben geniş çaplı bir şey olduğuna inanmıyorum" demiştir. Bir kişinin dahi soruları ya da yanıtları sınavdan önce elde etmesi tüm istatistikleri etkileyip sonuçları değiştirecektir ve aynı zamanda bir kişinin soru ya da yanıtları sınav öncesi elde etmesi sadece o kişinin bu belgeleri kullandığı anlamına gelmemektedir. Eğer böyle bir şebeke varsa yakalananlarla sınırlı olduğunu düşünmek yanlıştır ve bir düşünceye göre hareket etmek de hukuka uygun değildir.

2) 10 Temmuz 2010'da gerçekleşen sınav iki oturumda gerçekleşmektedir. Sabah oturumu genel yetenek (G.Y.) ve genel kültür (G.K.) bölümlerinden oluşur. Öğleden sonra oturumuna ise sadece öğretmenler girer ve eğitim bilimleri sorularından oluşur.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın yaptığı açıklamada belirttiği "bu seneki GK – G.Y. soruları oldukça kolaydı" ifadesi herkes için geçerli sayılabilecek bir yargı değildir. Örneğin sözelci bir adayın matematik bölümündeki 30 sorunun 28 - 30 tanesini doğru yanıtlaması çok düşük bir ihtimaldir, özellikle önceki yıllarda bu alanda doğru yanıtlayabildiği soru sayısı 2010 yılı verileriyle bağdaşamayacak şekilde düşükse.

Öğleden sonra yapılan oturumda sorulan Eğitim Bilimleri soruları için Sn. Yarımağan açıklamasında, önceki yıllarda yapılan KPSS'lerde böyle bir başarı örneği olmamasına rağmen, yüzlerce (350) adayın tüm soruları doğru ve birçok adayın da 2-3 yanlışla yanıtlamış olmasının çok çalışmış olmakla açıklanabileceğini savunmaktadır; bu ihtimal, belirtilen adayların önceki yıllarda gösterdikleri performans dikkate alındığında ve önceki yılların genel başarı istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda anlamsızlaşmaktadır.

3) Eğitim Bilimleri bölümü, G.K. ve G.Y. bölümleri soruları gibi kesin doğru yanıtlar içeren sorulardan oluşmaz. Yani çoğu soru kesin ve net bilgilerden oluşmayan göreceli bilgi içermektedir. Eğitim profesörlerinin bile aralarında anlaşamadıkları; bu yıla kadar 120 soruda 120 doğru yapan öğrenci ve profesörün çıkmadığı, her yıl en az 1-2 sorunun birden çok cevabı olduğu ya da doğru cevabının bulunmadığı, yanlış olduğu gibi sebeplerle iptal edildiği bir bölümdür. Ancak bu yıl yüzlerce öğrenci 120 soruda 120 doğru yapmayı başarmıştır. Eğitim profesörleri ise hala 4-5 sorunun üzerinde tartışmaya devam ediyorlardır. Bu şekilde tartışılan sorular varken 120 sorunun 120 sini doğru cevaplamanın mümkün görülmesi ihtimal dahilinde değildir.

4.İnternet ortamında kopya çektiği, soruları ya da cevapları aldığı iddia edilen kişilerin bir kısmı deşifre edildi, TC kimlik numaraları verilip geçtiğimiz yıllardaki ve 2010 yılı sınavlarındaki sonuçları ortaya çıkarıldı. Hala internet sitelerinde birçok kişinin buna benzer ÖSYM sonuç belgeleri bulunmaktadır. Bu kişilerin sayılarının 400-500 lere ulaştığından bahsediliyor. Bence bu kişilerin sayısı çok daha fazladır.

5) Bu kadar başarılı sonuç gösteren öğrencinin bulunduğu bir sınavda, geriye kalan adayların çoğunun puanı 4-8 puan düşük gelmiştir. Sınav sorularının ya da cevaplarının sızdırılması, satılması, çalınması ya da merkezden oynanması gibi iddalar bizleri harekete geçirmiştir.

6) Gereğinin yapılıp bu kişilerin bahsedilen durumlarının ve iddiaların araştırılmasını , konuyla ilgili yapılacak incelemenin ÖSYM harici bir kurum ve bilirkişiler tarafından yapılmasını arz ediyorum.




HABER: Haberler | abbasguclu.com.tr
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (01-Eylül-2010)

Alt 24-Ağustos-2010, 18:29   #6 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

MEB'den KPSS açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarının iptal edilmeyeceğini açıkladı. Ancak MEB, KPSS'de kopya çekildiği kanıtlandığı takdirde bu kişilerin atamalarının iptal edileceğini ve yeniden öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialar üzerine, 31 Ağustos 2010'da gerçekleştirilecek 30 bin kadrolu öğretmen atamasına ilişkin iptal taleplerinin medyada yer aldığı belirtildi.

10 ve 11 Temmuzda yapılan KPSS'de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarının ÖSYM tarafından araştırıldığı ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın “ÖSYM'nin güvenilir bir kurum olduğu, soruların hazırlanmasından dağıtılmasına kadar her aşamada sınav güvenliğine dikkat ettikleri ancak günümüz teknolojisinin geldiği noktayı da dikkate alarak kopya iddialarını ihbar kabul ettiklerini ve gerekli incelemeyi başlattıklarını” kamuoyuna açıkladığı bildirildi.

KPSS'de kopya çekildiğine veya soruların elde edildiğine ilişkin iddianın özellikle “eğitim bilimleri” testinde 350 adayın tam puan almasına yönelik olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“ÖSYM hem söz konusu 350 adayı hem de sınavdan yüksek puan alan adayları tek tek araştırmaktadır. Ancak araştırmanın sonuçlanacağı tarih net değildir. Bu nedenle bakanlığımız 18 Ağustos 2010 itibarıyla almaya başladığı kadrolu öğretmen başvurularını 31 Ağustosta gerçekleştireceği atamalarla tamamlayacaktır. Kaldı ki ağustos ayında 30 bin öğretmen alınacağı tarafımızca çeşitli tarihlerde duyurulmuştur. Ayrıca 20 Eylül 2010'da başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında yeni atanacak öğretmenlerimiz, 1 Eylül 2010 tarihi itibarıyla eğitim ve öğretim çalışmalarının aksamaması için görevlerinin başında olmak durumundadır.

Dolayısıyla hem öğretmen ihtiyacımız hem de atama bekleyen öğretmenlerimiz göz önüne alındığında atamaları iptal etmek haksızlığa neden olacaktır. Sınavın iptaline yol açacak bir sonuç elde edilmediği sürece Milli Eğitim Bakanlığı bu sınavı hukuken geçerli saymak durumundadır ve bakanlığımız aksi ispatlanana kadar sınavın geçerliliğini kabul etmektedir. Henüz kanıtlanmamış iddialardan yola çıkarak atamaları iptal etmek hukuk devleti ilkeleriyle de bağdaşmamaktadır. Bir kez daha belirtmekte fayda var ki bazı adayların sınavlarının iptali söz konusu olsa bile bu durum sınavın bütününü etkilemediği sürece sınav sonuçlarını geçerli kabul etmek hukuki bir zorunluluktur. Bakanlığımız söz konusu iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa bu kişilerin atamalarını derhal iptal edecek ve kimseyi hak kaybına uğratmadan yerlerine puan üstünlüğüne göre yeni öğretmen ataması yapacaktır.”


HABER: http://www.abbasguclu.com.tr/haber/m...ciklamasi.html
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010)
Alt 24-Ağustos-2010, 18:32   #7 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

şte karı-koca KPSS rekortmenleri!

KPSS’de eşiyle beraber 120 net yaptığı için kopya çektiği iddia edilen Kayseri Özel Yelkenoğlu Lisesi Müdür Yardımcısı Bahadır Yolaçan, kopya çektikleri iddialarını yalanlayarak, “Millet gocunuyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın ‘söylentiler mutsuz insanların feryadı’ açıklamasına uyuyor” dedi.


2010 KPSS’de birçok çiftin Eğitim Bilimleri bölümünden 120 net yapması toplu kopya şüphesine neden oldu. Sınavla ilgili yaşanan şaibeler, aylarca hazırlık yapan ancak hiç beklemedikleri sonuçları alan adayları isyan ettirdi. Sınavda kopya çektikleri iddia edilenler ise suskunluğa büründü.

2010 KPSS’de eşiyle beraber kopya çektiği iddia edilen Kayseri Özel Yelkenoğlu Lisesi Müdür Yardımcısı Bahadır Yolaçan’a ulaştı. Çalıştığı işyerini belirtmekten kaçınan Yolaçan, önce isminin nüfusa kayıtlı olduğu gibi Zekai olduğunu belirti. Ancak daha sonra yazacaklarımızı görmek istediğini belirterek metnin bir kopyasını bahadiryolacan@hotmail.com adlı adresine gönderilmesini istedi. Sorularımız üzerine ‘Bahadır’ isminin göbek adı olduğunu söyleyen Yolaçan’ın, ait Kayseri Özel Yelkenoğlu Lisesi’nde müdür yardımcısı olduğunu öğrendik.

BAŞARILI OLDUK ÇÜNKÜ SORULAR ÇOK KOLAYDI

Eşi Reyhan Yolaçan ile beraber kopya çekmediklerini ve çalışarak bu sonucu elde ettiklerini kaydeden Bahadır Yolaçan şunları söyledi, “Ben zaten Selçuk Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik üzerine yüksek lisans yapıyorum. 38 yaşındayım. Daha önce 2 yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği’ni okudum ve bıraktım. Ardından Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 12. olarak bitirdim. Eşim de tarih öğretmeni. Hayatımda ilk defa KPSS’ye girmeye niyet ettim ve girdim. Bundan öte bir şey yok. Eşimi de teşvik ettim o da girdi. Kendisini dershaneye kaydettirmiştim. 1 yıl boyunca akşam saat 18 ve 21 arası KPSS’ye çalıştı. Ben de sınava hazırlık sınavlarından çalışıyordum. Sınavda başarılı olduk çünkü sorular da kolaydı. Millet gocunuyor. Bu da ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın ‘söylentiler mutsuz ve başarısız insanların feryadı’ açıklamasına uyuyor. Ben MEB’e başvurmayı düşünmüyordum. Çünkü özel sektörde daha fazla kazanıyorum. Ama kıskananlara karşı eşimle birlikte MEB’e başvurup daha az maaşla öğretmen olmaya çalışacağım. Ayrıca ismimizi ve kimlik numaralarımızı kim ortaya attıysa onların tespit edilmesi için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağım. Öte yandan bence bütün bu kopya söylentilerinin nedeni, bazı kurum ve yayınevlerine antipati yaratmak ve yayınlarının satılmasını engellemektir.” Vatan


HABER: Haberler | abbasguclu.com.tr
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010)

Alt 24-Ağustos-2010, 18:34   #8 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

CHP: KPSS'yi Meclis araştırsın

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, KPSS için “Meclis Araştırması” açılmasını istedi...


Köktürk, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS'ye giren adayların, “sınav sorularının çalınarak sızdırıldığı, puanların yanlış hesaplandığı” iddialarıyla ÖSYM'yi suçladığını anımsattı.

Daha önce yapılan “tıpta uzmanlık” ve “polislik” sınavlarında da “skandallar” yaşandığını belirten Köktürk, şunları kaydetti:
“KPSS şampiyonu bazı adayların eş, kardeş ve arkadaş olduğunun ortaya çıkması, ÖSYM'de bazı cemaat ilişkileri bulunduğu ve soruların el altından belli kesimlere servis edildiği görüşünü güçlendirmektedir. Bu durum, Anayasanın 'kanun önünde eşitlik' ilkesine aykırıdır.

ÖSYM, yıllarca toplumun en güvendiği kurumlardan biri olarak hizmet vermiştir. Ancak milyonlarca kişinin kaderini belirleyen kurum şimdi sık sık tartışmaların hedefine oturmuştur. Bu nedenle sınava giren öğrencilerin ve sonuçları merakla izleyen ailelerin KPSS sonuçlarıyla ilgili kuşkuları derhal giderilmeli, kamuoyunu tatmin edecek bilgilendirme yapılmalıdır. Bu konuda izlenecek en uygun yol, TBMM'de bir Araştırma Komisyonu kurularak kamuoyunda dillendirilen tüm iddiaların araştırılması olacaktır.”



HABER: Eğitim Haberleri | abbasguclu.com.tr
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
hülya koç (27-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010)
Alt 24-Ağustos-2010, 18:36   #9 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

Abbas Güçlü'nin Milliyet Diyalog'daki yazısı:

Süper denetçiler KPSS’de kopyacı avında!

"YÖK, KPSS ile ilgili iddiaları soruşturmak için Denetleme Kurulu’nu tam yetkiyle görevlendirdi..."


Türkiye günlerdir Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’de yaşanan skandalı konuşuyor. Bugüne kadar soruların tümünü yapan hiç kimse çıkmazken bu yıl, sadece Eğitim Bilimleri testinde 120 sorunun tümünü yapan 350 kişi çıktı. 110 üzerinde neti olan aday sayısı önceki yıllarda 20.30’u geçmezken bu yıl binlerle ifade ediliyor. Daha da enteresanı, karı-koca öğretmen adaylarından soruların tümünü yapan çift sayısı 10’u aştı.
KPSS’de bugüne kadar eşi benzeri görülmeyen bu başarı patlaması(!), başta öğretmenler olmak üzere sınava giren 800 bin adayı rahatsız etti. ÖSYM, YÖK ve MEB günlerce olaya sessiz kaldı. Bu arada kopya iddiaları açıklık kazanmadan MEB öğretmen alımına başlanacağını açıkladı. Tüm bu gelişmeler de başta eğitim sendikaları olmak üzere pek çok kurumun bu olaya odaklanmasına yol açtı.

Cuma akşamı toplantı

KPSS ile ilgili olarak bugüne kadar hem bireysel hem de kurumsal davalar açıldı. Ama görünen o ki şu ana kadar ki en büyük soruşturmayı cuma akşamı saatlerinde YÖK başlatmış. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç, Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandıklarını ve YÖK Denetleme Kurulu’nu, tam yetki ile görevlendirdiklerini açıkladı.
Saraç, süper yetkilerle donatılan denetleme kurulu üyelerinin hafta sonu, gece demeden kesintisiz çalıştıklarına dikkati çekerek şöyle konuştu:
“Ortaya çıkan bu durum bizi de rahatsız etti. İddialar ne kadar doğru bilmiyoruz. Ama en kısa sürede kamuoyunu da tatmin edecek şekilde açıklığa kavuşması için Denetleme Kurulu’muzu tam yetki ile görevlendirdik. Hafta sonu kendileri için bir yol haritası hazırladılar. Konu çok komplike olduğu için gerektiğinde dışarıdan bilgisayar, elektronik, eğitim ve bilişim uzmanları da görevlendirebilecekler. ÖSYM’de her türlü incelemeyi yapabilecekler.
Ayrıca soruların tümünü cevaplayan adaylar içerisinde dikkat çekenlerle de bire bir yüz yüze görüşecekler.
Tüm bu incelemelerden sonra soruşturma açılmasına gerek duyulursa da anında soruşturma açılacak ve gereken ne ise o yapılacak.”
Prof. Saraç inceleme sürücinde ve sonrasında elde edilen tüm bilgilerin aşama aşama kamuoyu ile paylaşılacağını da vurguladı.


Şifreler kırıldı mı?

ÖSYM ve MEB KPSS’ye giren öğretmenlerin branş sıralarının açıklanmayacağını özellikle duyurdular. Ama hafta sonu internet sitelerinde bu yönde listeler elden ele dolaştı. ÖSYM’nin iç yazışmalarında kullandığı gizli dosyaların parola ve şifreleri bize de gönderildi. Hackerların gerçekleştirdiği bu operasyonun doğru olup olmadığı ve doğru ise sisteme nasıl sızıldığı konusunda ise ÖSYM başkanına ulaşamadığımız için bilgi alamadık. Ortaya çıkan bu yeni durum ise soruların çalındığı varsayımından sonra, sisteme girilerek puanların yükseltildiği iddilarını gündeme getirdi.
YÖK Başkan Vekili Saraç’a bu iddiaları da aktardık. Denetçilerin, yüksek puan alan adayların soru kitapçıları da dahil her türlü olasılığı göz önünde bulundurarak iddialara açıklık getireceklerini söyledi...
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür edenler:
Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010)

Alt 24-Ağustos-2010, 18:38   #10 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Ayşenur KILIÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
CHP: KPSS'yi Meclis araştırsın

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, KPSS için “Meclis Araştırması” açılmasını istedi...


Köktürk, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS'ye giren adayların, “sınav sorularının çalınarak sızdırıldığı, puanların yanlış hesaplandığı” iddialarıyla ÖSYM'yi suçladığını anımsattı.

Daha önce yapılan “tıpta uzmanlık” ve “polislik” sınavlarında da “skandallar” yaşandığını belirten Köktürk, şunları kaydetti:
“KPSS şampiyonu bazı adayların eş, kardeş ve arkadaş olduğunun ortaya çıkması, ÖSYM'de bazı cemaat ilişkileri bulunduğu ve soruların el altından belli kesimlere servis edildiği görüşünü güçlendirmektedir. Bu durum, Anayasanın 'kanun önünde eşitlik' ilkesine aykırıdır.

ÖSYM, yıllarca toplumun en güvendiği kurumlardan biri olarak hizmet vermiştir. Ancak milyonlarca kişinin kaderini belirleyen kurum şimdi sık sık tartışmaların hedefine oturmuştur. Bu nedenle sınava giren öğrencilerin ve sonuçları merakla izleyen ailelerin KPSS sonuçlarıyla ilgili kuşkuları derhal giderilmeli, kamuoyunu tatmin edecek bilgilendirme yapılmalıdır. Bu konuda izlenecek en uygun yol, TBMM'de bir Araştırma Komisyonu kurularak kamuoyunda dillendirilen tüm iddiaların araştırılması olacaktır.”



HABER: Eğitim Haberleri | abbasguclu.com.tr
Durum buysa çok vahim.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür edenler:
Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010)
Cevapla

Etiketler
2010, 2010kpss, arkasında, işaretleri, işin, kimler, kpss, sonuçlarında, soru, var, İşaretleri, İşin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:48.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq