Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   ANKET (https://www.bizimcografya.com/114-anket/)
-   -   Coğrafya Ders Kitaplarından Memnun musunuz?.. (ANKET) (https://www.bizimcografya.com/anket/4671-cografya-ders-kitaplarindan-memnun-musunuz-anket.html)

gokhans 18-Ocak-2010 12:44

Coğrafya Ders Kitaplarından Memnun musunuz?.. (ANKET)
 
Değerli meslektaşlarımın ve öğrenci arkadaşlarımın bu konudaki görüşlerini çok önemli buluyorum.Çünkü yenilenen bir müfredata ve ders kitaplarına geçişin sancılarını hala yaşadığımızı düşünüyorum.Ders araç-gereçlerinin vazgeçilmezlerinden olan ders kitaplarımız acaba dersimizin işlenişine katkı sağlıyor mu veya ne kadar faydalı oluyor?Hem öğrenci hem öğretmenlerin bu konudaki kıymetli görüşlerini paylaşmalarını ankete oy verdikten sonra rica ediyorum...

GUNBAN 18-Ocak-2010 14:29

Gökhan Kardeşim; ders kitaplarından memnunum diyen bir arkadaşımın çıkacağını zannetmiyorum.(Belki kitabı yazanlardan olabilir.)Bu arada şunu da belirteyim: Ders kitaplarından memnun olmamak, Müfredatı beğenmiyorum anlamına gelmiyor.

tegagaic 18-Ocak-2010 16:12

9.sınıf kitabının çok kötü olduğunu düşünüyorum oysa 9.sınıf işin temeli,temel bilgilerden bile yoksun bir kitap modeli hangi ülkeden taklit edilmiş hiçbir fikrim yok gerçi böyle bir model var mı bunu da bilmiyorum ama kitapların işe yaramadığı kesin çünkü öğrenciler sürekli yardımcı kaynak kullanıyorlar güya kitaplar ücretsiz;çocuklara daha çok külfet oluyor.10.sınıf kitabı 9.sınıfa göre biraz daha iyi 11 desen eh işte 12.sınıfınkini hiç görmedim ama tahmin edebiliyorum .

badman 18-Ocak-2010 18:25

Kitapların yazarları kendilerini öğrenci yerine koysunlar kitaplara bir göz atsınlar bildiklerini de unuturlar.
En azından ben özellikle 9 coğrafya da kitaptan hiç işlemiyorum. ÖSS kaynaklarını takip ediyorum.
Örnek; İzohips yöntemini anlatmış arada harita anlatmış daha sonra tekrar izohis-profil çıkarma

hasan kesme 18-Ocak-2010 19:25

bir kere çok yüzeysel ve yüzlerce hatalarla dolu, baştan sağma, ciddiyetsiz hazırlanmış kitaplar, şu siteden 3-5 kişi çıksa daha kaliteli kitap hazırlar eminim.

selimcan 18-Ocak-2010 19:57

ben 9.sınıf kitabının ne amaçla hazırlandığına bir türlü anlam veremiyorum, 12.sınıfta aynısı al birini vur ötekine.

Tugay NAYKI 18-Ocak-2010 20:44

9.sınıf kitabının içeriğinin ne olduğunu bile anlayamadım, kullanmıyorum, yardımcı kitaplardan işliyorum, not tutturuyorum ama gerçekten konu sıralamasının ne ifade etmeye çalıştığını bile anlamakta güçlük çekiyorum..

Artı bariz bilgi hatalarının varlığı aşikar, imla, türkçe hatalarını geçtim ama bilgi hatalarının olması gerçekten bomba..

Bu kitabı yazan ilgili arkadaşların hiç mi coğrafya sitelerinden yararlanıp yararlanmadıklarını hep merak ediyorum, bizim kadar paylaşım ruhuna sahip başka bıranş yokken coğrafya kitaplarının ''dandik'' olmasına bir anlam veremiyorum..!!

izobar 18-Ocak-2010 20:50

hazırlanış ve içerik tamamen ciddiyetsizlik dolu.

123456 18-Ocak-2010 21:13

ben anlamıyorum kitapları ki öğrencilerim anlasın, kendi okulumda 9.sınıf coğrafya kitabını özellikle kullanmıyorum.

Fatih GÜRIŞIK 18-Ocak-2010 21:32

Anlaşılıyorki ders kitaplarından ne öğretmenler ne öğrenciler memnun,ben de bir öğretmen olarak ders kitaplarından çok memnun değilim,üniversitede okurken konu alanı ve ders kitabı inceleme dersi görmüştük ve bir kitabın hangi ölçütlerle nasıl işlenmesi gerektiği anlatılırdı o derste,yine Türkiye'de Sosyal Bilimler Kongrelerinde hocalarımız sunduğu makale ve bildirilerle mevcut ders kitaplarını eleştirirlerdi ki bunlar 2005ten önce idi,bu kitaplar değişen müfredatla 2005ten sonra hazırlandı ve değişen bir şey yada sağlanan bir memnuniyet yok maalesef.Elimde 1971 basımı Almanca Coğrafya ders kitabı var,İzmirde sahaftan almıştım ve inanırmısınız bu 38 yaşındaki kitap bizim kitaplara misliyle fark atar.Kitaplarımız bilimsel içerik,görsellik,dil ve anlatımdış görünüş gibi pek çok kirterden sınıfta kalmış..Hocamız İbrahim Atalay çok tepki gösteriridi böyle amatör böyle bilinçsiz yanlış yazılmış kitaplara ve bunun bir miletin evlatlarına yapılan en büyük kötülük olduğunu söylerdi..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:38.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas