Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

SINAVLAR

> KPSS

KPSS KPSS sınavı ile ilgili paylaşımlar.

2010-KPSS Sonuçlarında Soru İşaretleri.. Bu İşin Arkasında Kimler Var?

ÖSYM, KPSS’de kopya izine rastlamamış! Yüksek puan alan adayların soru ve cevap kağıtlarını bizzat kendisi de inceleyen Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ilişkin iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24-Ağustos-2010, 18:51   #11 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

ÖSYM, KPSS’de kopya izine rastlamamış!

Yüksek puan alan adayların soru ve cevap kağıtlarını bizzat kendisi de inceleyen Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ilişkin iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İddialarla ilgili geçen hafta başlatılan araştırmalardan bir sonuç elde edilip edilmediği sorusu üzerine Yarımağan, ÖSYM olarak soruşturma yapma yetkilerinin bulunmadığını, araştırma yaptıklarını ifade etti.

Bu çerçevede inceleme ve araştırma yaptıklarını belirten Yarımağan, KPSS'nin oturumlarından biri olan Eğitim Bilimleri Sınavında 350 kişi 120 sorunun tamamını yaptığını,, 3 bin 200 kişinin 100 ve üstünde soruyu doğru yanıtladığını ifade ederek, bu 3 bin 200 kişiyi incelediklerini bildirdi.

Yarımağan, şöyle konuştu:

“Bu adayların ortak yanlarını araştırdık. Hiçbir ortak yanları yok. Her üniversiteden mezun var. Tabii bazı üniversitelerden mezun olanlar biraz daha çok, neden, çünkü oradaki eğitim fakülteleri daha kalabalık olduğu için. Örneğin Gazi Üniversitesi'nden, Erzurum Atatürk Üniversitesinden, Marmara Üniversitesinden çok. Ama Boğaziçi'nden de var, Hacettepe'den de var, Abant İzzet Baysal'dan da var. Her üniversiteden, her alandan var. Matematikçisi de Fizikçisi de var, Kimyacısı da Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Öğretmenliği okuyan da var. Yani öğretmenlikle ilgili alanlardan da var, öğretmenlik dışındaki alanlardan mezun olanlar da var.

Bu adaylar sınava nerede girmişler? En çok Ankara'da giren var. Sonra İstanbul'dan, İzmir'den var. 81 ilin 81'inde de var. Bu 350 kişi içinde de 3 bin 200 kişi içinde de. Bizdeki bilgileri açısından bu kişilerin ortak bir yanı yok. Tekrarlıyorum, bizdeki bilgileri açısından ortak yanları yok. Biz bütün bilgilerine sahip değiliz bu kişilerin.”

Bu adayların hangi tür bilgilerine sahip oldukları sorusunu Yarımağan, “Hangi üniversiteden, hangi alandan mezunlar, kaç yılında mezun olmuşlar, hangi sınava nerede girmişler ve bazı sınavlardaki başarıları var. Bu bilgileri var ama örneğin bizde bu adayların üniversitedeki başarıları yok. Bu adaylar üniversitede başarılı mı değil mi, bu adaylar dershaneye gidiyor mu, gitmiyor mu, gidiyorsa hangi dershaneye gidiyor gibi bilgiler ile diğer bilgileri yok. Biz o bilgileri inceleme imkanına sahip değiliz” dedi.

Bu adayların cevap kağıtları ile soru kitaplarını incelediklerini ifade eden Yarımağan, masasının üzerinde kendisinin de incelediği soru kitapları ile cevap kağıtlarını gösterdi.
“BİZİM BURADA DEĞİŞİKLİK OLMAMIŞ, EMİNİM”

Soru kitapları ile cevap kağıtlarının, sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM'ye geldiğinde poşetler açılır açılmaz skeynırlardan geçirilip görüntülerin bilgisayara kaydedildiğini, bunun da bu yıl ilk kez yapıldığını vurgulayan Yarımağan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim burada cevap kağıtları üzerinde bir manipülasyon yapılsa veya bilgisayar kağıtlarında birşey yapılsa bu görüntülerden biz anlayabiliyoruz. Yani bu kağıt bize böyle geldi, bunları inceledik. Bilgisayardaki kayıtlarla ilk görüntüler birebir uyuyor. Yani bizim burada bir değişiklik olmamış, değerlendirme doğru yapılmış. Emin olarak söyleyebileceğim birkaç şeyden biri bu.

Ondan sonra soru kitaplarını inceledik. Gerçi soru kitaplarını incelememiz bize kesin bir bilgi vermez ama bir kanaat verir. Sizin de gördüğünüz gibi adayların soru kitaplarının üzerinde çalıştıkları görülüyor. Cevap kağıtlarındaki işaretlerle soru kitabındaki işaretler birebir aynı. Soru kitaplarının üzerinde hesaplar yapılmış, altları çizilmiş...

Adayların hepsi bir kere kesin işaretlemiş. Bir kısmı soru kitabı üzerinde az çalışmış, bir kısmı çok çalışmış. Bir kısmı hesap yapmış. Ben buradan şu sonuca varıyorum: Bu kişilere hazır cevap gelmiş olma ihtimali yok. Benim yapabileceklerim de burada bitiyor.”

“HERŞEYİ USULÜNE UYGUN YAPTIK”

Eğitim Bilimleri sınavında 350 kişinin 120 sorunun tümünü doğru yanıtladığını yineleyen Yarımağan, şunları kaydetti:

“Aslında bana sorarsanız, sağlıklı bir testte bu anormal değil. Nitekim bizim bütün testlerimizde tüm soruları cevaplayan adaylar birkaç bin bile çıkabilir. Çıkmasını da isteriz biz çıkmazsa test kötüdür. Ama Eğitim Bilimleri testinde bundan önceki yıllarda galiba bir yıl çıkmış bir-iki kişi, soruların tümünü yanıtlayan pek çıkmıyormuş. Düşündürücü olan bu ama normali de sanki bu seneki gibi.

Dolayısıyla bizim verilerimizden bir sonuç elde etmemiz mümkün değil. Bizim verilerimiz burada bir usulsüzlük, bir kopya, soruların sızması biçiminde bir olayın olduğuna ilişkin bir veri içermiyor, bir bulgu yok.

Herşey usulüne uygun olarak yapıldı, sorular hazırlandı. Matbaada çok sıkı güvenlik önlemleri altında sorular basıldı. Matbaanın binası soruların basıldığı dönemde jandarmanın 24 saat kontrolü altındaydı. Matbaada elektronik karartma yapıldı. Sınav evrakı her yıl olduğu gibi kapalı kamyonlarla polis nezaretinde sınav merkezlerine sevkedildi. Oralarda kapalı odalarda muhafaza edildi. Ankara'dan gönderdiğimiz öğretim üyeleri 24 saat başında beklediler. Biz bütün sınavlarda yaptığımız önlemleri bu sınavda da yaptık ve hiçbir olumsuz durum bize aksetmedi, şurada şöyle oldu, böyle oldu diye. Elimizdeki verileri incelediğimizde bir sonuca varamıyoruz.


SIZMA OLMUŞSA SAVCILIK BULABİLİR

Peki sonuç nedir? Ya hiçbir şey olmamıştır ki bu bence ciddi bir olasılık veya birşey olmuşsa, bir sızma olmuşsa nereden olduğunu ancak savcılık bulabilir. Yani bunu adaylarla konuşarak, ancak savcılık bulabilir kanaatindeyiz.”

“Eğitim Bilimleri Sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan karı-kocanın sınav kağıtlarının incelenmesinden nasıl bir sonuç çıktığı” sorusu üzerine Yarımağan, şöyle konuştu:

“Sınavda aynı soyadlı kişiler var. Örneğin birisi 116, birisi 100 almış. Bunlar geçen sene de 97 almış. İkisi de gayet normal görünüyor.

Tam alanları da araştırdık. Bu 3 bin 200 kişiden yaklaşık üçte biri geçen sene ya sınava girmemiş ya da Eğitim Bilimleri sınavına girmemiş. Ama üçte ikisi geçen sene KPSS'ye girmişler. Bunların içinde çoğunun geçen seneki başarıları yüksek ama çok düşük olan birkaç kişi de var. Mesela geçen seneki başarılarını üçe katlayan kişiler de var.”

“MOTİVE ETMEK İÇİN YAZI YAZMIŞLAR”

Geçen yıl başarısı çok düşük olup da bu yıl başarısını üçe katlayanların nasıl açıklanacağının sorulması üzerine Yarımağan, şunları söyledi:
“Ben herşeyin olabileceğini düşünüyorum, aksi ispat edilmedikçe. Ben soru kitaplarını okuduğumda gözlerimi yaşartan ifadeler de oldu. Bu çocukların içinde sınav sırasında kendi kendini motive edenler var. Mesela 'ha gayret' diye yazmış, 'ah bir öğretmen olsam' yazmış. Belli ki yanıp tutuşuyor. Böyle bir aday bu heyecanla yıl boyu çalıştıysa başarılı da olur.

3 bin 200 kişinin 3 bin 200'ü de geçen sene çok başarısız olsa, bu sene başarılı olsalar tamam ama bunların içinde çok başarılı olanlar da var ama dediğim gibi
geçen sene çok başarısız olanlar da var. Mesela geçen sene 5,5 almış bu sene 110 almış. Böyle adaylar da var ama böyle aday 3 kişi. O adayların soru kitaplarını incelediğimde soru kitaplarında bir anormallik göremiyorum. Yani benim buradan bir sonuca varmam mümkün değil. Şimdi bu beni aldatmak için mi bunu yapmış.

"ADAYLAR HAZIR CEVAP GELMEMİŞ"

Ben şu kanaate vardım, bu adaylara, eğer bir olay olmuşsa hazır cevap gelmemiş. Ondan eminim. Yani telefonla sınav sırasında şu sorunun doğru cevabı şudur diye cevap gelmemiş. Soruları salonda kendileri çözmüşler. Eğer bir olay olmuşsa bu olay sınavdan önce bu kişilere soruların bir şekilde ulaşmış olması olabilir.
Yani sınavdan önce bir gün önce bu kişilere ulaşmışsa da ben şunu düşünüyorum: Eğer bir şekilde 300-500 kişiye sorular bir türlü servis edilmiş olsaydı, ben yüzde yüz eminim şimdiye kadar bunun kokusu çıkardı, birkaç kişi bize ihbarda bulunurdu. Çünkü Polis Meslek Yüksekokulu sınavında bunu gördük. Çok daha küçük bir sınavda adaylar bizzat bize ulaşıp söylediler, 'şöyle şöyle oldu' diye. Sonunda olay bence olay savcıya düşüyor, organize suçlara, polise düşüyor. Bir olay olmuşsa ortaya çıkaracaklar.”

Yarımağan, ÖSYM'deki araştırmanın tamamlanıp tamamlanmadığı konusunda da şunları söyledi:

“Biz araştırmaya devam etsek bile bizdeki verilerden bir sonuç çıkmıyor. Şu olsaydı mesela 470 kişinin soru kitabı tertemiz olsaydı diyecektim ki 'bu çocuklara sorular bir yerden gelmiş' veya 'soru kitaplarındaki cevaplarla cevap kağıtlarındaki cevaplar birbirinden farklı, bunlar burada değiştirilmiş' gibi şeyler söyleyebilirdim. Veya bu adayların hepsi X şehrinde sınava girmiş veya X üniversitesi mezunu o zaman orada olayı araştırın derim. Ama 81 ilin 81'inde de var. 150 üniversitenin neredeyse hepsinde de var. Her üniversiteden, her şehirden biyoloğu da var, kimyacısı da var, Türk Dili ve Edebiyatı'ndan da var, meslek lisesinden matbaa öğretmenliği mezunu da var, yani adayların ortak yanları yok.”

“Belli grupların, bazı dershaneler olaya karıştığı yönündeki” iddiaların anımsatılması üzerine Yarımağan, “Varsa öyle birşey, soru sızdıysa, nasıl sızdı, kimden sızdı bunu güvenlik güçleri, savcı ortaya çıkarsın. Eğer yoksa onu da ortaya çıkarsın ve bu kurumu haksız yere yıpratmaya çalışmasınlar” dedi.
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür edenler:
Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010)

Alt 25-Ağustos-2010, 03:33   #12 (permalink)
Fatih GÜRIŞIK
Özel Üye
 
Fatih GÜRIŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Kayseri
Yaş: 42
Mesajlar: 983
Teşekkürleri: 856
476 mesajına 1.541 kere teşekkür edildi.
Standart

Güngör Hocam,çok teşekkür ederim böyle bir konuyu tartışmaya açtığınız için.Ben böyle bir sınav kitapçığının çalınması durumu olacağını zannetmiyorum.Sınav kitapçığı sadece 1 saat birilerinin eline geçse binlerce hatta onbinlerce kişi sınav kitapçığından haberdar olur.Ben bu konuda ÖSYM'ye güveniyorum ve aslında güvenmek de zorundayız.Türkiye'de kurumlara karşı bir yıpratma ve güvensizlik çabası var anlaşılan.Yukarıda adı geçen kişiler,partiler ve oluşumlar biraz da bunu destekliyor.ÖSYM,iligili konunun araştırmasını yapmış ve böyle dir durum olmadığını ifade ediyor.Konu yargıya da aksetmiş,ÖSYM Başkanı da iddialar karşısında hesabını verip istifa edeceğini söylüyor,kaçmıyor ve kaçamaj cevap vermiyor.Türkiye'de son zamanlarda kimi gazete ve yazarlar eliyle yargı ve Genelkurmayı nasıl suçluyorsak ÖSYM de böyle bir yerde.Milli Eğitim Bakanlığı da doğru olanı yapıyor bence.Düşüncelere saygı duyuyorum ama siyasi rant elde etmeki için böyle çabalar çok tehllikelidir
Fatih GÜRIŞIK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 26-Ağustos-2010, 11:33   #13 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Fatih GÜRIŞIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güngör Hocam,çok teşekkür ederim böyle bir konuyu tartışmaya açtığınız için.Ben böyle bir sınav kitapçığının çalınması durumu olacağını zannetmiyorum.Sınav kitapçığı sadece 1 saat birilerinin eline geçse binlerce hatta onbinlerce kişi sınav kitapçığından haberdar olur.Ben bu konuda ÖSYM'ye güveniyorum ve aslında güvenmek de zorundayız.Türkiye'de kurumlara karşı bir yıpratma ve güvensizlik çabası var anlaşılan.Yukarıda adı geçen kişiler,partiler ve oluşumlar biraz da bunu destekliyor.ÖSYM,iligili konunun araştırmasını yapmış ve böyle dir durum olmadığını ifade ediyor.Konu yargıya da aksetmiş,ÖSYM Başkanı da iddialar karşısında hesabını verip istifa edeceğini söylüyor,kaçmıyor ve kaçamaj cevap vermiyor.Türkiye'de son zamanlarda kimi gazete ve yazarlar eliyle yargı ve Genelkurmayı nasıl suçluyorsak ÖSYM de böyle bir yerde.Milli Eğitim Bakanlığı da doğru olanı yapıyor bence.Düşüncelere saygı duyuyorum ama siyasi rant elde etmeki için böyle çabalar çok tehllikelidir
Fatih Hocam;Savcılık araştırmasına göre,120 net yapan şahısların hepsi de eğitim bilimlerinin hatalı sorusu olan 47. soruyu aynı yapmışlar.Bu kadar tesadüf olur mu? demeden geçemiyor insan.:rol leyes:
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
nuzi (26-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010), zumrut_ (26-Ağustos-2010)
Alt 26-Ağustos-2010, 14:37   #14 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

KPSS Skandalını Ortaya Çıkaran Hacker

Kod Adı ‘Kopya Skandalı’ Hacker Konuştu

ÖSYM’nin sitesine girdim. Sitede aday işlemleri sistemi bölümünde aspx.net açığı olduğunu gördüm ve hackledim.
KPSS’de kopya skandalı iddialarını ortaya çıkaran ‘Kopya skandalı’ kod adlı kişi konuştu: “Tüm adayların sonuçları önümdeydi. 1200 kişi 98 ve üstü puan almış. Bu kişiler önceki sınavda 40 puanı bile aşamamıştı”

11 Ağustos’ta açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yaşanan skandal binlerce adayın tepkisine neden oldu. Önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kopya iddialarına el koyarak soruşturma başlattı. VATAN, kopya çektikleri ya da netlerinin yükseltildiği iddia edilen adayları deşifre eden kişilere ulaştı. ÖSYM’nin veri tabanına ulaşıp, adaylarla ilgili sonuçlardaki çarpıklıkları internette paylaşan ismini vermek istemeyen ‘Kopya Skandalı’ ve ‘Leonardo’ kod isimli iki kişi, önceki gün ulaştıkları tüm belgeleri savcılığa ulaştırdı. Bu kişilerden “Kopya Skandalı”, VATAN’a konuşarak şunları söyledi: “Sonuçların açıklandığı gece ÖSYM’nin sitesine girdim. Sitede aday işlemleri sistemi olan ais.osym.gov.tr bölümünde aspx.net açığı olduğunu gördüm ve hackledim. Bu bir tür form açığıdır. Sisteme girdim ve tüm adayların sonucu önümdeydi. İlk 2600 TC kimlik numarasına baktım. 350 kişi eğitim bilimlerinden tam net yapmıştı onu fark ettim. Artı 2600 kişi 95 ve üstü puan almış. 1200 kişi de 98 ve üzeri puan almış. Bu 1200 kişi önceki sınavda 40 puanı aşamamış bunu görünce şok oldum. Hemen araştırmaya başladım. Eğitim bilimlerini eksiksiz yapan 350 kişinin isimlerini araştırdım. 228′i özel dershanelerde ve okullarda çalışan öğretmenler çıktı.
Belgeleri savcıya verdi
Ayrıca toplam 10 çift çıktı. Günlerce uğraştım. Diğer kişilerin facebook profillerine de baktım. 120 tam net yapan 22 nişanlı çift buldum. 95 ve üzeri alan 2600 kişi incelensin. Bence tam net yapanların optik formlarıyla bile oynanmadı. Eğitim Bilimleri testi, o optik form tarayıcıya girmeden hesaplandı. Bu işi Ankara’da yaşayan Leonardo dediğimiz bir arkadaşımla yaptım. Savcılığa gittik. Belgeleri verdik. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup, elimdeki 2600 TC kimlik numarasını ve tam puan alan 350 kişiden 228 kişinin dershane ve özel okullarda öğretmen olduğunu kanıtlayan araştırma sonuçlarımı ilettim. Başsavcı ilgileneceğini söyledi. Bizler için ise herhangi bir soruşturma açılmadı.”
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010), tümay (27-Ağustos-2010), zumrut_ (26-Ağustos-2010)

Alt 26-Ağustos-2010, 15:30   #15 (permalink)
ares
Üye
 
Üyelik tarihi: 14-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Eskişehir
Yaş: 45
Mesajlar: 59
Teşekkürleri: 94
28 mesajına 62 kere teşekkür edildi.
Standart

malum çevrelerin hızla örgütlenme çabalarının bir sonucudur bu olay.Polis okulu sınavı hırsızlığını hatırlatırım
ares isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
ares kullanıcısına teşekkür edenler:
Tugay NAYKI (27-Ağustos-2010)
Alt 26-Ağustos-2010, 15:31   #16 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Çok büyük bir ihtimalle şüphe duyulan yani soruların sızdırılması konusunda büyük haklılık payı var,muhtemelende doğrudur.Benim ÖSYM'ye olan güvenim tamamiyle yok olmuştur,hepinizinde bildiği gibi bu seneki ÖSS sınavında yayınlanan Tercih klavuzu yanlışlıklarla doluydu,fakültelerin taban puanlarında acaip bir şekilde yanlışlıklar vardı ve bu durum karşısında ÖSYM başkanı "basit bir unutkanlık" gibi garip bir açıklama yaparak olayı geçiştirdi ve düzeltme ek sayfası yayınlandı ,çok komiktir ki düzeltme sayfasındaki taban puanlarda yanlıştı ,bu kadar laçkalık olurmu ? hele birde ÖSYM başkanı tercih yapacak öğrencilere başarı sıranızın % 50 üzerini rahatlıkla yazıp tercihinizi yapabilirsiniz gibi garip bir açıklamada bulundu ,başarı sıralamasının %50 üstünü yazan kişi bir yana dursun % 50n altını yazıpta boşta kalan ,bir yeri kazanamayan çok öğrenci oldu,zaten bu seneki ÖSS yerleştirmelerinde de bir gariplik var,nette biraz araştırma yapılırsa rahatlıkla görülür,başarı sıralamasının çok altındaki yerleri yazıpta kazanamayan çok ama çok öğrenci var ,bunun yanında tam tersi de mevcut.Bir gariplik var yani.Bu konuda ne basında ne de ÖSYM'de tık yok.Bir çok öğrencinin açıkta kalmasında Ünal Yarımağan'ın suçu vardır.Ben artık ÖSYM kurumuna güvenmiyorum,bir takım grupların eline geçmiş veya geçmek üzeredir.İyi şeyler olmuyor maalesef..........
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK

Konu Cahit ERAYDIN tarafından (26-Ağustos-2010 Saat 15:59 ) değiştirilmiştir.
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür edenler:
zumrut_ (26-Ağustos-2010)
Alt 26-Ağustos-2010, 15:47   #17 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

KPSS'de ilk resmi rapor: Sorular sızdırılmış olabilir!

KPSS'de şaibe iddialarına el atan YÖK Denetleme Kurulu'nda 'Sorular sızdırılmış olabilir' kanaati ağır bastı. 'Çok başarılı' adaylar YÖK'e çağrılıp dinlenecek...


KPSS’de soruların veya yanıtların sızdırıldığı’ iddiası, resmi kurumlarca araştırıldıkça güçleniyor. YÖK Denetleme Kurumu, devlette işe girmek isteyen yüz binlerce kişinin kaderini yakından ilgilendiren sınavla ilgili ilk denetlemesinde, “Sorular sızdırılmış olabilir” kanaatine vardı.

Bu kesin bir sonuç değil. Ama incelemenin derinleştirilmesini gerektiriyor. YÖK Denetleme Kurulu, illerdeki ÖSYM yetkilileriyle görüşmeler yapacak. Denetleme Kurulu, kanaatini bugün yapılacak YÖK Genel Kurulu’na da sunacak. Ankara Cumhuriyet Savcılığı da konuyu derinlemesine inceliyor. Araştırma için sınavda yüksek puan alanların da YÖK’e davet edilmesi bekleniyor.

İddialarla ilgili bir çalışma da adli boyutuyla sürüyor. Tüm gözlerin çevrildiği, Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Şadan Sakınan, savcılığa iletilen suç duyurularına ilişkin dilekçeler üzerinden çalışmaya başladı.

Gelmeme hakları var

KPSS iddiaları nedeniyle önceki gün ÖSYM’ye giden YÖK Denetleme Kurulu, dün de merkezdeki çalışmalarını sürdürdü. Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak başkanlığında soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını inceleyen kurul üyelerinin ilk kanaati, ‘Sorular sızdırılmış olabilir’ yönünde. ‘Soruların sızdırıldığı’ görüşünün ağır basması nedeniyle, araştırmanın derinleştirilmesine karar verilirken, bu kapsamda illerdeki ÖSYM yetkilileriyle de görüşmeler yapılması planlanıyor.

Denetleme Kurulu’nun sürdürdüğü incelemelerin bir iki gün içerisinde tamamlanması beklenirken, bugün yapılacak YÖK Genel Kurulu’nda da konunun gündeme geleceği belirtiliyor.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak’ın Genel Kurul toplantısına çağrılacağı ve görüşlerine başvurulacağı aktarılıyor. İddialarda adı geçen yüksek puanlı adayların da YÖK’e davet edileceği öğrenildi.
YÖK’ün KPSS adaylarını yasal olarak çağırma yetkisi bulunmadığını belirten yetkililer, “Biz davet edeceğiz, gelirlerse iddiaları kendilerine iletip görüşlerini alacağız. Gelmeme hakları da var. O zaman elimizden bir şey gelmez” açıklamasında bulundu.

Denetleme Kurulu üyeleri, sınav sırası ve sonrasında usulsuz bir işlem yapılmadığı kanaatine vardı. Bu nedenle üyeler sınav öncesinde neler olduğuna yoğunlaştı. ÖSYM kaynakları da “Konuyu araştıranlar, ‘Sınav öncesinde hiçbir sızdırma yapılmamıştır’ diyemiyor” görüşünü paylaştı. YÖK Denetleme Kurulu ÖSYM personelinin ifadesini alacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ise görüşüne başvurulacağı öğrenildi.

YÖK yetkilileri, “Sorular sızdırıldıysa, sızdıranlar hakkında her türlü yasal işlem yapılacak. Ancak biriki kişi yüzünden kurumun güvenilirliliğinin zedelenmesi çok üzücü. Çünkü ÖSYM çok önemli, güvenilir olması gereken bir kurum. ÖSYM, tüm devlet kurumlarına, üniversitelere girişlerde önemli bir role sahip. Bu kuruma ‘güvensizlik’ tüm toplumda bir kaos yaratır” görüşünü dile getirdi.

Konuyu ele alan Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Şadan Sakınan da çalışıyor. Savcılığın soruları sınav öncesinde ele geçirdiği iddia edilen adaylar hakkında araştırma yapacağı, YÖK ve ÖSYM ile de temas kuracağı belirtiliyor.

Gözler bu zikzaklarda

KPSS’de soruların sızdırıldığı iddia edilirken dikkat çekilen noktalardan biri de bu yıl Eğitim Bilimleri Testi’nde tüm soruları doğru yanıtlayan bazı adayların önceki yıllarda düşük puan almalarıydı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın, geçen yıllarda 5.5 net yapan bir adayın bu yıl 100’ün üzerinde net çıkardığını söylemesi, tartışma yarattı. “Bu kadar başarısız bir adayın, bir yılda nasıl parladığı araştırılmalı” görüşleri gündemde. Bazı adayların ise evlendikten sonra nasıl eğitim bilimlerinde ful çektkleri merak konusu. Kaynak: Radikal
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 26-Ağustos-2010, 17:12   #18 (permalink)
Fatih GÜRIŞIK
Özel Üye
 
Fatih GÜRIŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Kayseri
Yaş: 42
Mesajlar: 983
Teşekkürleri: 856
476 mesajına 1.541 kere teşekkür edildi.
Standart

Bildiğim kadarıyla yargı,DDK ve YÖK konu ile ilgili araştırma ve soruşturma başlattı.Biraz da bu konuda kopya yada sızma konusunda kötü kokular var gibi.Yine de yargıya ve yapılacak araştırmaya güveniyorum.Zaten sınav güvenliğinin zaafiyeti hakkında az yada çok yıllardır böyle söylentiler vardı.Bence bu durum bize ders olmalı diye düşünüyorum.ÖSYM,Türkiye'de pek çok kurumun sınavını yapan ve milyonlarca insanın kaderini belirleyen bir kurum.Güven duymamız gereken bir kurum.
Fatih GÜRIŞIK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 27-Ağustos-2010, 17:25   #19 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

ares Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
malum çevrelerin hızla örgütlenme çabalarının bir sonucudur bu olay.Polis okulu sınavı hırsızlığını hatırlatırım
Bir cemaat tarafından polislik sınav sorularının yandaşlara dağıtılması sonucu sınav iptal edilmişti..

YGS ve LYS sınavlarında olmasığı nersen belli?

Bu çalınmış yada birileri tarafından peşkeş çekilmisse bu mudur müslümanlık, kul hakkı?
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 27-Ağustos-2010, 19:50   #20 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

KPSS'yle ilgili AKP'den sürpriz çıkış

AK Partili Kılıç, kopya çekildiği iddia edilen KPSS'nin yeniden yapılmasının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


KPSS'de kopya iddiaları ile ilgili olarak iktidar kanadından ilk kez gerekirse sınavın yeniden yapılabileceği yönünde bir açıklama geldi.
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Adalet duygusu tesis edilinceye kadar konu araştırılmalı" dedi.
Sınav hakkında bir açıklamada bulunan Kılıç, şöyle konuştu:
"Sınavın yeniden yapılması da dahil her türlü yön ve yöntem değerlendirilmeli ve bu konuda insiyatif ele alınmalıdır."
BASINDAN:27.08.2010
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür edenler:
zumrut_ (27-Ağustos-2010)

Cevapla

Etiketler
2010, 2010kpss, arkasında, işaretleri, işin, kimler, kpss, sonuçlarında, soru, var, İşaretleri, İşin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:09.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq