Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

HABERLER

> DÜNYADAN HABERLER

'Pop'un Kralı' Öldü..

'Pop'un Kralı' Öldü.. 'Popun Kralı', dünyaca ünlü ABD'li şarkıcı Michael Jackson kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Jackson 50 yaşındaydı. Son aylarda doktor kontrolünde ilaç da kullanan Jackson'un düştüğünü Acil Servis'e haber veren evdeki ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26-Haziran-2009, 11:51   #1 (permalink)
Ayçe Ezgi
Özel Üye
 
Ayçe Ezgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20-Haziran-2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 221
Teşekkürleri: 95
107 mesajına 561 kere teşekkür edildi.
Standart 'Pop'un Kralı' Öldü..

'Popun Kralı', dünyaca ünlü ABD'li şarkıcı Michael Jackson kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Jackson 50 yaşındaydı.
Son aylarda doktor kontrolünde ilaç da kullanan Jackson'un düştüğünü Acil Servis'e haber veren evdeki yardımcıları ambulans geldiğinde Jackson'un kalbinin durmuş olduğunu belirttiler.

Ambulans ile California Universitesi Tıp Merkezi'ne (UCLA) getirilen Jackson'un bedenine hastanede yapılan müdahale de fayda etmedi.

Michael Jackson'ın sedye ile hastaneye getirilirken çekilen fotoğrafları yayınlandı.

Haber ajanslarına önce ünlü yıldızın hastaneye kaldırıldığı haberi düştü. Daha sonra Michael Jackson'a ilk müdahaleyi yapan sağlık ekibinin Jackson'ı evinde kalbi durmuş ve nefes alamaz vaziyette bulduğu, sağlık ekiplerinin Jackson'a kalp masajı yaptığı haberleri geldi.

Ölüm haberini Amerikan'ın ünlü magazin sitesi "TMZ" verdi.

TMZ.com'daki haberde bugün yerel saatle öğleden sonra kalp krizi geçiren Jackson'ın evine giden acil servis görevlileri eve ulaştığında, ünlü yıldızın nabzının atmadığı ve bütün çabalara rağmen hayata döndürülemediği belirtildi.

"Görevliler eve ulaştığında Jackson'ın öldüğü belirtilirken", hastanede de ünlü yıldızın hayata döndürülmeye çalışıldığı, ancak bütün çabalara rağmen tepki vermediği dile getirildi.

Ardından Michael Jackson'ın hastaneye kaldırıldığı haberini ilk duyuran Los Angeles Times gazetesi de internet sitesinde, "Jackson'ın koma halinde hastaneye varmasının ardından öldüğü doktorlar tarafından ilan edilmiştir" ifadesini kullandı.

Los Angeles Times gazetesi, internet sitesindeki haberinde, belediye ve polis yetkililerine dayanarak, "Pop yıldızı Michael Jackson'ın, bugün öğleden sonra derin koma halinde hastaneye varmasının ardından ölü olduğu doktorlar tarafından ilan edilmiştir" ifadesini kullandı.

Los Angeles Adli Tıp yetkilisi Fred Corral, düzenlediği basın toplantısında, ünlü yıldızın, UCLA Medical Center adlı hastaneye kalbi tam olarak durmuş halde geldikten sonra, TSİ 00.26'da öldüğünü söyledi.

Kardeşi Jermaine Jackson ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, ünlü yıldızın evinde rahatsızlandığını ve özel doktorunun bütün çabalarına rağmen kalbini çalıştıramadığını belirtti. Jermaine, kaldırıldığı hastanenin doktorların da bir saatten fazla kardeşini yeniden hayata döndürmeye çalıştığını, ancak onların da başarılı olamadığını söyledi.

Otopsi yapılacak
Tıbbi otoriterlerce Cardiac Arrest adı verilen ani kalp yetmezliği ile hayata veda eden Jackson'un bedeni ölüm anında yanında doktor bulunmadığı için ve California yasaları gereği otopsiye tabi tutulacak ve tok***oloji testinden geçirilecek.

Sahnelere geri dönecekti
Uzun süredir sahnelerden uzak olan Jackson, önümüzdeki ay Londra'da vereceği bir dizi konserle sahnelere geri dönmeyi planlıyordu.

Hayatı boyunca 13 Grammy ödülü alan şarkıcı, 14 şarkıyı müzik listelerinde bir numaraya taşıdı ve albümlerinin neredeyse 750 milyondan fazla kopyası satıldı.

Sanatçının liste başı olan şarkıları şöyle:

"Ben" - 1972
"Don't Stop 'Til You Get Enough" - 1979
"Rock With You" - 1980
"The Girl Is Mine" 1982
"Beat it" - 1983
"Billie Jean" - 1983
"Say Say Say" - 1983
"Bad" - 1987
"I Just Can't Stop Loving You" - 1987
"The Way You Make Me Feel" - 1987
"Dirty Diana" - 1988
"Man In The Mirror" - 1988
"Black Or White" - 1991
"You Are Not Alone" - 1995

2005 yılında çocuk tacizi suçlamasıyla yargılanıp, beraat ettikten sonra inzivaya çekilen ünlü şarkıcının sağlığı konusundaki endişeler uzun süredir dile getiriliyordu.

Müzik dünyası yasta
Pop müziğin kralı Michael Jackson'ın ölümü, hayranlarını ve müzik dünyasının birçok ünlü ismini yasa boğdu.

Elvis Presley'in kızı, Michael Jackson'ın eski karısı Lisa Marie Presley, yaptığı yazılı açıklamada, şaşkın olduğunu, sanatçının ölümünden duyduğu üzüntüyü kelimelerle ifade edemeyeceğini söyledi.

Liste başı olan 3 albümünde Jackson ile çalışan yapımcı Quincy Jones, üzüntüsünü "bu beklenmedik ve trajik haberle harap oldum. Bu genç yaşında bizi terk etti. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" sözleriyle ifade ederken, sanatçının yakın arkadaşları Elizabeth Taylor ile Brooke Shields, büyük bir yıkım yaşadıklarını söyledi.

Madonna da yaptığı yazılı açıklamada, "kendimi ağlamaktan alamıyorum. Her zaman Michael Jackson'a özendim. Müzik dünyası çok büyük bir yıldızını kaybetti" diye konuştu.

Justin Timberlake, Michael Jaskson'ın örnek aldığı bir sanatçı olduğunu belirtti ve "sadece pop müzik dünyası değil, tüm müzik dünyası bir dahisini, gerçek bir elçisini kaybetmiştir" dedi.

Michael Jackson'a, 1991 yılında bir numara olan "Black or White" adlı şarkısında eşlik eden Guns N'Roses grubunun gitaristi Slash de yaptığı açıklamada, "cok üzücü bir haber. Çok yetenekliydi" diye konuştu.

Disco müziğin yıldızlarından Donna Summer, CNN'e yaptığı açıklamada, şok yaşadığını, Michael Jackson'ın büyüklüğünün, kusursuzluğundan kaynaklandığını belirtti.

Şöhreti henüz çocukken, kardeşleriyle kurduğu "Jackson 5" adlı grupla yakalayan, müzik dünyasına kazandırdıklarının yanı sıra hayat tarzı ve hakkındaki seks skandallarıyla da gündeme gelen Michael Jackson'ın ölümü, dünya genelindeki milyonlarca hayranını da büyük bir üzüntüye gark etti.


Michael Jackson'ın hayatı

Jackson Ailesi'nin yedinci çocuğuydu, 1971 yılında 11 yaşındayken Jackson 5 grubuyla müzik hayatına atıldı. 'King of Pop' lakabını alması, Off the Wall (1979)[ Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991), HIstory (1995) gibi başarılı solo albümler sayesinde olmuştur.

Jackson, 29 Ağustos 1958 tarihinde, Amerika'nın Indiana eyâletinin, Gary şehrinde doğdu. Dokuz çocuklu bir ailenin yedinci üyesi olarak dünyaya gelen sanatçının tam adı, Michael Joseph Jackson'dır. Şarkıcının fabrika işçisi olan babası, Joseph Jackson, müziğe tutku derecesinde bağlıydı ve boş zamanlarında gitar çalıyordu. Eşi Katherine (Scruse) ile evlenip kalabalık bir aile haline geldikten sonra, bu ilgisini çocuklarına da aşıladı.

Alıntıdır..


Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg jackson200.jpg (15,8 KB (Kilobyte), 5x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg jackson2005_.jpg (28,7 KB (Kilobyte), 4x kez indirilmiştir)
Ayçe Ezgi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayçe Ezgi kullanıcısına teşekkür eden 4 üye:
bahriaskin (27-Haziran-2009), hayalperest (26-Haziran-2009), Tuğba YILDIRIM (26-Haziran-2009), zumrut_ (26-Haziran-2009)

Alt 26-Haziran-2009, 13:57   #2 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart

muzigin cenisi michael jakson .. yasamimda, en deger verdigim, sevdigim dunyanin en buyuk sanatcisi idi .sok oldum .hemen hemen hergun onun klibini,izlerken ic dunyamin dunyaya bakis acisinin yansimasi .sarki soylerken ,vucut hareketleri ,yuz mimikleri,bakislari,durusu konusurken o ses tonu.....nasil oldun michael jalson...... bulundugum ortamlarda hakkinda konusuldumu ileri geri ,kartallasip gagalardim laf edeni ...yillar oncesi... berlinde micael jakson bad konseri icin bilet aldim.sabaha karsi halk basladi konser alanina toplanmaya. yer tutmak , en onde olmak istiyordum biletler tukenmis karaborsa araniyor.simdi 250 euro olan para karsilig istediler verirmiyim hic tovbe...ne konserdi olamaz boyle bir sey ..ustumde beyaz takimlar vardi hava cok sicak. kalip gibi saga sola donmenizin imkan ihtimali yok .cikmak istersiniz mumkun degil cikamiyorsunuz.insanlarin ustune ara ara su fiskirtiyorlar fenalastim, yere dusemezsiniz, etrafiniz etten duvar eziliyordum .birileri sahneden yukariya beni cektiler arkada saglik gorevlileri cankurtaranlar siralanmis.duzeldim tabi.. sonra duvara cikardilar beni bir guzel oturup ordan seyrettim rahat rahat ..fenalasanlarii yukari cekerken o konserin alintilarinda varimdir mutlaka..dusunmustum bir kere daha konseri olsada gitsem .hayatimda iki kere konsere gittim oyle dandik konsercikler sevmem.....ah michael jakson olmek icin henuz genctin nasil oldun seni seviyorum ruhun sad olsun bende olene kadar seni unutmayacagim. hatiralardan paylastim sizinle ......zumruduanka
zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
Ayçe Ezgi (26-Haziran-2009)
Alt 26-Haziran-2009, 15:19   #3 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Bir insan kendi vucüduna bu kadar eziyet edermi,Michael Jackson bunu nyapıyordu,ölümüne sebep tamamiyle yanlış hayat tarzı ve yaptığı yanlışlıklardır.Başladığı gibi devam etseydi bu gün sağlıklı bir yaşam sürüyor olacak ,popüleritesi devam ediyor olacaktı.Bu yolu kendisi seçti..İz bırakan bir pop sanaçtısı olduğu inkar edilemez tabiki..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK

Konu Cahit ERAYDIN tarafından (26-Haziran-2009 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir.
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 26-Haziran-2009, 16:17   #4 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart

cahit bey.... o hep populerdi ...her gun sahne sahne dolasmaz bu tur sanatcilar ...uc bes senede bir dunyada konser verir isi bitirir.. olmeseydi konsere hazirlaniyordu o yanlis yapan sanatci degildi sadece kurmus oldugu bir dunyasi vardi alice harikalar ulkesinde cocuk dunyasi ..televizyonlarda gorduk evini bahcesini hep oyuncaklar hayvanat bahcesi sanki ...simdi o evi muze yaparlar?.... dunya cocuklarinin gidip gezecegi michael jakson parki ..birde yuzunun mahzun yuzlu cocuk yuzu kalmasini istedigi icin oldu o ameliyatlari ... yasayamadigi cocuklugunu yasamak, bazi insanlar ister... siz nasil siirle o guzelim cocukluk yillarinin ozlemini anlattiysaniz?. icinizdeki cocuk yasiyor..bazilari , disa vurur yasatir. bazilari, ic dunaysina gomer. lutfen daha yumusak ve insancil , hata diye nitelendirdgimizi, bir kenara atip, onun cocuk dunyasini dusunelim olmazmi ......zumruduanka
zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kralı, öldü, popun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:16.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq